Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szarlotka80

Jak z tym śluzem w końcu jest????

Polecane posty

Dziewczynki pytam w osobnym temacie......jak rozpoznajecie owulacje po śluzie????Powiem szczerze że nie zwracałam uwagi nigdy jaki i kiedy mam....jaki powienien być w dni płodne??? Ile dni trwa??? Jaki zaraz po miesiączce a jaki po skończeniu owulacji??????

Gość pytyankowiczka
przed @ jest mleczny bialy, a jak jest owulka jest wodnisty, rozciagliwy (jak bialłko jajka kurzego) - tak jest u mnie

szarlotko ogólna zasada jest taka: po @ sucho następnie robi się wilgotno, potem mokro, ślisko. Śluzu jest coraz więcej zaczyna się rozciągać, aż osiąga konsystencję białka jaja i max się rozciąga. O szczycie śluzu mówimy, gdy ostatni dzień mamy śluz o jakichkolwiek cechach płodnych czyli tak naprawdę obserwacja kilka dni po mówi nam, kiedy to na pewno było

Po śluzie płodnym jest sucho lub śluz zmienia się na lepki Wszystko zależy od organizmu

Dzięki dziewczyny....czas zacząć sprawdzać...ja przed @ nie mam go wcale w zasadzie...jak już to właśnie lekko mleczny ale to z ostatnich obserwacji dopiero////

z tym że owulacja moze nastąpić jak Ci sie już skończy śluz płodny ;p Śluz przezroczysty, rozciągliwy, jak surowe białko jaja jest wyznacznikiem fazy płodnej, ale jego zanik nie oznacza od razu niepłodności. Na owulację wskazuje skok temperatury i utrzymywanie się jej na wyższym stopniu przynajmniej przez 3 dni - dopiero po tym można mówić o niepłodności bezwzględnej. Także jeśli chcesz wyznaczyć sobie dni płodne, to oprócz obserwacji śluzu, musisz codziennie rano (do 7.30h), o tej samej porze, zanim wstaniesz z łóżka mierzyć temp. w ustach/pochwie/odbycie.

no niestety - jeśli zależy Ci na dokładnym wyznaczeniu fazy płodnej, to jesteś "skazana" na pomiary temperatury :] Zawsze możesz sobie ustawić budzik, zmierzyć temp. i uciąć sobie jeszcze drzemkę ;) Co do szczegółowych informacji odsyłam do tych linków, a jakbyś miała pytania, to zapraszam na forum www.naturalnemetody.fora.pl