Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magda122345677654

do prawdziwego fachowca od komputerów

Polecane posty

Gość Magda122345677654

Z komputerem mojej córki dzieje się coś dziwnego. Przy korzystaniu z Internetu same otwierają się różne stonki, wyskakują na dole na pasku, co kilka minut, denerwuje mnie to niesamowicie, jedna to między innymi: Celldorado Radar, inne to jakieś prawie gołe babki, różne gry internetowe. Znajomy informatyk powiedział, że pewnie przypadkiem ktoś zainstalował jakiś program, który sam otwiera takie strony, albo został ściągnięty z czymś innymi i sam się zainstalował i że powinnam ten program wyszukać i wyrzucić. Skanował poprzez Spy bot, potem antywirusem i nic. Może jest jakiś sposób na to? wie ktoś o co chodzi?

Gość Magda122345677654
nie ma tu takiego?

Gość Magda122345677654
help

Gość Magda122345677654
nikt nie wie, o co chodzi? może jednak?

Gdyby nie to ze nie jestem fachowcem od komputerow, radzilabym poszukac programow do robienia logow systemowych, ktory pokaze, jakie procesy sa w tej chwili aktywne na komputerze - to prawdopodobnie bedzie wirus Niektore rootkity sa niewykrywalne przez antywiry

Gość to na bank jakis
zkodnik. To, ze skanowanie nic nie wykazalo nic nie znaczy... Jak Ci sie nie chce bawic to zrob formata

pobierz takie coś jak hijack this, zrób loga, on będzie w pliku notatnika a potem zinterpretuj loga http://www.hijackthis.de/ tutaj, po prostu wklejasz cały txt w pole na stronce, wyskoczy ci które procesy są szkodliwe a które bezpieczne potem w hijacku zfixuj te procesy niebezpieczne, pewnie jakiś wir i tyle

aczkolwiek nie zawsze da sie naprawić takie coś poprzez hijacka, combofix lepszy, ale bardzo trudny w użytkowaniu i można przez niego zniszczyć czasem plik systemowy więc na własne ryzyko..

Ja robiłam combofixem ,ale to w ostateczności .Nic mi sie nie stało jak na razie ,ale już trzy razy musiałam po to sięgnąć ,bo nic innego mi nie pomogło .Najpierw skorzystaj hijack'a tak jak kolega radzi.