Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama rehabilitujaca

KINESIOTAPING - PROSZE O OPINIE

Polecane posty

Gość mama rehabilitujaca

Witam. Interesuje mnie czy ktoras z was stosowala ta metode u siebie badz swojego dziecka i czy przyniosla ona jakis widoczny rezultat? Moj synek ma 8,5 miesiaca a od 3 miesiaca rehabilituje go metoda Vojty. Niestety rezultaty praktycznie zerowe. Maly ma zdiagnozowane slabe napiecie miesniowe (brzuch, ramiona, plecy) oraz asymetrie. Na dzien dzisiejszy maly sie nie przewraca na boczki nie mowiac juz o przewrocie z pleckow na brzuszek czy odwrotnie. Jest dzieckiem lezacym, siedzi jak go posadze ale nie potrafi do konca utrzymac pozycji i sie "garbi". Dzis rehabiitantka zaproponowala nam wlasnie metode kinesiotapingu. Jest to metoda nierefundowana i moze nie bedzie pochlaniac duzych srodkow finansowych bo jakies 100zl miesiecznie ale jednak dla mnie to duzo pieniedzy. Mam tydzien na podjecie decyzji. Jesli ktoras z Was miala stycznosc z ta metoda i moze sie podzielic wrazeniami i czy odniosla jakis skutek to bede bardzo wdzieczna.

Gość mama rehabititujaca
podnosze moze teraz ktos mi pomoze?

Gość ja mialam naklejane
te pastry po operacji kolana. Dla mnie rezultaty byly super! ale niestety jesli chodzi o tak male dziecko to nie mam pojecia:(