Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no i znow sie boje

Krew w kupie u niemowlaka

Polecane posty

Gość no i znow sie boje

Witam, postaram sie po krotce opowiedziec w czym rzecz. Mala ma prawie 4 miesiace. W zasadzie nie pamietam juz kiedy zrobila "normalna" kupe. Choc moze sama sobie wkrecam bo oprocz mnie i meza nikt ich nie ocenial a lekarz wierzy opisowi. W zasadzie caly czas sa ze sluzem , albo cale sluzowate, badz wodniste. Nie pieniste , o kwasnym zapachu. Sluz jest w kolorze kupy. Raz jest go mniej raz iwecej czasami nie ma wcale. Skaze lekarz raczej wyklucza, poniewaz mala tyje dobrze(jest na piersi) , zadnych wysypek, suchej czy szorstkiej skory. Dostawala tez lakcid i debridat, po pierwszym jest lekka poprawa po drugim zadna. Mala jest pogodna , nie ma kolek, nie ulewa. Jutro mam ja isc szczepic wiec zapytam lekarza . Dzis zaniepokoila mnie troche ilosc kup, normalnie jest 1-max 2 dzis byly 4 , dwie normalne dwie ze sluzem ale ta ostatnia miala dodatkowo kilka niteczek jasnoczerwonej krwi. Mala zachowywala sie caly dzien normalnie, nic jej nie dolegalo. Nie wiem od czego to. Zastanawiam sie czy powodem tego nie mogl byc fakt iz wczoraj zjadlam dosc sporo slonecznika luskanego po ktorym sama mialam niestrawnosc i przeboje jelitowe. Ale nie wiem czy cos takiego mogloby spowodowac u malej takie zaburzenia. Narazie byl to incydent w dodatku bylo tego naprawde mikroskopijnie. Czy sa tu mamy ktorych dzieci tez borykaly sie z takim problemem, jaka byla diagnoza?? Zamierzam jutro poprosic lekrza o skierowanie na badanie kalu i moczu na posiew.

Gość WASHED OUT DREAM
moimm zdaniem to alergia na cos, co Ty jesz, moja corka ma alergie na mleko a po spozyciu zadnej wysypiki tylko sluzowata kupa

Gość no i znow sie boje
tez probowalam obserwowac pod katem alergii, ale np jak bylam chora i bralam antybiotyki , zeby wspomoc prace jelit jadlam duzo jogurtow i mala robila takie kupy jak zawsze czyli raz byl sluz , raz nie. A wydaje mi sie ze jezeli byloby np uczulenie na mleko to powinno byc gorzej??

Gość brałas antybiotyk i
karmilas dziecko ?

Gość ja jestem ja
są antybiotyki które można brać w trakcie karmienia słuchaj, mój synek miał dokładnie te same objawy co opisujesz, a żadnej wysypki karmię go tylko piersią wyklucz z diety : KAKAO i wszelkie przetworzone wyroby cukiernicze ( słodycze), ponieważ wszystkie zawierają zawsze śladowe ilości orzechów arachidowych , które są najsilniejszym alergenem świata wyklucz z diety : MLEKO i jego przetwory, i w ogóle wszystko co OD KROWY , czyli też masło, ser żółty, twaróg, jogurty itp. to wcale nie jest tak, że jak zjesz więcej alergenu to będzie silniejsza reakcja reakcja alergiczna jest niezależna od stężenia alergenu po ok 3-4 dniach ścisłej diety mój synek przestał w końcu płakać i zaczął robić piękne żółciutkie, książkowe kupki a badania na posiew moczu i kału zrób, ja też robiłam

Gość ja jestem ja
dieta musi być ścisła, czytaj dokładnie ulotki np. raz nie wytrzymałam i wypiłam capuccino ( w składzie jest serwatka ) i od razu była okropna zielona spieniona kupka a jak raz zjadłam cukierka w polewie czekoladowej to na pampersie śluz z krwią