Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Oliwka***

WADA WZROKU A PORÓD, KIEDY CESARKA?

Polecane posty

Gość Oliwka***

Gość Oliwka***
boje sie ze urodze ślepe niczym kocięta dziecko , bo ja jak ATysiąc mam wade wzroku i okulary ze szklami jak denka od butelek po piwie

Nie wiem jak z wadą... Wiem ze przy porodzie kiedy przesz musisz miec oczy zamkniete. A cesarke sie robi kiedy np wody odeszły a rozwarcia nie ma mimo bóli, lub kiedy dziecko jest za duże wskazana jest cesarka,,,

Gość Oliwka***
ZAŁOSNY POSZYWAJĄJACY SIĘ POD MÓJ NICK PADALEC

Gość oj...nieładnie
Jeżeli masz poważna wadę wzroku,to muszą Ci zrobić cięcie cesarskie i tego się trzymaj.

Gość rudakitkaa
karolinka-dobre-rodzi się z zmaknietymi oczami!bardzo dobre! autorko,skonsultuj się z okulistką.jeśli masz wadę większą niż 5 dioptrii a dotego np astygmatyzm czy zmiany na dnie gałki ocznej to będą wskazania do cesarki.okulista wystawi ci stosowny dokument

Jeżeli masz dużą wadę, ginekolog często daje skierowanie na CC. W wyniku tak wielkiego wysiłku wada może się pogłębić. Dlatego też kobietom,które chcą rodzić nie poleca się laserowej korekcji oczu, a jeśli już ją mają, mają skierowanie na CC.

Gość Oliwka***
JA MAM +5,5 , KOLEZANKA PRZY MINUSOWEJ TAKIEJ SAMEJ WADZIE URODZIŁA NATURALNIE, DLATEGO PYTAM ALE BEZPIECZENSTWO NAJWAZNIEJSZE

Gość Oliwka***
JAKIES DOSWIADCZENIA W TEMACIE?

Gość rudakitkaa
oliwka to jeszcze zależy w jakiej kondycji jest twoje oko.jeśli nie ma zmian zwyrodnieniowych,jeśli siatkowka się dobrze trzyma to mozesz rodzić naturalnie.to twoja decyzja

Gość Oliwka***
ALE RYZYKO ZAWSZE ISTNIEJE...TRUDNA DECYZJA...

Gość rudakitkaa
ryzyko istnieje nawet jak nie masz wady wzroku

Gość ze mną bylo tak
ja przy -4 rodziłam SN i nie było innej opcji. W szczytowym momencie nacieła mnie położna i mały wyskoczył jak wariat:D CC to większy ból, tylko rozłożony na raty, po co tyle cierpieć? fakt, dziecko małe 2800, ale i ja nieduża. Cesarka to nie jest idealne rozwiązanie. To zło konieczne. Niech lekarze określą, czy konieczne.

Gość też rodziłam
Moja siostrzenica,mimo zaświadczenia od okulisty,że nie może rodzić naturalnie-musiała...chyba,że lekarz prowadzący..zleci-wiadomo za co..