Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasandra717

Co sądzicie o tej spódnicy?

Polecane posty

Gość Kasandra717
A co do niej założyć żeby fajnie wyglądała??

Gość jajka w majonezie...
brzydka bardzo...tak jak obrusowo-firankowe cos na czym lezy:O

Gość ale wieśniacka
ahahahahahha

A mi się podoba:) Lubię ten styl, moim zdaniem do takiej wzorzystej spódnicy wystarczy zwykła biała bluzka na ramiączkach grubszych, jakieś japonki proste np. czarne albo brązowe, i torebka przewieszana przez ramię skóropodobna nieduża, do tego okularki przeciwsłoneczne włosy niedbale związane w "koczek" i super , uwielbiam latem spódnice i sukienki za kolano:)

Albo torbę workowatą miej więcej w tym stylu; http://z3.ibutik.pl/ibutik108/86519827001651aa4b0afc6c ale żeby pasowała kolorem. Ja przynajmniej stosuję zasadę , że jeśli mam na sobie jedną bardzo wzorzystą rzecz, to reszta jest gładka w jednym kolorze, albo podobnych odcieniach, żeby po prostu nie wyglądać pstrokato:) W przypadku luźnej spódnicy lepiej żeby góra była bardziej dopasowana, i na odwrot, przynajmniej ja muszę zachować równowagę:)

Albo torbę workowatą miej więcej w tym stylu; http://z3.ibutik.pl/ibutik108/86519827001651aa4b0afc6c ale żeby pasowała kolorem. Ja przynajmniej stosuję zasadę , że jeśli mam na sobie jedną bardzo wzorzystą rzecz, to reszta jest gładka w jednym kolorze, albo podobnych odcieniach, żeby po prostu nie wyglądać pstrokato:) I jeśli jeszcze nie kupiłaś tej kiecki to zorientuj się żeby sięgała ci nie wyżej jak kolano. W przypadku luźnej spódnicy lepiej żeby góra była bardziej dopasowana, i na odwrot, przynajmniej ja muszę zachować równowagę:)

Gość Kasandra717
a teraz zimą co mozna byloby do niej ubrac??

Możesz jeszcze dorzucić jakieś korale drewniane dłuższe , np 2 razy zawijane na szyi. Pamiętaj tylko żeby wszystko grało kolorystycznie:) Dobra chyba wyczerpująca odpowiedź z mojej strony:>

Gość czarodziejka z marsa
wg mnie ta spodnica nie nadaje sie na takie mrozy, tylko zapalenia pecherza sie nabawisz ale na wiosne, lato... czemu nie:) przynajmniej bedziesz orginalnie wygladala, a nie jak co druga laska na ulicy warto zebys posluchala rad Jamaica00 z czym to zestawic, zeby wyszlo ladnie a nie tandetnie

Gość Kasandra717
a co myslicie o leginsach do niej??

Wiesz wydaje mi się że jak na tę porę roku to poszukaj spódnicy z grubszego materiału, bo taki cienki przy obecnej temperaturze będzie wyglądać po prostu śmiesznie:) Fason może być ten sam i długość do kolana albo za, tylko materiał ZDECYDOWANIE grubszy, do tego ciepłe rajstopy ,kozaki najlepiej w stylu oficerek raczej na płaskiej podeszwie, jakiś sweterek w kolorze butów lub podobnym, a na to płaszczyk równy z długością spódnicy bądź parę cm krótszy, fajna torba i gruby szalik owinięty parę razy i super. Ja ogólnioe zwracam uwagę na dwie rzeczy ; -wszystko musi być zgrane kolorystycznie - dodatki działają cuda (torby,chusty,szaliki,korale,kolczyki,okulary,bransoletki itp ożywią najbardziej nudny strój) :)

Legginsy do spódnic to porażka, zwłaszcza takich. Pamiętam jak dwa lata temu królowały połączenia: dzinsowa mini, plus leggi plus japonki / baleriny. Od tego czasu jak ognia unikam łączenia spódnic z legginsami. Legginsy obecnie zastępują już spodnie(oczywiście te mocno kryjące, bo rajstopowe są zwykłymi rajstopami ;)

Dzięki czarodziejko:) Apropo's legginsów nie do tego typu spódnicy, legginsy raczej do tunik polecam. Do takich spódnic lepiej gołe nóżki latem i japonki, a w zimę jak już mówiłam buty typu oficerki. :)

Gość Kasandra717
Tylko ze ta spodnica jest z takiego bardzo cienkiego materialu i troszke sie boje ze bedzie mi wszytko prześwitywać w niej ;/

Legginsy możesz też założyć do długich swetrów sięgających uda, bądź dalej, do tego kozaki w przypadku naszej obecnej mroźnej zimy.

Gość zaklinaborycka44
mi się to nie podoba. To nie mój styl. Ja wolę jakąs krótką mini, białą, czarną lub jeansową. Ale to sztuka gustu. Osobiście bym jej nie założyła, a jakby wisiała w sklepie, to przeszłąbym obok niej obojętnie.

Jeśli tak to musisz ją założyć i się przekonać czy prześwituje, jeśli tak jest, to udaj się do krawcowej i niech ci wszyje pod nią cienką podszewkę to nie będzie prześwitywać.

Gość ja powiem tak.....
Kasandra717...proszę Cię tylko nie leginsy do takiej spódnicy bez przesady spódnica jest typowo letnia ...zwiewna więc na zimę nie za bardzo chociaż moja znajoma miała kiedyś podobną na sobie do tego grube rajstopy i długie kozaczki typu oficerki fajny sweterek i wyglądała super ...ale też miała kożuszek za kolanko do tego a nie krótką kurtkę ...rzecz gustu i doboru reszty dodatków jednym jest dobrze w czym takim innym nie

Gość Kasandra717
a lepsza do niej bedzie czarna czy biala bluzka? a moze jeszcze jakis sweterek na nia taki na guziki?

Obojętnie może być czarna może być biała, a jeśli sweterek na nią to taki naprawdę mini sweterek dopasowany na guziczki ale rozpięty,ale wtedy lepiej z białą bluzką mini brązowy sweterek.

a zapytam Was tak: w ogole do jakich spodnic legginsy pasuja? bo nie lubie grubych rajstop, nie lubie tez spodnic na gole nogi,w ogole ich nie lubie ale czasem ciepla wiosna wypadalo by ubrac. no i jesli juz to do legginsow i wysokich obcasow (podobnych do tych tylko niższych: http://www.aldoshoes.com/us/women/pumps/peep-toe/75302927-segura/91 i juz rok temu probowalam jakas spodnice dobrac ale zupelnie mi to nie wychodzilo... :| wiec jesli macie na mysli jakis typ ktory pasuje do tego zestawu to bedize fajnie jak sie podzielicie :)