Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wazon

Wykształcenie przeszkadza w zawieraniu małżeństw?

Polecane posty

Gość Wazon

Na Sympatii zauważyłem pewną prawidłowość, otóż najwięcej jest tam kobiet z wykształceniem wyższym, a ich stan cywilny - panna; natomiast kobiety z wykształceniem zawodowym są zazwyczaj rozwódkami, a jeśli pannami to posiadają dzieci, czego trudno doszukać się w poprzednio wymienionej grupie. Moje obserwacje oparłem na grupie kobiet 29 - 35 lat (to mój target). Dlaczego tak właśnie jest? Co powoduje takie różnice?

Gość bgbbfbfgbfgbgf
och masz skrzywienie psychiki,a tak wszyscy w domu?

Gość hhsiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnneeeee
laska z wyzszym wyksztalceniem brnie w to by cos osiagnac laska po rozwodzie po zawodowce myslala ze jak sie ozeni to cos osiagnie (nie patrzac na to ze tempa jak bud i poleciala tylko na kase) laska z dzieckiem nie wyszlo jej w zyciu i teraz szuka sponsora

Gość hhsiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnneeeee
*wyjdzie za maz - sory

Gość to bardzo proste
dziewczyny z wyksztalceniem maja wyzsze wymagania, wiec tak latwo sie nie laduja w malzenstwo. te z zawodowym mniej mysla i gorzej trafiają, stąd rozwody i dzieci bez ojców.

Gość pominales
klase srednia pracuja lub pracuja i ucza sie i tez czesc nie chce sie wiazac tylko daza do wyksztalcenia wyzszego i wymagania rosna albo ze srednim statkuja sie i ida w malzenstwo

Gość to przecież normalne
że niewykształcone dziewczyny uciekają z domu, bo tam gonią je do nauki i pakują się w małżeństwo, bo myślą, że to taki raj będzie z daleka od starych trujących nad uchem :) Te, które wybrały inwestowanie w sibie, wiedzą, że nie ma się do czego spieszyć. Zanim wpadną w "pieluchy" i domowy kierat chcą najpierw coś zdobyć w życiu, żeby nie pozostać wyłącznie kurą domową

Wykształcenie przeszkadza w zawieraniu małżeństw? Jeśli już to IQ. I w to uwierzę że to może różnić i przeszkadzać. Jeśli nie IQ to i fałdka na podbródku jest chińskim murem na drodze. 😴

Gość wertyuiopt
hm :) cikawe wnioski powiedziałabym :) nawet bardzo , hm głupie jak but ??? hm , ciekawe jestem po zawodówce, obecnie w szkole średniej , hm jadę na samych 5 nikiedy 5- , czyżbym była az taka głupia :D hm nie moge sie nadziwić, kto autorowi zalazł za skórę?ale pomimo wszsytko serdecznie gorąco pozdrawiam popaprańca , oszołoma PS. ciekawe ile w życiu przeczytła biedaczyna ksiażek, pomijając pinokia

Gość wertyuiopt
przeszkadza, dlatego mam lekarza a lekarz mnie :)

Gość Wazon
Może przyczyną jest również brak odpowiednich kandydatów na męża tzn. "na poziomie". Kiedyś czytałem badania statystyczne wg. których największe problemy ze znalezieniem partnera życiowego mają wykształcone kobiety w dużych miastach i słabo wykształceni mężczyźni na prowincji.

Gość delegatura a obory
pierdolnij sobie w głupi ryj ty tuku psychiczny!!!!:DDDDDDDDDDDD

Gość koojonica
wszystko prawda co piszecie- wykształcona nie weźmie byle kogo, a już nie daj boże kogoś kto ma gorzej od niej.. więc target się zawęża... te po zawodówie z kolei nie mają szans u dyrektorów, lekarzy, prawników itp i biorą co się da...a później rozwody etc.

Gość Wazon
wertyuiopt>>>> bardzo się pomyliłaś w ocenie mej persony, czytam średnio książkę/ tydzień. Wątek powstał na podstawie obserwacji i nie miał na celu obrażania kogokolwiek.

Gość iuhgcfhmifferf
raczej bajki , ile książek przeczytałeś haha żadnej! bazuj na własnych obserwacjach i trochę szacunku do ludzi , niezależnie od wykształcenia, uważaj aby cie nie przeskoczyli , bo na to wygląda ,dzisiaj sa mozliwości ,świat jest otwarty dla ludzi , wystarczą chęci , trochę oleju w głowie i jazda do przodu :)prawda komu tak dojadasz ? pewnie mnie, ale mam to w D ..nie przejmuje sie takimi jak ty :) wiem że jesteś głupcem

Gość pominales
Dziewczyny ze srednim nie bierzecie pod uwage, a to zazwyczaj madre dziewczyny ktore nie mialy szansy skonczyc studiow z roznych wzgledow, trzeba pamietac ze 29-35 to kilka lat wstecz i nie bylo tyle co dzis studiow byle gdzie za pieniadze i kazdy mlody to mgr

Gość Wazon
iuhgcfhmifferf>>> Mam szacunek do wszystkich niezależnie od wykształcenia i statusu społecznego, a wątek nie jest po to, aby kogokolwiek obrażać.

Gość horfeuszekfed
właśnie widać :D wspołczuje twoim ziomalom

Gość ecie-pecie
już kilka lat temu sama matura znaczyła tyle co nic... ten trend jedynie się pogłębia, niestety dla tych co "z różnych względów" nie skończyli... a poza tym skoro teraz tyle byle jakich za kasę to... jazda, do nauki@!!!

Gość Wazon
[zgłoś do usunięcia] pominales>>>Celowo ująłem w swym poście dużą różnicę w wykształceniu - to tak dla jaskrawości sytuacji.

Gość pominales
kilka lat temu tak, ale 29-35 studia zaczynaja sie w wieku 18, 35-18=17 wtedy szlo sie do pracy po ekonomikach i technikach sam jestes ecie pecie pewnie rocznikow po 80roku ja studia zrobilem teraz dopiero a mezatki w tym wieku by mogly skonczyc studia jeszcze to wyjatek od reguly a nie regula do wyjatkow

Gość Nicolka.....
Te z wyzszym wiedza co to antykoncepcja a te z zawodowym nie zawsze ;)

Gość jak facet ma wyzsze to szuka
takiej z wyzszym. kazda ambitna 30 latka ma mgr

Gość do Nicolka.....
tez z zawodowym sa tez czesto bardziej latwe

Gość to przecież normalne
a może po prostu faceci nie chcą wykształconych żon? Bo nagle się okaże zbyt zaradna, więcej zarabiająca i za mądra? I nie będzie można nią zbytnio manipulować? Może i taka opcja być :)

Gość pominales
znajdz 30parolatki mezatki z 10 i ktoras nie ma wyzszego pierdolenie kotka za pomoca mlotka o szanowaniu sie 30 ze musza miec mgr nie kazdy szedl na studia wtedy a dyskusja jest wkurwiaja bo widac na pierwszy rzut oka ze wypowiadaja sie dzieci koncowki lat 80tych ktore chuj wiedza jak bylo ale pierwi sie rwa do odpowiedzi pierdole was i tak mam wyzsze💤🖐️

Gość pominales
pierwsi*