Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalinka54

Zamowilam ubranie na allegro ktore

Polecane posty

Gość kalinka54

nie przyszlo , dodam ze wczesniej wplacilam pieniadze na konto. Wiec zadzwonilam do sprzedawcy tam nikt nie podnosi sluchawki juz od paru dni, wiec sprawdzam go na allegro a tu patrze a on ma konto zawieszone:(. wyslalam maila do allegro ale oni jeszzcenie odp. co zrobic z tym??? sprawy na polici nie zaloze bo zaplailam cos kolo 100zl ... ehhhh pierwszy raz mnie cos takiego spotkalo.

A czemu nie złożysz na policji? jesli chcesz odzyskać kasę z programu ochrony kupujących, to tylko ta droga Ci została. i jeśli wszyscy będą podchodzić jak Ty - oszustów nie ubędzie.Skierowanie sprawy na policję to wydruk przelewów, ew. korespondencji (także tej z allegro w zw. ze sprawą) i czekanie. Wtedy należy Ci się zwrot pieniędzy.

Gość mama Emilki
wczesniej nie sprawdziłaś konta?? Zresztą jak mogło zostać zawieszone? Przecież wtedy ten ktoś nie mógłby wystawić aukcji. Chyba, ze zostało zawieszone w czasie trwania aukcji lub zaraz po.... Poczekaj na odpowiedź z Allegro.

Gość mdm5
jak by była 10 czy 20 to by mi sie nie chciało chodzic na policje ale ze 100 to bym poszła, wez dowód wpłat , wydrukuj maile i zgłos, a allegro ci w tym nic nie pomoze stracisz ze 2-3h, ale przynajmniej tacy ludzie nie beda sie czuc bezkarnie

Mamo emilki - musiało zostać zawieszone po zakończeniu aukcji. osoba z zawieszonym kontem nie może sprzedawać a oferty w jej aukcjach są automatycznie wycofywane; aukcje kończone.

Gość ja nie rozumiem dlaczego
nie walczycie o swoje pieniadze? skoro dla ciebie 100 zl to jakas smieszna kwota o ktora nie ma co walczyc to po co ten lament? daj mu spokoj, jeszcze i wplac mu nastepne 100zl. ja poszlam na policje jak chodzilo tylko o 10 zl, oszukanych znalazlo sie wiele i kwota na ktora oszukal ludzi wzrosla do 10 tys. a dupkowi sie nie upieklo

Gość kalinka54
problem polega na tym ze nie mam juz dowodu wplaty tylko maile. a konto zostalo zawieszone po aukcji, jeszcze byl na tyle zezczelny ze przyslal i widomosc ze paczka zostala wyslana 7.stycznia a dzius jest juz 26.

A maz od niego mila potwierdzającego, że otrzymał wpłatę?

Ja zgłosiłam oszustwo na małą kwotę bo tylko 25 zł ,najpierw na all potem na policję .Ja nie rozumiem jak ci zabraknie 10 gr do chleba w sklepie to pani ci tego chleba nie sprzeda ,więc dlaczego miałabyś podarować komuś choćby 10 zł ?Już tym bardziej jak 100 zł straciłaś . Za zgłoszenie na policje o oszustwie nic nie płacisz ,co innego jakbyś sprawę sądową komuś chciała założyć . Mnie oszukał chłopaczek a wraz ze mną było ok 10 osób i także na nieduże kwoty bo od 10 do 50 zł z tego co wiem wszyscy zgłosili to na policję .Jak tak dalej każdy będzie darował to będziemy utrzymywać połowę oszustów z all .Może od razu lepiej wysłać im na konto z dopiskiem "dla oszusta na piwo " Dlaczego dajecie się tak rąbać i nic z tym nie robicie ?

Gość colombinka
dokladnie, masz wszystkie dane oszusta, problem, ze nie masz dowodu wplaty - co sie z nim stało?

Gość kalinka54
sokrki 27 :O

Gość kalinka54
Zakupilam u Pani 2 golfy na aukcji allegro. Przyslala mi Pani widomosc ze towar zostal wyslany 7 stycznia 2010 jednak do tej pory do mnie nie dotarl . Sprawdzlam na allegro ma Pani konto zamkniete. Dzwonilam do Pani przez kilka dni ale bez powodzenia nie odbierala Pani telefonu. Chce wiedziec czy zwroci mi Pani pieniadze czy wreszcie wysle towar. Ostrzegam, ze w innym przypadku NIEZWLOCZNIE ZGLOSZE SPRAWE NA POLICJE.

Gość kalinka54
kurcze skopiowal mi mail do tej kobiety. :O chce ja postraszyc bo dowod wpaty wyrzucilam :O

kalinka54 Na policji powiedzą Ci, że to niska szkodliwość społeczna mi tak powiedzieli;/

Owszem, mogą sobie mówić co chcą ale zgłoszenie przyjąć muszą a Ty musisz być świadoma swoich praw. Dzięki przyjętemu zgłoszeniu i niezaleeżnie od dochodzenia podjętego przez policję - jest to jedyna droga do skorzystania z Programu ochrony Kupujących - promowanego przez allegro, czyli jedyna możliwość odzyskania straconych pieniędzy niezależnie od tego, czy złodzieja złapią i czy ukarzą.

Gość hyhryuy
alko - a języka ty w buzi nie masz? skoro nie chcą przyjąć zgłoszenia to się prosi o napisanie tego na kartce, że nie przymuja zgłoszenia ;)

Gość 3 po 3
zgłoś się na policję, bo jeśli w całej Polsce jest więcej osób choćby 4 czy 5 które ta osoba naciągnęła po 100 zł to już policja będzie ścigać. Na innym portalu czyli na szafie była taka cwaniara co naciągnęła w sumie ludzi na 2000 zł i to każdą od 30 do 200 zł. Najpierw jedna napisała że została oszukana, potem inne zaczęły się dopisywać. Sprawę pociągnęły, każda zgłosiła na policję i oszustkę złapano i oddała w sumie pieniądze i do tego jej się bardzo oberwało. Radzę zgłosić bo te twoje 100zł może być decydujące na tę osobę.