Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Iga

EEG kto mi na j.polski powie

Polecane posty

regularny rytm alfa o częstotliwości ok.9-11sek i amp.do 40 mv.RZ obecna.fale ostre o amp.do 70mv wyst.synchronicznie.wyładowania w postaci serii fal ostrych i fal wolnych theta o amp.150mv i czasie trwania od 1-3 sekUW nie zmienia zapisu. co to jest??? jakaś padaczka??? czy juz zgłupiałam!!!! lekarz mówi tak ze nic juz z tego nie wiem ..proszę o wyczerpującą odpowiedz

Gość to nerwica
nie stresuj się

Gość Zlybyn
Padaczka, owszem.

Gość Zlybyn
Powiedz ogolnie co sie dzieje, a powiem ci konkretniej

co to są te amp. ile są przekroczone .dlaczego mnie głowa strasznie bolała przy tym badaniu chyba nie powinna

Gość Zlybyn
Dobre, ale napisz mi co sie z Toba dzieje, jaki byl powod przeprowadzenia badania EEG

Gość Zlybyn
A bolala glowa podczas stroboskopu?

nic w sumie się nie działo trochę mnie głowa bolała i moze troszeczke jak się zdenerwowałam to miałam wrażenie jakbym się troszkę terzęsła, jakby mi zimno było, praktycznie nie było nawet widać .to chyba nerwy. EEG zrobiłam sama bez skierowania od lekarza, bylam ciekawa czy mi coś dolega. i chyba się nie myliłam!!?? ale nie dali mi żadnych lekarstw.

Gość Zlybyn
Ja Ci powiem tak: z tego co mowisz to wyglada na padaczke na tle nerwowym, lekarz nie powiedzial Ci co sie dzieje? powinien Ci depakine przepisac.

Gość bolaczka kkkkkk
zlybyn a znasz sie troche na bólach głowy ??? bo mam pytanie...

Gość Zlybyn
az za bardzo...

jak się zdenerwuje lub czegoś wystrasze mam nogi jak z waty i muszę siąść ponieważ wydaje mi się ze upadnę .żadko mi się zdarza ponieważ nie mam takich narwowych sutuacji ale bywają.a co mi Pan-i -poradzi.iść spowrotem do lekarza po leki.

Gość bolaczka kkkkkk
na jakie badania mam sie udac??? mam ciagle bóle głowy...kłade sie wieczorem boli - wstaje rano jeszcze bardziej boli...oczywiscie proszki na to nic nie dzialają...

Gość bolaczka kkkkkk
no i mam jeszcze ataki złości...

Gość Zlybyn
Ja radze z tym wynikiem EEG isc do neurologa ktory podejmie odpowiednie dzialanie, czyli zapisze odpowiednie leki (narazie) padaczek sa dziesiatki rodzajow, a z tego co piszesz jest to ewidentnie na tle nerwowym. bedzie ok:)

Gość Zlybyn
Do bolaczka- do neurologa isc i zrobic TK glowy. nie lacz napadow zlosci z bolem glowy

to mam wielki problem bo neurolog widział i powiedział ze nic mi nie jest .chyba musze zmienić tego konofała. juz nie wiem gdzie iść. każdy mnie wysyła .....

Zlybyn a dlaczego ma nie łączyc? Na czym opierasz swoją diagnozę?? ;)

Gość Zlybyn
Ch..owy neurolog naprawde:) TK glowy to podstawa, rezonans, potem EEG. zmien dziada i nie lekcewaz objawow. zrob badania

Gość Zlybyn
Lilitka szczerze? nie jestem neurologiem i nie diagnozuje teraz tych pan. wiem natomiast co to napady zlosci polaczane z ciaglym bolem glowy, ale o tym wolalbym nie wspominac

Gość Zlybyn
Z calym szacunkiem ale to napewno nie nerwica wegetatywna

No to fajnie, mamy neurologa na forum (kotkaxxxkotka) :D Dajcie spokój ludzie... Najpierw do lekarza POZ po skierowania, a potem wymyślajcie diagnozy :p Bóle głowy mogą miec różne podłoża, tak samo jak napady złości.

Gość Zlybyn
Oj poprostu bole glowy nie pasuja, tak mi sie zdaje ze to padaczka na tle nerwowym, mamy tu za malo danych by ferowac wyroki (nasze przypuszczenia, bo specjalista musi zdiagnozowac chorobe) My mozemy tylko doradzic, ale osoba z takimi a nie innymi objawami musi poddac sie odpowiednim badaniom