Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Angel666

Kiedy wziaśc tabletke po przerwie?

Polecane posty

Witam, wiem,że moje pytanie brzmi dziecinnie ale czy po 7 dniowej przerwie należy wsiąść tabletkę w 7 dniu czy 8 ponieważ ja zawsze przyjmowałam w 7 co wiązało się z tym,ze kolejny okres przesuwał mi się o 1 dzień, ostatnio moja koleżanką uświadomiła mnie,ze powinnam w 8.Czy ma to jakiś wpływ na antykoncepcje czy nadal brać ją w 7 czy jednak w 8?Byłabym wdzięczna za odp.

Gość marteczkak
Jak 7 dni przerwy to jak w siódmym dniu można brak pigułkę? Przecież wtedy robisz 6 dni przerwy a nie 7. Poza tym ulotka chyba wyjaśnia każda z tego co pamiętam, że biorąc tabletki takim systemem zawsze zaczynasz od tego samego dnia tygodnia. Chyba, że ulotkę to się wyrzuciło do kosza zamiast przeczytać dokładnie. Wiem, że przerwę 7-dniową można skrócić raz jeśli chce się przesunąć wystąpienie krwawienia. Ale czym grozi kilkakrotnie skracanie tej przerwy to nie mam pojęcia. Ulotki zakładają chyba po prostu, że pigułki stosują inteligentniejsze osoby i takich przypadków nie uwzględniają:/

Dziękuje za odp ale myślę ,że jesteś nie adekwatną osobą do jej udzielenia ponieważ co możesz wiedzieć o mojej inteligencji?a chyba nie o to pytam:) zresztą nie będę polemizować na ten temat .Śmieszne ,że natura ludzka i chamstwo Polaków nie umożliwia życzliwej komunikacji...Widzisz tak bardzo inteligentną osobą są koncerny farmaceutyczne, które na ulotce diane 38 piszą 7 dnia.. a to dopiero co:) a także ginekolodzy, którzy zajęci zdobywaniem góry pieniędzy pewnego dnia udzielili mi złej odp mimo ,iż zmieniłam tabletki i czytałam ulotke jak każdego leku:) i tak pisalo 8 ale sama sie pogubiłam bo co tabletki inny dzień- dla pewności żeby znowu ,, moja inteligencja "" nie stanowiła twojej kontemplacji nad moja osoba nigdy nie przyszedł mi do głowy dzien 5 czy 6 robie tak rok i nie ma żadnych skutków .Życze Wam więcej zrozumiałości w dzisiejszym świecie.Forum dla 13 latków:)pozdro

Gość marteczkak
Ok, poczytałam trochę i wygląda na to, że nic się nie stało, co lekarz to podejście i z tego co widzę, to niektórzy wręcz zalecają 6dniową przerwę. Nie doszukałam się jednak dlaczego tak. I nie napisałaś, że się pogubiłaś, tylko, że nie rozumiesz co to znaczy 7 dniowa przerwa. Wybacz, ale wydało mi się to po prostu głupie. A poza tym, żeby odpowiedzieć sobie na to pytanie wystarczyło przeczytać jeszcze raz dokładnie ulotkę i postępować zgodnie z nią. Bo akurat ginekolodzy przykro to mówić, ale dość często się mylą:/ I nie rozumiem czemu pytasz o wpływ na antykoncepcję skoro jak sama napisałaś od roku jakoś wpływu żadnego nie było:|

Może zle sformułowałam moje pytanie, obawiam się jak zareaguje mój organizm jeśli po roku 7 dniowej przerwy wydłużę ją do ósmego dnia,który przecież też wydaje sie oczywistym terminem zażycia pierwszej tabletki dla większości Kobiet.Chodzi mi o efekt antykoncepcji, który mam nadzieje będzie zachowany.Czy może miał ktoś takie doświadczenia?Fakt troszkę głupie i niebanalne... Dziękuje za odp Pani wyżej :) i życzę miłego wieczorku w ten mrozny dzionek*