Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 40tc

PIERWSZE SKURCZE PORODOWE ??

Polecane posty

Gość 40tc

jak je rozpoznac, od wczoraj boli mnie w dole brzucha, tak jakby sie mi cos naciagalo tak bardzo, podobnie jak przed okresem ale troche intensywniej, co jakis czas mnie tak lapie na kilkanascie sekund i puszcze, czy myslicie ze to sa te pierwsze skurcze ? Ja juz nic nie wiem, jestem zesresowana i podenerwowana, termin mialam na 25 stycznia. Podpowiedzcie prosze, jak sie u was zaczeło. Pozdrawiam...

Ja mam skorcze co noc od 2 tyg ;O dwa dni temu myslalam ze na porodowke pojedziemy i wszystko ustalo wiec trudno powiedziec,skorcze porodowe nasilaja sie co kazdy i maja coraz krotsze przerwy miedzy nimi...ja tez czekam...

Gość juz mama
Mnie bolało jak na okres tylko mocniej i do tego plamienie

Gość 40tc
ja tez troszke plamie na brązowo, ale delikatnie. Pozostalo mi czekac chyba no bo co, nie bede przeciez leciala do szpitala nie?

Gość 40tc
Do JUZ MAMA A co dalej bylo? ile to trwalo te pobolewanie ??

Gość głowa do góryy
na pewno będą regularne! jakbys ich nie odczuwała to jedno jest pewne,będą w równych odstępach ,co do minuty.

Gość 40tc
od rana mam nieregularne skurcze (o ile to sa skurcze :/) co 30, 20, lub co 10 minut, bardzo roznie. Czy moge je traktowac jako skurcze porodowe ? Czekac na takie ktore beda dokladnie co np: 5 minut ale caly czas co 5 minut tak?? a potem np co 3 min? bo narazie to taki troche chaos w tych skurczach... Pomozcie...

To niestety przepowiadajace :O....nieregularne to przepowiadajace,a wlasnie takie co 12,10 i 8,6 min ktore sie nasilaja to porodowe...nabiaraja mocy..

Gratuluje, zapewne ze 2 dni bedziesz juz miala dzieciorka na rekach :) przynajmniej bylo tak u mnie i podobny temat zalkadalam zreszta przed porodem :)