Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Dum spiro spero

Borsuku jestes tu???

Polecane posty

Go艣膰 Dum spiro spero

Sorry 偶e taki imienny temat, ale poczyta艂am kilka twoich post贸w w innych tematach i mam pytanie, a nie chce komu艣 za艣mieca膰 topiku:) Chcia艂abym si臋 troch臋 "wymodelowa膰" i prosz臋 ci臋 bardzo o rad臋, g艂ownie je艣li chodzi o 膰wiczenia wzrost\waga 169/59 wymiary 88/68/92 Chc臋 odchudzi膰: brzuch (tak 偶eby by艂o troszk臋 wida膰 mi臋艣nie i 艂adne wci臋cie w talii,ale nie chce mie膰 drabinki), ramiona biust (da si臋?:P) i podnie艣膰 ty艂ek-robi臋 kilka razy dziennie p贸艂przysiady bo tak mi doradzi艂 kiedy艣 kumpel i widz臋 ju偶 efekty ale nie wiem czy to wystarczaj膮ce 膰wiczenie aaaa te p贸艂przysiady bez obci膮偶e艅 偶adnych

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Dum spiro spero
ok ok:) dobranoc

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do Borsuka rowniez
Witam serdecznie ! Mam nadzieje, ze Kolezanka sie nie obrazi, ze rowniez umieszcze pyt do Borsuka na Jej topiku :) Mialam tez zamiar wlasnie do Niego ? / Niej ? napisac. O ile drogi Borsuczek bedzie taki mily, to takze prosilabym o odpowiedzi. Mam 28 lat, 165cm i wage 52-53.5 wahajaca sie. Moj glowny problem, to duza zawartosc tluszczu w organizmie, bo ok 25%. Mialam robione ''badanie'' na silowni i rowniez moja waga tak wskazuje. Moj maz np ma o wiele mniej. Wierze, ze mam duzo tluszczu, bo mam ogromnie duze uda i posladki, ogolnie dol duzy. Niby o diecie wiem wszystko, jednak od lat mi sie nie udalo pozbyc zapasow z ud. Moje pytanie : co powinnam robic, aby pozbyc sie tluszczu ? Moim problemem jest to, iz nie moge jesc produktow mlecznych i nie jem miesa. Moja dieta zatem to duzo weglowodanow i warzywa plus owoce. Ogolnie teraz przytylam 2.5 kg, poniewaz bylam w Polsce i sie zajazdalam polskim chclebem i jedzonkiem. Ja cwicze prawie codziennie, mam rowerek stacjonarny w domu, poza tym robie callanetics. Bardzo bym prosila Cie , Borsuku, o pomoc w naprowadzeniu mnie co jesc i jak cwiczyc aby zrzucic te zwaly tluszczu z dolnych partii ciala. Chcialabym wazyc 50 kg na stale i miec ladne cialo. Bardzo mi na tym zalezy, daje sobie czas do czerwca. Bede wdzieczna za wskazowki, przepraszam za tak duzo napisane, serdecznie pozdrawiam Ciebie i zalozycielke topicu!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dum spiro spero
witam! oczywi艣cie 偶e si臋 nie obra偶臋, fajnie 偶e wpad艂a艣 tu:) R贸wnie偶 jadam du偶o w臋gli ale staram si臋 ogranicza膰 chlebek i m膮czne produkty. Ale warzywka uwielbiam, w艂a艣nie jem ca艂ego broku艂a ugotowanego:D te偶 bym chcia艂a 52 kg No to czekamy za Borsukiem teraz i radami:) pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

@ xena ... no wiesz, a ja o niczym nie wiem :( Kiedy mialas zamiar mi powiedziec? @ Dum ... jak juz schodzi ... to ze wszystkiego, nie ma punktowego chudniecia ;) Wymiary masz typowo na "ostatnie szlify", zatem powinnas wyrzekac sie weglowodanow, na rzecz tluszczow. A cwiczenia: http://www.kulturystyka.pl/atlas/ Na dole strony ;) @ do B ... no wlasnie ... to wszystko przez te weglowodany :( Pewnego tluszczu sie nie pozbedziesz, jesli bedziesz je jadla ... bo weglowodany (w ich nastepstwie insulina) blokuja spalanie tluszczyku - wlasnie z ud, posladkow, "boczkow", brzucha. Bez produktow mlecznych, miesa bedzie ciezko z bialkiem, ktore powinnas przyjmowac w regularnych odstepach czasowych. Pomysl nad jakas odzywka stricte bialkowa. Co tu radzic ... z duza iloscia weglowodanow ciezko bedzie zrzucic ten tluszczyk ... no i Twoje wymiary wskazuja na osobe "chuda", to tylko niskoweglowodanowa. W Polsce przejazdem? - moze UK? - do czego zmierzam ... jesli znasz angielski to polecam kompendium wiedzy nt. dietetyki: http://pes6.neostrada.pl/ultimatedietsecrets.zip

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dum spiro spero
dzieki dzieki czytam wlasnie o tych cwiczeniach. Jesli bede cwiczyc robic te cwiczenia na ramiona to nie wyskocza mi meskie bicole na pewno?????:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dum spiro spero
I jeszcze jedno "Im mocniej 艂okcie pracuj膮 na boki, tym mocniej zaanga偶owane mi臋艣nie piersiowe, a mniej tricepsy. Co to znaczy pracuja na boki?? Bo ja to rozumiem tak, 偶e miedzy ramieniem a tu艂owiem ma byc k膮t mniej wiecej 90stopni, to wtedy 艂okcie id膮 na boki O to chodzi?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dum spiro spero
to z tymi lokciami chodzi艂o mi o pompki na stoj膮co przy scianie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do Borsuka rowniez
Dziekuje bardzo za odpowiedz i ksiazke, Borsuku ! Na pewno sie dzis z nia zaznajomie ! Ja mieszkam w USA i niestety tutaj jedzenie nie takie dobre jak w Pl :( Masz racje z ta odzywka proteinowa, zupelnie na to nie wpadlam ! Bede musiala zatem zmienic swoja diete, bo widze ze na gorze jestem chudzielec, natomias na dole to jakby mam doklejone te tluszcze :) Do Autorki topicu : dzieki kochana ! 3mam za Ciebie kciuki! Wiesz, to smieszne, ale ja myslalam ze jak bede wazyc te 52-53, to bedzie suer, a wcale tak nie jest. Chyba tak juz jest, ze nigdy sie nie jest zadowolonym :) Mam nadzieje, ze bedziesz tutaj pisac o swoich postepach, o ile nie masz problemu, to tez czasem cos napisze. Pozdrawiam !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do Borsuka rowniez
Aha, no i przepraszam, ze Cie nazwalam Borsuczka :) hihih

Udost臋pnij ten post

Nie ma za co ... to nie bedziesz miala problemow z jej rozszyfrowaniem ;) Zebys Ty mnie suczka nazwala ... to pol biedy ... ale Ty wypalilas z grubej rury ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja do Borsuka tez
Witajcie kochani ! Ja sobie postanowilam, ze przez tydzien ogranicze bardzo weglowodany i bede cwiczyc. Borsuniu - tak chyba moze byc, bo mesko i zdrobniale :) - zabieram sie za czytanie ksiazki od Ciebie. Naprawde bardzo dziekuje Tobie za poswiecenie czasu i przeslanie tego i za odpowiedzi tutaj na forum. Jak Autorka dzisiaj ? Sak samopoczucie i dietka ? Podobno mrozy sa, wiec na pewno sie nie chce z domu wychodzic. U mnie za to pada i sie czuje jakby to byla polska jesien, mile wspomnienia. Sciskam Was ! Do spisania ! Milego wieczorku !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dum spiro spero
kurcze, my艣la艂am ze to trudne b臋dzie ograniczy膰 w臋glowodany, ale nie jest tak 藕le:) przestawiam si臋 na serki, twaro偶ki, jogurciki g艂贸wnie a na obiad mi臋sko i warzywa. Latem lubi臋 sobie po膰wiczy膰 na trawniku, na 艣wie偶ym powietrzu ale w tak膮 pogod臋 raczej wykluczone:P 膯wiczenia b臋d臋 robi艂a ko艂o 18-19 ja do Borsuka tez-> nocne 偶ycie widz臋 hehe ja wczoraj go艣ci mia艂am i oko艂o 3:30 sz艂am spa膰 i dzi艣 wsta艂am po 12 dopiero Pisz prosz臋 jak Ci idzie Borsuku, pracujesz jako trener, dietetyk, albo kto艣 tak, czy to twoje dodatkowe hobby??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do Borsuka rowniez
Witaj Dum spiro spero ! :) Fajnie, ze napisalas ! Ja tez dzien drugi zaczynam bez weglowodanow. Nie jest zle, choc dla mnie ciezko jest sniadanie bez chleba czy musli. Pozdrawiam, zmykam na razie ! Ja mieszkam w innej strefie czasowej i dlatego to wyglada ze prowadze nocne zycie:) Dzis dopiero wstalam. Moze Borsunio cos nam poradzi ? A czy Ty Dum, liczylas zapotrzebowanie kcal i liczysz kcal ?

Udost臋pnij ten post