Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ano ja

twardy brzuch 17 t.c.

Polecane posty

Gość ano ja

Witam, Jestem w 17 tygodniu ciazy. Na poczatku dosc czesto bolal mnie brzuch, jednak te dolegliwosci minely ok. 3 tyg. temu. Od kilku dni jednak odczuwam klucie w dole brzucha, dodatkowo zrobil sie on twardy (mam wrazenie, ze zrobila sie twarda kulka wielkosci pomaranczy). Moj lekarz bedzie "dostepny" dopiero jutro, a poniewaz jest to moja pierwsza ciaza - nie wiem, czy takie stwardnienie brzucha to objaw normalny czy tez powinnam sie niepokoic ? Z gory dziekuje Wam za pomoc, pozdrawiam serdecznie ano ja

dużo leż. na twardnienia brzucha dostalam fenoterol do końca ciąży weź na razie nospe i leż

ja z twardniejącym brzuchem zmagam sie od 19 ty. czasem to ustepuje czasem wzmaga, jak pojdziesz do lekarza to niech sprawdzi szyjke czy sie nie skraca bo jak nie to jest ok a są to skurcze przygotowujece macice do porodu.. ja ostatnio miałam spokój a teraz znawu mi twardnieje.bierz nospe fortę 3 tabletki dziennie max. i nic nie dziwigaj max 2 kg tak mi ginekolog radził

Gość lala29
Jest to tzw. stawianie się macicy. Tez to miałam. Przez całą resztę ciaży musiałam brać Partusisten. Bardzo pomagał na to twardnienie. Szyjka sie skracała, ale donosiłam do końca, chociaz lekarz prprokował, ze urodzę miesiąc wcześniej. Nie bierz żadnych leków bez zlecenia lekarza!!!

Gość ano ja
Dzieki dziewczyny. Dostalam sie dzis do lekarza, okazalo sie, ze jest to twardnienie macicy. Zwiekszyl mi dawke magnezu, zamiast Luteiny dal Duphaston i no-spe forte 3 x dziennie. No i lezec. Na pytanie jakie moga byc konsekwencje uslyszalam, ze nie bedzie mnie straszyl (czym dopiero mnie zestresowal... :) ) Pozdrawiam serdecznie, ano ja

mi twradniał brzuch od 18 tygodnia dostałam fenoterol i doczekałam do 36 tygodnia. na pewno bedzie wszystko dobrze dbaj o siebie i jak by co do dzwon do lekarza jak bedziesz miała jakies pytania i niepewności