Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fajny temat

sprzataczka-pomoc domowa-doświadczenia

Polecane posty

Gość a ja powiem
dziewczyny, powiedzcie mi, czy Wy tak całkiem nie macie czasu, żeby samemu posprzątać? ja jestem osobą, której ciężko dogodzić w czymkolwiek, więc wszystko robię sama. kiedyś sytuacja mnie zmusiła i korzystałam z pomocy jednej pani.

Gość ale mnie nastraszyłyście
dych dobrych opinii??

ja sprzątałam sama ale teraz zaczęłam pracę wychodze o 7:30 wracam po 19-20 i naprawdę padam na dziub:( musze kogoś mieć!!!

Gość ciotka klotka klotka ciotka
ja z chęcią dam zarobić ale musze wiedzieć za co płacę!!! tak w ogóle to ile waszym pomocom płaciłyście???

Gość fajny temat
ja zgadzałam się na to co proponowały panie, bez żadnych negocjacji, ale oczekiwałam tez czegos w zamian a dostalam co dostałam hahaha

Gość ja szczerze nienawidze
sprzatać! po prostu nie znosze!!! mam alergie na kurz i jestem uczulona na chemie! nie moge wlosow farbowac a co dopiero "bawic" sie domestosem etc dlatego mam dziewczyne ktora sprzata, srzata dobrze ja jej dobrze place i obie jestesmy zadowolone:d

ta co ma do mnie przyjsc chce 10zł na godzine + dojazd czy to dużo???

Gość baronówka
a ja uwielbiam sprzątać

Gość do baronówka
a nie szukasz pracy?

Gość do baronówka
skąd jestes baronówka???

Gość fajny temat
a sa tu jeszcze te panie które sprzątają??? powiedzcie ile bierzecie? powiedzcie tak szczerze czy faktycznie sprzątacie czy ściemniacie???

Gość ja bym w zyciu nie wpuściła
ja płacę za usługi np. okna - 50zł a mam 6 sztuk w tym 4 małe pojedyńcze, jedno duze i jedno balkonowe też duże, ogród 2 ary porzadkowanie, koszenie, przycinanie drzewek - 150zł tapicerka - dywany, kanapy 100zł

Gość baronówka
czy dużo?Nie żartuj.Dostaję 20-30zł na godzinę.Miesięcznie wychodzi ok.3500zł.W okolicach świąt wyciągam 4000zł Mam 10miejsc do sprzątania tygodniowo i choć dzwonią z polecenia to nic nowego od 3 lat nie biorę bo nie dam rady Te dobre pracują u ludzi po 10lat-tak jak ja Najkrócej współpracuję z rodziną 3 lata nie zmianiam chociaż proszą-tygodniowo odbieram ok.2 telefony od rodzin,które potrzebują pomocy Przed świętami kilka telefonów dziennie:)

Gość kobietki drogie
Powiem Wam,że uczciwe panie do sprzątania też są!!! Ja sprzatam z koleżanką bierzemy po 10 zł/h w tym robimy wszystko-sprzątanie dokładne,na życzenie pranie ,prasowanie mycie okien oczywiście też.U swoich klientek jestesmy już po ok 3 lata i obie strony są bardzo zadowolone!!!! Ale trzeba znać swoje miejsce!!! Ja nie zniosłabym gdyby mnie upokarzano,bo sprzataczka to podczłowiek ...i nigdy tak nie mam! W zamian daje sumienność i dyskrecję również! A kraść nigdy bym się nie odważyła!!!! Gdybym miała kraść to kupiłabym kominiarkę i na włam,a tak to sprzatam,dobrze zarbiam,niejednokrotnie dostaję coś gratis od zadowolonych pracodawców i obie strony sa zawsze zadowolone. Wiem jednak,że trudno znaleźć zaufaną osobę.Ale jest to możliwe!!!!!!!!

Gość 10-12 +dojazd to normalnie

Gość baronówka
mieszkam w małym miasteczku i niestety nie przyjmuję nowych zleceń:)

Gość kobietki drogie
W mojej miejscowości nie ma raczej szans podnieść stawki powyżej 10 zł/godz,ale nie narzekam.W domu tego nie wysiedzę.Poza tym uwielbiam sprzątać!!! Wiem,nienormalna jestem,ale lubię to!!! :P

Gość baronówka
W życiu nic nikomu nie ukradłam,Zdaża się,że zapomnę powiedziec,żeby mi pracodawczyni kupiła jakiś płyn wię idąc do pracy kupuję po drodze i nawet o tym nie wspominam:) Na święta dostaję tzw.13nastkę w jednym domu-600zl,od innych prezenty i jakies pieniążki Od wszystkich mam klucze,tam gdzie sa alarmy to mam swój kod

Gość olaa30
Miałam już kilka pań do pomocy, "profesjonalnych" i studentek. W sumie to żadna nie przyjeła się na dłużej niż na 2 miesiące. Najczęściej panie były niesolidne, sprzatały po łepkach albo umawiały się i nie przychodziły; studentki się starały najbardziej ale często coś im wypadało i nie mogły kontynuować sprzatania. W końcu dałam sobie spokój i sama sprzątam z mężem, przynajmniej mi się nikt obcy po mieszkaniu nie pląta :)

Gość poszukujacapracy20
Poszukuję pracy-żadną nie gardze... Czytałam "was" i widze ze głownie chodzi wam o sprzataczki i opiekunki...Jestem chętna. Woj. lubuskie

Gość baronówka
Sprzatam dokładnie i nie tylko robię sztywno to co jest moim obowiązkiem.Przykładowo-podklejam filce jeżeli się zużyły,wymienię żarówki,przepcham zapchany zlew:P,wynoszę śmieci,przewietrzę pościel na tarasie,zmienię żwirek kotom,zajrzę do piekarnika,wyczyszcze łyżeczki z osadu po herbacie,odkamienie czajnik kwaskiem Jest masa takich spraw,kóre robię od siebie i nikt mnie nie musi o to prosić:)

Gość baronówka
Taki dom mnie po prostu interesuje:)Rozglądam się wokoło a nie patrze tempo,zeby odkurzyć tylko dywan a pod już nie

Gość ja mam na ogol bardzo mile
ukladu z dziewczynami sprzatajacymi. Sprzatam z nimi razem, bo nie znosze siedzic jakktos cos kolo mnie robi. Bywaly niestety nieuczciwe. najuczciwsze sa Ukrainki (ale takie, gdy jedna druga poleca), madre mile kobiety.

Ja tez nienawidzę sprzątać i wolałabym komuś dać zarobić. Ja płaciłam 25 zł/h w małej miejscowości, jak widzę drogo, a to było jakiś czas temu. Co do szacunku, o,k nawet by mi do głowy nie przyszło żeby kogoś poniżać bo sprząta mi mieszkanie, ale ja wymagam tego samego. Ale wytłumaczcie mi takie zachowanie proponuję dziewczynie kawę, bo akurat sobie robię, mówię że nawet ciasto mam. A ona na mnie z ryjem że sobie nie życzy spoufalania. A sama do mnie bez przerwy na "ty" wyjeżdżała. Niektórzy jakieś schizy mają...

Gość nvfnvoefe
ja tez absolutnie swoich pracownic nie upokarzałam, ale tak jak napisałaś trzeba znacwoje miejsce w szeregu!!! moja jedna pracownica odbierała nasze telefony, przeglądała sobie zdjęcia i korespondencje, robila przegląd w moich prywatnych rzeczach, a jak wychodziłąm z domu to nie obyło się bez miliona pytań w stylu a gdzie idziesz, a kiedy wrocisz itp... chciała byc wielce moja koleżanką a ja nie szukalam koleżanek bo te mam potrzebowałam pomocy domowej tylko i wyłącznie

Gość baronówka
Aha telefony odbieram ale jestem do tego upoważnina:)Listy też.Znają mnie spisujący gaz czy wode w tych wszystkich domach Najcześciej po prostu przychodząc mnie zastają

Gość moja siostra sprzatala
w przedszkodu to najuczciwsza osoba jaka znam, nie dotknelaby nic zreszta opiekowala sie dziecmi majetnych ludzi podczas studiow wzilei ja na szybkiego z ogloszenia bo nie mieli wyjscia a zostala z ich dziecmi na 4 lata byli niedawno na jej slubie :D

Gość baronówka
w szafkach nikomu nie przeglądam.Mam czas wypełniony i aż do tego stopnia się nie nudzę:)

Gość do baronówka
za taką kobiete to milony warto płacić :)

Gość szukajacapracy20
Poszukuję pracy-żadną nie gardze... Czytałam "was" i widze ze głownie chodzi wam o sprzataczki i opiekunki...Jestem chętna. Woj. lubuskie