Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paulinka23z USA

czy postapilabym ok biarac dodatkowa prace?

Polecane posty

Gość paulinka23z USA

Czesc dziewczyny .Mam do Was pytanie,pracuje jako fryzjerka na pol etatu,w jednym salonie, dziele zyski po polowie z szefostwem.Dostalam propozycje pracy w innym salonie, nie wiem co robic? Bylaby to praca po godzinach, czy to nie jest, konflikt interesow?co Wy byscie zrobili na moim miejscu?

Gość ktoska z USA
?

Gość ***Narzeczona ***
A podpisywalas szefowi jakas lojalke jakis zakaz inneog zatrudnienia?? Jesli nie to masz wolna droge. Nie laczenie stanowisk obowiazuje tylko urzendikow panstwowych badz osoby podpisujacych specjalna umowe ...

Gość Anq25
Ogólnie w salonach jest niepisana zasada, że fryzjer pracuje w jednym salonie i nie robi u konkurencji. Jeżeli lubisz pracę w swoim salonie to zapytaj czy jest opcja całego etatu. Jeżeli jest to wez i nie kombinuj z drugim salonem. Jeżeli nie ma to przez miesiąc nie mówiąc nikomu spróbuj w tym drugim i jeżeli okaże się, że jest lepiej to przejdz do tego drugiego, a starej szefowej powiedz, że pol etatu to jest dla ciebie za malo dlatego zmieniasz salon.

Dokładnie jak wyżej- jeśli nie podpisywałaś papierów że nie będziesz pracować dla konkurencji, to wszystko ok. Szef zatrudniając Cię na pół etatu powinien brać pod uwagę to że możesz chcieć gdzieś dorobić, a najłatwiej tam gdzie masz doświadczenie. Oczywiście zdradzanie tajemnic zakładu czy namawianie klientek na "nowy", nawet tańszy, byłoby raczej nie w porządku.

Gość Paulinka 23 z USA
Nie,niczego nie podpisywala,ale tez nie chce, aby ktos mnie zobaczyl w innym salonie i doniosl mojemu szefostwu.