Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mala_31

Do kiedy mozna w ciazy prowadzic auto?

Polecane posty

Hej, mam pytanie, co sadzicie na temat prowadzenia auta w zaawansowanej ciazy, bo moje dzieciatko sie buntuje i strasznie kopie jak prowadze.

Gość hfghhg
jezdziłam do dnia przed porodem. w dzien porodu (dzien po terminie) taksowkarz jak mnie odwozil do domu tak mnie wytrzasł że po wyjsciu z taskowki wqody mi odeszly i rozpoczely sie skurcze co 5 min. chyba lepiej samemu do konca jak brzuch nie przeszkadza

Gość jezdzilam do konca
co ma do rzeczy ciaza.Tylko nie daleko w trase na wszelki wypadek.Nie zapinalam pasow i jezdzilam wolniej.

Gość a właśnie że
a właśnie że ciąża ma tu do rzeczy i to bardzo dużo.Ja też jeździłam , dobrze się czułam więc czemu by nie.W ósmym miesiącu jak wracałam od rodziny nagle zrobiło mi się słabo(wcześniej to się zdarzało sporadycznie i to tylko w sklepach mięsnych).To były ułamki sekund, nie zdążyłam zareagować i niestety ale uderzyłam w drzewo.Zaczęła się akcja porodowa, na szczęście w porę trafiłam do szpitala i wszystko się dobrze skończyło W ciąży trzeba brać jednak pod uwagę to że w każdej chwili może zrobić się słabo,czy nawet kopniaczek od dziecka może wytrącić z równowagi.Oczywiście nie uważam że nie należy jeździć ale lepiej ograniczyć tą jazdę do minimum.Taki jest moje zdanie(i proszę na mnie nie naskakiwać:-P )

Gość Mi ginekolog
powiedział, że w 3 trymestrze mogą pojawić się zawroty głowy, dekoncentracja i można słabiej widzieć. Poczytałam trochę i to nie jego wymysły. Faktycznie tak zresztą było. Jeździłam ale powoli i raczej nie daleko.

Gość jezdzilam do konca
slabo mi tez czasem bylo ale nie tak,ze bym miala puszczac kierownice.Zaczynam sie zle czuc to zjezdzam na pobocze, zatoczke itd.Nie jestem w stanie prowadzic to dzwonie po meza czy tesciową albo wracam taxi.

Gość jezdzilam do konca
a dodam,ze mialam straszne wymioty na poczatku ciazy i wozilam w samochodzie torebke.Na ta doleglowosc nie bylam mocna.

jA prowadzilam do dnia terminu czyli dwa tygodnie przed porodem bo tyle mnie trzymali w szpitalu potem To zalezy jak sie czujesz ja sie czulam dobrze wiec do konca jezdzilam

Gość tolika
ja jeździłam do samego konca, a w ostatnim miesiącu jeździłam prawie codziennie na ktg lub usg, czułam się dobrze i nie było problemów, dodam ze była to zima i to był mój pierwszy samochód, kupiliśmy go jak byłam w szóstym miesiącu ciąży, a ze mieszkałam na zadupiu to nie było inneo wyjścia,