Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Christine94

Co ja robię źle?

Polecane posty

Gość Christine94

Witam! Mam 15 lat i jestem na diecie.Mój problem polega na tym, że przed śniadaniem mam szczuplutkie ciało i chce mi się żyć :) lecz dopiero gdy zjem śniadanie (ostatnio jadam otręby z maślanką) albo po obiedzie (np. żółta fasolka szparagowa bez bułki tartej[ sama gotowana, bo to jest mrożonka]) wtedy czuję się, jakbym zjadła 2 kg. mlecznej czekolady (czuję się okropnie! taka ociężała itp.) A ja przecież unikam słodyczy, jak diabeł wody święconej! Co mam robić? Po jednym posiłku mogę przytyć nawet niecałe 1kg! :(

Gość wsciekla i bezradna slodyczoho
O Boze,dziewczyno ty masz 15 lat!! :(

Gość Christine94
I co z tego?

Gość wsciekla i bezradna slodyczoho
Jesztes tylko dzieckiem :(

I co ze po posiłku wazysz kilo wiecej?a ile niby bys chciala? Zważ co zjadasz plus co pijesz i weź poprawkę na wytworzone soki trawienne czy cos i wyjdzie to kilo.jak ty tak wszystko pilnujesz to sie zastanów czy twoja psychika wytrzyma i nie wpadniesz w jakas chorobe związana z odżywianiem... Szkoda mi Ciebie naprawde.ciesz sie życiem a nie liczysz gramy.to chore co młode dziewczyny robią.az tak sie przejmować waga..rozumie trzeba ale bez przesady.tym bardziej ze zazwyczaj nie chodzi o zdrowie tylko o akceptację środowiska..zmien priorytety a nie siebie jesli robisz to co robisz nie dla zdrowia tylko z innych powodów.

Gość łolter
masz 15 lat wiec szybko zacznij normalnie jeść, bo jak dalej będziesz zyła na maslance i fasolce to za dwa lata a) padniesz b) metabolizm bedziesz miala w strzepach c) bedziesz tyla od przyslowiowego powietrza d) wpadniesz w anoreksje zadna z opcji nie wyglada kuszaco, prawda? a to jest test wielokrotnego wyboru.

Gość zdesperowana aaaaaa
Zgadzam się 15 lat to nie wiek na katowanie się dietami i to tak drastycznymi. Ile w ogóle ważysz???

Gość dietemaszdata
Jeśli nie jadasz w amerykańskiej korporacji na litere M to olej diety w wieku 15 lat. Pilnuj tylko cukrów i tłuszczy ale i to bez przesady. Po za tym jak wszędzie piszą jedz mało a często i będzie git.

Gość hehsssssss
Jeśli chcesz dobrej rady to lepiej uderz na forum kulturystyczne :) Tam jest więcej facetów którzy się znają na rzeczy. Ostatnią rzeczą jaką chcesz to parady jakiejś histeryczki z kafeterii. Tudzież strony gdzie doradzają zawodowo panie po 40stce bo młodsze mają kisiel w mózgu i mogą ci jedynie zaszkodzić.

Gość Christine94
Proszę mnie nie porównywać do dziewczyn w moim wieku, które są na psycho-diecie. Jeśli chodzi o wagę to bardzo różnie. Raz ważę 63 kg, a raz 65 kg. więc na pewno mam się z czego odchudzać! (tak! to widać!)

Gość Christine94
Znam właściwości błonnika, dlatego jem na śniadanie i kolację otręby np. z mlekiem (0,5%) albo z jogurtem.

W wieku 15 lat się jeszcze (albo dopiero) dojrzewa, więc Twoja figura sie zmienia z dziecięcej na kobiecą. To normalne, ze się zaokrąglasz. Faceci na ogól to lubia :-) Zapytaj tych normalnych, oczywiście :-) A poza tym: - jak zjesz pół kilo czegoś, to masz to w sobie i o te pół kilko więcej ważysz (zanim przetrawisz i spalisz). - poza tym rozruszane mięśnie waża więcej niz w spoczynku - i dlatego np. rano ważysz znacznie mniej niż wieczorem, nawet jakbyś mało jadła w ciagu dnia.

Gość Christine94
Wiem, że to normalne, że się zaokrąglam, ale nie w taki stopniu, żebym miała kilka centymetrów (i kilo!) za dużo :) Bardzo dziękuję za informacje dot. mięśni :) (to dość ciekawe, na biologii się tego nie uczyłam :) )

Gość kobiety...............
Cytując >> poza tym rozruszane mięśnie waża więcej niz w spoczynku - i dlatego np. rano ważysz znacznie mniej niż wieczorem, nawet jakbyś mało jadła w ciagu dnia.

Gość kobiety...............
Chyba się znaczniki usuwają... Kończąc myśl to lepiej nie słuchaj ludzi na tym forum bo sobie tylko krzywdę zrobisz.

Gość Christine94
Dlaczego?