Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dum spiro spero

Borsuku jestes tu???

Polecane posty

Gość Dum spiro spero

Sorry że taki imienny temat, ale poczytałam kilka twoich postów w innych tematach i mam pytanie, a nie chce komuś zaśmiecać topiku:) Chciałabym się trochę "wymodelować" i proszę cię bardzo o radę, głownie jeśli chodzi o ćwiczenia wzrost\waga 169/59 wymiary 88/68/92 Chcę odchudzić: brzuch (tak żeby było troszkę widać mięśnie i ładne wcięcie w talii,ale nie chce mieć drabinki), ramiona biust (da się?:P) i podnieść tyłek-robię kilka razy dziennie półprzysiady bo tak mi doradził kiedyś kumpel i widzę już efekty ale nie wiem czy to wystarczające ćwiczenie aaaa te półprzysiady bez obciążeń żadnych

Gość Dum spiro spero
ok ok:) dobranoc

Gość do Borsuka rowniez
Witam serdecznie ! Mam nadzieje, ze Kolezanka sie nie obrazi, ze rowniez umieszcze pyt do Borsuka na Jej topiku :) Mialam tez zamiar wlasnie do Niego ? / Niej ? napisac. O ile drogi Borsuczek bedzie taki mily, to takze prosilabym o odpowiedzi. Mam 28 lat, 165cm i wage 52-53.5 wahajaca sie. Moj glowny problem, to duza zawartosc tluszczu w organizmie, bo ok 25%. Mialam robione ''badanie'' na silowni i rowniez moja waga tak wskazuje. Moj maz np ma o wiele mniej. Wierze, ze mam duzo tluszczu, bo mam ogromnie duze uda i posladki, ogolnie dol duzy. Niby o diecie wiem wszystko, jednak od lat mi sie nie udalo pozbyc zapasow z ud. Moje pytanie : co powinnam robic, aby pozbyc sie tluszczu ? Moim problemem jest to, iz nie moge jesc produktow mlecznych i nie jem miesa. Moja dieta zatem to duzo weglowodanow i warzywa plus owoce. Ogolnie teraz przytylam 2.5 kg, poniewaz bylam w Polsce i sie zajazdalam polskim chclebem i jedzonkiem. Ja cwicze prawie codziennie, mam rowerek stacjonarny w domu, poza tym robie callanetics. Bardzo bym prosila Cie , Borsuku, o pomoc w naprowadzeniu mnie co jesc i jak cwiczyc aby zrzucic te zwaly tluszczu z dolnych partii ciala. Chcialabym wazyc 50 kg na stale i miec ladne cialo. Bardzo mi na tym zalezy, daje sobie czas do czerwca. Bede wdzieczna za wskazowki, przepraszam za tak duzo napisane, serdecznie pozdrawiam Ciebie i zalozycielke topicu!

Gość dum spiro spero
witam! oczywiście że się nie obrażę, fajnie że wpadłaś tu:) Również jadam dużo węgli ale staram się ograniczać chlebek i mączne produkty. Ale warzywka uwielbiam, właśnie jem całego brokuła ugotowanego:D też bym chciała 52 kg No to czekamy za Borsukiem teraz i radami:) pozdrawiam

@ xena ... no wiesz, a ja o niczym nie wiem :( Kiedy mialas zamiar mi powiedziec? @ Dum ... jak juz schodzi ... to ze wszystkiego, nie ma punktowego chudniecia ;) Wymiary masz typowo na "ostatnie szlify", zatem powinnas wyrzekac sie weglowodanow, na rzecz tluszczow. A cwiczenia: http://www.kulturystyka.pl/atlas/ Na dole strony ;) @ do B ... no wlasnie ... to wszystko przez te weglowodany :( Pewnego tluszczu sie nie pozbedziesz, jesli bedziesz je jadla ... bo weglowodany (w ich nastepstwie insulina) blokuja spalanie tluszczyku - wlasnie z ud, posladkow, "boczkow", brzucha. Bez produktow mlecznych, miesa bedzie ciezko z bialkiem, ktore powinnas przyjmowac w regularnych odstepach czasowych. Pomysl nad jakas odzywka stricte bialkowa. Co tu radzic ... z duza iloscia weglowodanow ciezko bedzie zrzucic ten tluszczyk ... no i Twoje wymiary wskazuja na osobe "chuda", to tylko niskoweglowodanowa. W Polsce przejazdem? - moze UK? - do czego zmierzam ... jesli znasz angielski to polecam kompendium wiedzy nt. dietetyki: http://pes6.neostrada.pl/ultimatedietsecrets.zip

Gość dum spiro spero
dzieki dzieki czytam wlasnie o tych cwiczeniach. Jesli bede cwiczyc robic te cwiczenia na ramiona to nie wyskocza mi meskie bicole na pewno?????:)

Gość dum spiro spero
I jeszcze jedno "Im mocniej łokcie pracują na boki, tym mocniej zaangażowane mięśnie piersiowe, a mniej tricepsy. Co to znaczy pracuja na boki?? Bo ja to rozumiem tak, że miedzy ramieniem a tułowiem ma byc kąt mniej wiecej 90stopni, to wtedy łokcie idą na boki O to chodzi?

Gość dum spiro spero
to z tymi lokciami chodziło mi o pompki na stojąco przy scianie

Gość do Borsuka rowniez
Dziekuje bardzo za odpowiedz i ksiazke, Borsuku ! Na pewno sie dzis z nia zaznajomie ! Ja mieszkam w USA i niestety tutaj jedzenie nie takie dobre jak w Pl :( Masz racje z ta odzywka proteinowa, zupelnie na to nie wpadlam ! Bede musiala zatem zmienic swoja diete, bo widze ze na gorze jestem chudzielec, natomias na dole to jakby mam doklejone te tluszcze :) Do Autorki topicu : dzieki kochana ! 3mam za Ciebie kciuki! Wiesz, to smieszne, ale ja myslalam ze jak bede wazyc te 52-53, to bedzie suer, a wcale tak nie jest. Chyba tak juz jest, ze nigdy sie nie jest zadowolonym :) Mam nadzieje, ze bedziesz tutaj pisac o swoich postepach, o ile nie masz problemu, to tez czasem cos napisze. Pozdrawiam !

Gość do Borsuka rowniez
Aha, no i przepraszam, ze Cie nazwalam Borsuczka :) hihih

Nie ma za co ... to nie bedziesz miala problemow z jej rozszyfrowaniem ;) Zebys Ty mnie suczka nazwala ... to pol biedy ... ale Ty wypalilas z grubej rury ;)

Gość ja do Borsuka tez
Witajcie kochani ! Ja sobie postanowilam, ze przez tydzien ogranicze bardzo weglowodany i bede cwiczyc. Borsuniu - tak chyba moze byc, bo mesko i zdrobniale :) - zabieram sie za czytanie ksiazki od Ciebie. Naprawde bardzo dziekuje Tobie za poswiecenie czasu i przeslanie tego i za odpowiedzi tutaj na forum. Jak Autorka dzisiaj ? Sak samopoczucie i dietka ? Podobno mrozy sa, wiec na pewno sie nie chce z domu wychodzic. U mnie za to pada i sie czuje jakby to byla polska jesien, mile wspomnienia. Sciskam Was ! Do spisania ! Milego wieczorku !

Gość dum spiro spero
kurcze, myślałam ze to trudne będzie ograniczyć węglowodany, ale nie jest tak źle:) przestawiam się na serki, twarożki, jogurciki głównie a na obiad mięsko i warzywa. Latem lubię sobie poćwiczyć na trawniku, na świeżym powietrzu ale w taką pogodę raczej wykluczone:P Ćwiczenia będę robiła koło 18-19 ja do Borsuka tez-> nocne życie widzę hehe ja wczoraj gości miałam i około 3:30 szłam spać i dziś wstałam po 12 dopiero Pisz proszę jak Ci idzie Borsuku, pracujesz jako trener, dietetyk, albo ktoś tak, czy to twoje dodatkowe hobby??

Gość do Borsuka rowniez
Witaj Dum spiro spero ! :) Fajnie, ze napisalas ! Ja tez dzien drugi zaczynam bez weglowodanow. Nie jest zle, choc dla mnie ciezko jest sniadanie bez chleba czy musli. Pozdrawiam, zmykam na razie ! Ja mieszkam w innej strefie czasowej i dlatego to wyglada ze prowadze nocne zycie:) Dzis dopiero wstalam. Moze Borsunio cos nam poradzi ? A czy Ty Dum, liczylas zapotrzebowanie kcal i liczysz kcal ?