Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yamaszkajaaa

pigułki a badania

Polecane posty

Gość yamaszkajaaa

Hey kobietki! Chciałabym sie o coś spytac, biorę cilest już 2 lata i nie miałam robionych żadnych badań. Kiedy pytałam sie mojego gin to powiedział "widać ze jest pani zdrowa jak ryba wiec nie potrzeba badan". Tylko ze ja czytalam ze powinny byc robione badania, np cytolgia czy proby watrobowe. Czy wy robilyscie badania, jesli tak to jakie i czy kierował was gin? Dziekuje z gory za odp.

Gość yamaszkajaaa
Prosilabym o odpowiedzi :)

cytologia powinna byc robiona niezaleznie od pigułek, podczas standardowego badania kontrolnego. próby wątrobowe - powinny być robione tak raz na rok, na dwa lata, zaleznie od ogólnego stanu organizmu. podobnie jak badania moczu w celu stwierdzenia wydolności nerek (kreatynina, mocznik). mozesz to sobie zrobić sama jak lekarz Ci nei wypisuje skierowania, kosztuje jakies drobne pieniadze.

Gość yamaszkajaaa
Dzięki.

sama zrobiłam badania i z wynikami poszłam do ginekologa. Na NFZ zrobiłam próby wątrobowe, INR, płytki krwi a prywatnie za ok 52 zł prolaktynę i estradiol. U ginekologa miałam wywiad, badanie ginekologiczne i cytologię. Radzę zmień lekarza.