Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość małe pytanko malutki problem

Prosze o pomoc

Polecane posty

Dzisiaj zrobiłam to z chłopakiem pierwszy raz bez i skończył we mnie. Przyjmuje tabletki Yaz od 14 dni ale dalej mam plamienia takie lekkie (pisało w ulotce ze to normalne że one z czasem znikną) i ona mają taki kolor brązowy raczej, jak koniec okresu. I dzisiaj po wszytskim jak wstalam to wyleciala ze mnie jego sperma ale z krwią, nie bylo takich glutków he :) brązowych ale normalnie sperma byla z krwią. I czy to normalne ? Dlatego ze mam te plamienia czy moze to jest te krwawienie po stosunku ? Boję się trochę prosze o pomoc.

nikt i nie pomoze ?

Szczerze myślę ,że powinnaś zrobić test tydzień po tym zdarzeniu dlatego ponieważ krwawienie oznacza,ze twój organizm nie przyjął jeszcze dobrze tabletek tzn stąd te krwawienia jednak lepiej zawsze w ciągu pierwszego miesiąca zwłaszcza jeśli są to nowe tabletki lu użyte pierwszy raz uważać.Oczywiście nie sugeruje,że jesteś w ciąży ani też tak nie stwierdzam więc nie panikuj tylko może uważaj troszkę bardziej na poczatku.

Gość joojjjjjjjjj
niejestes - a kew niebyła z błony przebitej skoro pierwszy raz? a plamienie nawet przez cały cykl piewszy jest normalne

Oj no troche mnie zmartwilaś ale lekarz wyraźnie mi powiedział ze jestem zabezpieczona od pierwszej tabletki i w ulotce nic nie pisało ze te krwawienia są oznaką że tabletki nie dzialają

joojjjjjjjjj no dziewicą nie jestem. więc sie zastanawiam z kad ta sperma zabarwiona krwią. mam plamienia ale one mają taki kolor brązowy.. ale jezeli jest plamienie tak jak mówisz przez cały cykl to i tak jestem zabezpieczona ? no nie?

Nie przejmuj się nie pisze,że jesteś w ciąży tylko ja podczas stosowania pierwszy raz tabletek a było to dawno.. :) też miałam plamienia ze względu,że organizm przyzwyczajał się do hormonów,które przyjmowałam.Oczywiście tak pisze w ulotce i tak jest w praktyce,ze występują krwawienia.Mój ale podkreślam mój ginekolog zalecił mi przez pierwszy miesiąc dodatkową antykoncepcje dla pewności.Potem przyzwyczaiłam się do tabletek i znikły krwawienia co organizm to inna reakcja.Może też zawsze i nawet do dziś staram się być ostrożna bo wiele razy najadłam się strachu i stwierdzam,że nie warto skoro można zapobiegać.Myślę,że nic się nie stało ale może poczekaj jeszcze z pełnym szaleństwem:)

jeżeli nie zwymiotowałam nie miałam biegunki przyjmowałam wszystkie tabletki o tej samej godzine fakt bralam tylko bardzo silny antybiotyk Rovamicyne 3 000 000 ale przeczytalam w ulotce tego antybiotyku ze W TRAKCIE kuracji może on osłabiać działania tabletek antykoncepcyjnych i trzeba uzywać dodatkowego zabezpieczenia ale ten antybiotyk ostatni zazyłam w sobote rano to do wczoraj juz jego w organiźmie nie mialam.. Sam problemy same..

Powie mi ktoś jeszcze coś na ten temat ? Proszę

podnosze

NIKT NIE MOŻE MI POMÓC?

Gość ja powiem tak.....
zgadzam się z Angel666 ...mój ginekolog też zalecił mi podczas pierwszego miesiąca brania tabletek dodatkowe zabezpieczenie ...teoretycznie powinnaś być zabezpieczona od pierwszego dnia ..ale mój lekarz twierdził że każdy organizm inaczej przystosowuje się do hormonów i lepiej dmuchać na zimne

Gość ja powiem tak.....
do małe pytanko malutki problem...wiadomo że solny antybiotyk może wpłynąć na działanie tabletek ale skoro ostatnią dawkę antybiotyku brałaś w sobotę a sex był wczoraj to powinno być ok ...ale wiesz nikt jasnowidzem nie jest a każdy organizm reaguje inaczej ...ja raczej bym była spokojna

ja powiem tak... mój ginekolog dał mi ulotke tego leku i powiedzial ze tam wszytsko wyczytam.. czyli ze zabezpieczona jestem od pierwszej tabletki.. tak to jest jak sie nie wie..

Generalnie,jeśli weźmie się tabletkę 1 dnia krwawienia to jesteś zabezpieczona od razu.Niepokoi mnie tylko ten antybiotyk.Powinno się zabezpieczać dodatkowo przez cały czas brania antybiotyku + 7 dni.

W ulotce pisało że w trakcie kuracji a kuracje już zakończyłam w sobotę rano. I po antybiotyku wzięłam już dwie tabletki i zaraz po połknięciu 3 współżyłam. Tez się trochę nie pokoje ale wyraźnie pisało w ulotce że W TRAKCIE..

Odpowiem bo jest osobą kompetentną.. 1. Na pewno nie jesteś w ciąży jeśli bierzesz tabletki regularnie. 2. Nie rób testu bo tylko bez sensu wydasz kasę. 3. Krwawienia to jedne z najczęstszych objawów u dziewczyn, które dopiero zaczęły brać tabletki antykoncepcyjne. 4. Krwawienie po stosunku mogło być dodatkowo wywołane pęknięciem błony dziewiczej. A ile w ogóle masz lat??

Aha ale ten antybiotyk mnie stresuje. 20 lat

To kiedy brałaś ten antybiotyk?? Brałaś tabletki od pierwszego dnia okresu codziennie tak?

Tak to było 13 stycznia,antybiotyk zaczełam brać 18 stycznia w poniedziałek i ostatnią tabletke wziełam 23 w sobote rano a współzyłam wczoraj bez zapezpieczenia i chłopak skończyl we mnie. ale jeszcze co.. na stronie internetowej przychodnia.pl jak sie nie myle ten mój antybiotyk był opisany wskazania dawkowanie i w ostzerzeniach pisało ze w trakcie kuracji zabezpieczac sie prezerwytywą ale juz w ulotce w leku jak go kupiłam to juz to nie pisało.. a i w internecie znalzałam jeszcze strone na której opisane są leki i substance ktore wpływają na dzialanie anty i moj antybiotyk bylo napisane ze nie wplywa...

A lekarz nic Ci na ten temat nie mówił?? Najwiarygodniejsze informacje zawsze są w ulotce. Internetem się nie sugeruj.

Nie mówił dał ulotke i powiedział tam będzie wszystko napisane..

Dzwoniłam chyba do 10 aptek i albo mi mówiono żeby się zabezpieczać albo że nie wiedzą bo nie mogą zajrzeć w opakowanie Yazu ponieważ jest zamknięte i przeczytać ulotki.. ale trzeba uważać Skoro tak mówisz frufru to jestem spokojniejsza ale następnym razem będę dmuchała na zimne..

Wiesz ja mam ta ulotke i wcale to nie jest trudne ale tam dużo nie pisz..

Patrząc rozsądnie - bierzesz tabletki, bo nie chcesz zajść w ciąże - prawda? Więc jeśli nie jest 100% pewne, że przy kuracji antybiotykowej tabletki będą tak samo skuteczne, to chyba lepiej dmuchać na zimne i przez te kilka dni zabezpieczać się dodatkowo? Chyba lepiej wydać te kilka zł na gumki niż później na wyprawkę dla dziecka? :]

No tak masz rację ale teraz to już za późno bo w ulotce pisało w TRAKCIE kuracji no to w trakcie a dowiedziałam się ze jeszcze +7 dni. Więc myslałam że ktoś mi to pomoże.

Z tego co wiem, to dziewczyny w podobnych wątkach zalecały właśnie zabezpieczenie dodatkowe przez kilka dni "dla świętego spokoju".

Człowiek na błędach cię uczy. Teraz będę wiedziała jeżeli nie będzie boba :))