Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naati2583

Jak napisać pozew o podwyżke alimentów i odrazu o ustalenie widzen

Polecane posty

Gość naati2583

Witam Jak napisać pozew o podwyżkę alimentów i odrazu ustalenie widzeń. mam 4 letniego syna od urodzenia wychowuję go sama mam zasądzone alimenty w wysokości 400 zł. Mój syn chodzi do przedszkola ja pracuje na 3/4 etatu nie mogę podjąć pracy na cały etat ze względu na dojazdy syna do przedszkola. Mój pracodawca poszedł mi na rękę pracuje na jedną zmianę zęby nie kolidowało mi to z przedszkolem od września idzie do zerówki też w przedszkolu. przedszkole kosztuje mnie ok 250 zł. A sytuacja zaczyna się robić nie ciekawa bo do 5 miesięcy dołożył mi do alimentów 50 zł a teraz nagle się dowiedziałam ze już nie będzie mi dawał bo też mu się urodziło dziecko i ma żonę, ostatnio już dzwoni raz na dwa tygodnie do małego jak ma go wziąć w sobotę na jeden dzień do niego tak ustaliliśmy razem że co drugi tydzień jest mały u niego w sobotę do 17 bo potem nie chce mi jeść kolacji przestaje się nim interweniować w szczególności gdy mały jest chory to wogule go nie odwiedza i nie interesuje sie nim. a i zapomniałam zgłaszałam w opiece ze syn jest przekupowanymi drogimi zabawkami, których na dodatek tu do domu nie dostaje mam na to dowody jak mam to wyjaśnić. bo teraz to nawet on mnie straszy ze pójdzie do sądu jak pójdę o podwyżką ja dbam o syna i staram mu się zapewnić wszystko to co mogę ale tez mnie n9ie stać na inne rzeczy które on mu kupuje w raz z jego rodzicami i nie potrafię wytłumaczyć potem tego mojemu synowi wolała bym zeny go wogule nie widywał ale nie stety to jego ojciec a dziecko potrzebuje tze taty. Mój syn jest dziecjem alergiczny mam problemy z jego jedzeniem i wogule co chwile jest chory Prosze o pomoc i szybko odpowiedz Natalai

Gość naati2583
no wiec potrzebuje kogos madrego do tego tematu co sie chodz troche zn na tym

Gość margerytka333
a kiedy były ustalone pierwsze alimenty ?

Gość naati2583
w 2006 sttcznie po puł roku od urodzenia tak to mi on sam płacił 300 zł

Gość margerytka333
Pozew o podwyższenie alimentów, musi pani napisać jako pełnomocnik swojego małoletniego dziecka. Zwraca się pani do właściwego miejscowo sądu, do wydziału rodzinnych i nieletnich, Oznacza pani strony postępowania czyli : Powód ( dziecko)- jego dane osobowe, i przez kogo jest reprezentowany w tym wypadku przez panią czyli matkę i swoje dane osobowe Pozwany - dane osobowe Wartość przedmiotu sporu

Gość margerytka333
Pozew o podwyższenie alimentów w imieniu małoletniego . . . (Imię, nazwisko małoletniego dziecka dla którego mają być podwyższone alimenty) . . . wnoszę: I. Podwyższenie alimentów zasądzonych od pozwanego . . .(Imię, nazwisko pozwanego) . . . wyrokiem Sądu Rejonowego w . . . (Miejscowość siedziby sądu) . . . z dnia . . . (Data). . . r. , sygn. akt . . . . . . . . . na rzecz małoletniego . . . (Imię i nazwisko) . . . z kwoty . . . . . . złotych słownie: . . . (Określenie wysokości kwoty świadczenia). . . złotych do kwoty . . . . . . słownie: . . . (Określenie wysokości kwoty świadczenia). . . złotych miesięcznie płatnych do rąk jego matki/ojca . . . (Imię i nazwisko) . . . , jako ustawowej przedstawicielki do dnia . . . . . . . . . . r. każdego miesiąca z góry, poczynąjac od dnia . . . . . . roku z ustawowymi odsetkami w przypadku uchybienia terminu płatnosci którejkolwiek z rat; II. Zasądzenie od pozwanego na rzecz małoletniego powoda kosztów procesu według norm przepisanych; III. Nadanie wyrokowi rygoru natychmiastowej wykonalności. Uzasadnienie . . . . . . . . . . . . . .

Gość margerytka333
W uzasadnieniu może pani powołać się na art 138 kodeksu rodzinnego i opiekuńczego, i opisać wszystko co powoduje, warunkuję podwyższenie wysokości alimentów , a i pozew musi podpisać dziecko

Gość naati2583
tak to już wiem to jest taksamo jak składałam wniosek o alimenty, tylko nie wiem jk to sformułować wszystko małego ojciec mieszka za poznaniem a my jesteśmu z poznania. Ten człowiek to wogule mnie nie słuch ostatnio to nawet mój syn sie mi pochwalił ze tata z wujkiem z nim jezdzili na kładzie dwa tygodnie do tyłu przyjechał od niego i były potem skutki tego płacz małego ze go oczy bolą az mu spuchły. To jest dla mmnie ine odpowiedzialny człowiek

Gość naati2583
Dziękuje bardzo za wzór pozwu

Gość margerytka333
Proszę bardzo :)

Gość naati2583
A co z ustaleniem widzę bo przypuszczam ze on tym mnie straszy bo nie chciał mi powiedzieć o co pójdzie do sądu jak ja pójdę

Gość margerytka333
co do ustalenia widzeń - to wydaję mi się , że musi pani złożyć osobny wniosek do Sądu w tej sprawie

Gość margerytka333
wniosek o uregulowanie wizyt z dzieckiem Wnoszę o : uregulowanie kontaktów ( Imię i nazwisko ojca) z jego małoletnim synem przez zarządzenie przez sąd : I tu pani podaje swoje propozycje tych kontaktów np : 1) zarządzenie, aby kontakty z synem odbywały się dwa razy w każdym miesiącu w dniach wolnych od pracy 2)zarzadzenie przez sad prawa do spedzania swiat bozego narodzenia oraz wielkanocy z maloletnim synem w jego miejscu zamieszkania Później uzasadnienie i podpis

Gość naati2583
Dzięki wielkie A jeszcze jedno czy ja mogę napisać o przekupywaniu syna i ze sie nim nie interesuje jak jest chory np. mniał zabieg robiony w przychodni w2ycinane migdał i po 2 godz zabiegu brałam go do domu po głupim jasiu musiałam go zabrać do domu a ojciec to olał i powiedział ze go to nie interesuj. A ma samochud i wiedział dużo wcześnie że bedzie ten zabiego. Zae nie chce przyjeżdzać do niego jak jest chory i np o tym kładzie

Gość gość
darmowy wzór znajdziesz na www.rozwod24.info w zakładce dokumenty