Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olbka

brak zarodka - 6/7 tydz od OM

Polecane posty

Gość olbka

Dziewczyny, ja po wsparcie psychiczne :( w zeszły pon byłam u ginki, to był 6 tydz 6 dzień od OM, stwierdziła puste jajo i OD razu umówiła mnie na zabieg w szpitalu. Zbaraniałam i wpadłam w rozpacz. W środę poszłam do drugiej ginki, pęcherzyk 15 mm, pusty, kazała czekać tydzień, pojutrze mam USG ostatniej szansy. Na zabieg oczywiście nie poszłam, jeśli pójdę, to dopiero w ten piątek. Czy jest jeszcze szansa, że ten cały koszmar mnie ominie? Czy któraś z Was tak miała? :(

Gość wiesz co......
ja mysle ze juz cos powinno byc widac :( ale poczekaj , trzymam kciuki ja mialam puste jajo

Gość olbka
no dobrze, a jeśli ciąża jest młodsza o np. tydzień z jakiegoś powodu?

Gość wiesz co......
to moze byc za wczesnie :) na zobaczenie zarodka :) a jak mialas udg robione, bo jesli dopochwowo to jest dokladnie , i wykrywa juz nawet wczesną ciaze , i taką jak u ciebie juz by było widac , mowie o zarodku

Gość olbka
było dopochwowe :( ale naczytałam się o tylu szczęśliwych zakończeniach, że az sama nabrałam nadziei... może niepotrzebnie :(

Gość Im so sorry for you
ja mialam robione USG w 6 tygodniu i jeszcze nic nie bylo widac. Dzis jestem w 38 tyg i odliczam dni. Glowa do gory:)

Gość wiesz co......
oj nie chce i nie bede dalej cie dolowac :) to ze u mnie tak bylo to nie oznacza ze u ciebie tez musi :) trzymam kciuki zeby było dobrze ,

Gość olbka
nie no, staram się jakoś "obiektywnie" nastawiać i mam takie "wahnięcia" nastrojów, że głowa mała... nie wytrzymam do środy :(

Gość kkimid
U mnie nie było widać zarodka do 8 tygodnia, nie wiem dlaczemu....Pod koniec 8 przy badaniu usg już coś się pojawiało :D Więc głowa do głowa :)

Gość olbka
dobra, jutro idę, potwornie się boje :(

u mnie tez nie bylo widac zarodka sam pecherzyk ciazowy i dobrze ze poczekalam trzke bo okazalo sie ze moja ciaza jest o tydzien mniejsza, nie chce ci robic jakis glupich nadziei ale zawsze jest taka szansa, moj cykl byl poprostu dluzszy mialam takie ok 33 dni wiec to dlatego a jak u cieie jest z cylami?

Gość a miałyście okres

Gość olbka
u mnie cykle były niby rozregulowane (po tabletkach, odczekałam 5 cykli i do dzieła :) ), ale były krótkie, 23-25 dni. Akurat tego miesiąca sprawdzałam testami owu i miałam owu normalnie, tj. ok. 16 grudnia... panikuję :(

rzeczywiście moze być za wcześniej. Ja w cyklu ciążowym owu miałam dopiero 26dnia. Wiem, bo był monitoring :) Jeśli nie jesteś pewna owulacji, to jest nadzieja

Gość olbka
to dzisiaj, po postu panikuję, jestem przerażona... :( o 19 mam wizytę :(

I dlatego USG powinno być wykonywane u niektrych nie wcześniej jak w 8 tc.Na przełomie 4 i 5 tygodni miałam pęcherzyk = 2 mm.W 6 tygodniu pęcherzyk ok 6 mm ale zarodka ani śladu.Płód widoczny na USG w 9 tc.Dodatkowo - jeśli ktoś miał owulację później, niż 2 tygodnie od miesiączki, to ciąża jest młodsza i widoczność zarodka może być inna 9później). w takiej sytuacji istotne jest, czy sam pęcherzyk rośnie.

Gość olbka
NGLKA, ale mój pęcherzyk ma już 15 mm, tzn miał w zeszłą środę :( a w środku WIELKIE NIC

no dobrze ale przyjmij, że każdy zarodek rośnie osobniczo. U mojej siostry było widać zarodek wielkości 2 mm przy takiej wielkości pęcherzyka, jak u mnie, kiedy było właśnie takie wielkie nic. Do 8 tc wszystko ma szansę się rozwinąć.

Gość olbka
u mnie nie było nawet ciałka żółtego :(

To, że go nie widać nie znaczy, że go nie ma :-) Zdarza się, że się chowa. Mój lekarz był zachwycone, że ciałko żółte było widoczne choć szukał go chwilę.Sama sobie wkręcasz :) Na prwdę nie ma sensu szukać na siłę samych negatywów, kiedy jest jeszcze na to zwyczajnie za wcześnie.Ps: gdyby ciałka żółtego NIE BYŁO to miałabyś już dawno krwawienie, to podstawy fizjologii cyklu. Zanik ciałka żółtego = spadek progesteronu = krwawienie / poronienie. i nie w kwestiach za tydzień - dwa ale od razu, gdy tylko ciałko zamienia się w białawe, spada progesteron i zaczynasz krwawić. Zatem musi ono być, tylko pewnie się łanie schowało ;)

Gość olbka
Dzięki ngLKa, naprawdę :) :* wiesz, boję sie znowu dzisiaj rozczarować, boję się tego, co przeżyłam w zeszły poniedziałek, już nie chcę... jeśli dzisiaj już nic nie będzie, to szans nie ma :(

Jeśli pęcherzyk będzie rósł, to szanse są. Tylko nie daj się namówić na zabieg przed 8mym tygodniem. tydzień cię nie zbawi a może uratować życie. Wiesz ile takich przypadków było? Bardzo wiele. Poczekaj do ósmego tygodnia bez względu na wszystko, jeśli pęcherzyk urośnie.

Gość sory ze to pisze
ale lepszy pusty pecherzyk jak poronienie tu przynajmniej wiesz, ze nie ma dziecka a swiadomosc, ze je stracilas, chociaz mialo parenascie milimetrow jest straszna

Gość olbka
ok, zgadzam się z tym (częściowo), bo i to ogromna strata i to też. Przedwczoraj skończyłam 8 tydzień. Dzisiaj jest 8 tydz i 2 dni, czyli już leci 9-ty...

chwila. 25.01 napisałaś:"Dziewczyny, ja po wsparcie psychiczne w zeszły pon byłam u ginki, to był 6 tydz 6 dzień"Czyli był to 6 tydzień 6 dzień wg terminologii medycznej. 18.017 tydzień 6 dzień wg w/w terminologii jest od 25.01Czyli 8 tydzień od 26.01.jesteś w ósmym (nie 9) tygodniu.Fakt, nie zauważyłam, że to było prawie 10 dni temu, gdy byłaś u gina

Gość olbka
zaczynam głupieć :) ale może być i 8 tydzień, mnie to bez różnicy... co nie zmienia faktu, że jeśli do dzisiaj absolutnie nic się nie zmieniło, to dupa blada :(

Olbka nie chce Cie rozczarować ,ale wydaje mi się że w 8 tc zarodek już widać na 100%,u mojego juz serduszko słyszałam.Ale wiem że kazda ciaza jest inna ..

Gość olbka
Nikamo, ja w 8 tyg jeszcze nie byłam :) w 7 nic nie było... :(

Daj koniecznie znać, jak już będziesz po wizycie. i trzymam kciuki.Mój pusty pęcherzyk ma obecnie 16,5 miesiąca :)