Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biały biały

POMOCY! List z policji

Polecane posty

Gość biały biały

Jest taka sprawa Nie mieszkam pod adresem zameldowania,dzwonił dziś ojciec i mowił że jest do mnie list z policji (ojciec ma zakaz odbierania poleconych bez mojej zgody) mówił że jest w dużej białej kopercie.Kompletnie nie wiem czego moze dotyczyć,przez ostatnie 2 miesiące przebywałem za granicą.Tam pracuję legalnie,samochód został w Polsce,nie byłem świadkiem żadnego wypadku.Przekroczenie prędkości też raczej wykluczam. Pomowiedzcie w jakich sprawach policja może wysyłać listy do obywateli?

Gość znajac zycie to albo cie
podejrzewaja o cos bo ktos cos z twoich znajomych nagadal na ciebie (donos), nawet nie majac zadnych dowodow, albo jako swiadek w jakiejs sprawie, jezeli np. zlapano jakiegos znajomego twojego i on wskazal na ciebie jako swiadka na przyklad

Gość biały biały
a żeby wysyłać list w białej dużej kopercie?! qrczę,no nie jeżdże szybko ale może jak na swięta do domu jechałem. Znajomych nie mam dużo,wyjeżdżam do pracy za granicę z bratem.Nie byłem świadkiem żadnego zdarzenia.Rok temu sprzedałem samochód,poźniej musiałem się tłumaczyć ubezpieczycielowi bo wzywał do zapłacenia składek,bo nowy właściciel nie kwapił się przepisać na siebie OC.Ale od tego zdawałby się już się uwolniłem,samochód nie widnieje nie mnie. Ze 3-4 lata temu ukradlli mi portfel a z nim dowód ale zgłosiłęm to i został mi wydany nowy. Jestem facetem a boję się tego co może być w tej kopercie.Nawet ZUS i US mnie tak nie przerażają,a mam własną działalnosć :o

Gość biały biały
dobiegły mnie słuchy że zdjęć z fotoradaru nie mogą wysyłać bo to dowód w sprawie,wzywają na wyjaśnienie i pokazują

hmmm. nie dowiesz sie póki nie otworzysz i lepiej mieć to za sobą , bo jak jestes czysty to nie masz podstaw do obaw i niepotrzebnie sie stresujesz.

taaaa i jesli mu raczy któryś udzielić rąbka tajemnicy, to powie jakiś nr. paragraf z KK,lub KC

Gość biały biały
najgorsza jest ta duża koperta :o

Gość jedna bardziej zyczliwa
nie mamy pojecia, skad mozemy wiedziec. To moze byc wiele rzeczy. Mysle ze wlasnie skoro nic nie zrobiles i jestes czysty :) to mozesz byc wezwany jako swiadek w sprawie jakiegos Twojego znajomego. Po co sie boisz skoro nie popelniles zadnego przestepstwa?

Gość jedna bardziej zyczliwa
aaa... co to za roznica czy duza czy mala. Moze taka akurat mieli. spokojnie. pewnie kartka a4 ;)

może być w takiej sprawie... ja kiedyś dostałam wezwanie jako świadek bo ktoś zgłosił że widział mnie na miejscu wypadku, tzn podał moje imię i nazwisko. Potem okazało się że chodziło o osobę o takim samym imieniu i nazwisku, tylko mieszkającą w innej dzielnicy.

Gość chopy
Komisja Chopska ds. Milicyjno-Porządkowych po siedmiominutowej naradzie. Głos zabierze członek komisji, Zenon Ćwikła: Z MILICYJĄ NIE MA ŻARTÓW!!!

Gość a twoj tata nie moze
otworzyc tego listu i ci przeczytac przez telefon? moze to zyczenia noworoczne?

Gość biały biały
a jak to wkońcu jest z tymi fotami z radaru? wysyłają czy nie mogą tego robić,JW pisałem słyszałem ze to dowód w sprawie i nie powinni

Gość biały biały
ojciec pojedzie jutro na pocztę i odbierze.To wykluczone aby chodziło o inną osobę bo mieszkam na wsi i nikogo o tych samych danych tu nie ma :D

Gość biały biały
powiedzcie jak to jest jest z tymi fotami z radaru