Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość błyszcząca mimoza

Co zrobić w takiej sytuacji - Allegro

Polecane posty

Gość błyszcząca mimoza

Witam. Mam taki problem. Sprzedałam coś na Allegro i kupujący twierdzi, że wpłacił we wtorek pieniądze na poczcie na moje konto. Tymczasem do chwili obecnej nic na moim koncie nie ma. Jak się rozwiązuje takie sprawy? i jak długo mam jeszcze czekać? proszę doradźcie, bo pierwszy raz takie coś mi się zdarza i nie wiem jak postąpić. (transakcja była zawarta 18. stycznia)

Gość HitMeBabyOneMoreTime
jesli pieniadze do Ciebie nie doszly to poprostu przesylki nie wysylaj, bo moglby to byc zwykly oszust... no, ale jesli ta osoba naprawde wplacila to nie twoją winą jest to, ze pieniazki do Ciebie nie doszly. napisz osobie, ze prosisz o potwierdzenie wyslania pieniedzy wtedy ona powinna Ci skanowac i wtedy niech ta osoba sie zglosi na policje, ze pieniadze zaginely na poczcie, ale to juz nie twoja sprawa

Gość no ja bymmm
ja bym poprosila klienta aby zfaxowal potwierdzenie wplaty i Ci wyslal, oraz zeby wyjasnil na poczcie sprawe.. dlaczego na Twoim koncie nie ma pieniazkow. Ty tez powinnas z banku przeslac temu gosciowi jakies potwierdzenie, ze wpaty nie otrzymalas no i chyba alllegro jest cos takiego jak pomoc - tam tez mozna poszukac

Gość błyszcząca mimoza
OK dziękuję za pomoc, poczekam jeszcze kilka dni i zacznę działać 🌼