Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość łohoooookolooololooooooooooooo

Jak dbać o włosy jeśli nie mam kasy?

Polecane posty

Gość łohoooookolooololooooooooooooo

:( Mam strasznie zniszczone włosy od prstownicy. Chciałabym je jakoś odżywić ale nie ma kasy na kosmetyki ze sklepu. Wczoraj nałożyłam na włosy olejek rycynowy i niewiele on dał...Poradźcie coś :(

Gość NIE PROSTUJ
i problem z głowy

od tego oleju z zoltkiem to mi sie tylko siano na glowie robilo. nigdy wiecej. nie wiem na jakie wlosy to dziala ale na cienkie i delikatne z pewnoscia nie przestan prostowac a jesli prostujesz to zainwestuj w dobry kosmetyk chroniacy przed goracem. a jak cie nie stac to obetnij wlosy na krotko, kup zel za 4zl i tez obleci.

Gość lady frania
Podobno nafta kosmetyczna jest świetna na włosy.Nakładasz przed myciem na kilka minut.

najbardziej dzialaja odzywki jak sie je dlugo trzyma na wlosach w cieple koniecznie, mozesz nalozyc zwykla odzywke i owin zeby wytworzylo sie cieplo i siedz w tym dluzszy czas, ja teraz mam geste wlosy moge pwoiedziec, bo prostownice uzywam na koncowki tylko, a suszlrka susze wlosy od spodu zeby mialy objetosc

Gość wwrrr
Nie prostuj, nie farbuj, staraj się nie używać suszarki, nie myj w gorącej wodzie. Ja używam do włosów praktycznie tylko delikatnego szamponu dla dzieci, i mam włosy we wspaniałym stanie. Nie stosuję nawet odżywek, jedynie raz na kilka tygodni żółtko z olejkiem rycynowym, o którym ktoś wspominał - mnie służy.

Gość ja robie tak samo.moje wlosy w
zyciu prostownicy nie widzialy wwrrr Nie prostuj, nie farbuj, staraj się nie używać suszarki, nie myj w gorącej wodzie. Ja używam do włosów praktycznie tylko delikatnego szamponu dla dzieci, i mam włosy we wspaniałym stanie. Nie stosuję nawet odżywek, jedynie raz na kilka tygodni żółtko z olejkiem rycynowym, o którym ktoś wspominał - mnie służy. jedyne co robie to farbuje!

Gość wwrrr
Ja przez jakiś czas też farbowałam, jako nastolatka miałam włosy szaro-mysie, trochę poszalałam z kolorami w życiu, od blondu do ciemnego brązu, w którym było mi świetnie ;) A potem zauważyłam, że naturalne odrastają mi w bardzo ładnym kolorze, i przestałam farbować. Jak się ma w miarę dobry kolor, nie warto.

Gość
Oczywiście że można suszyć i prostować.Tylko używać do tego dobrej suszarki i dobrej prostownicy+jedwab bądz maski.

Gość wwrrr
Xauzi, oczywiście, że można prostować i suszyć dobrym sprzętem i używać dobrych kosmetyków, ale nie o to chyba chodzi autorce, która na to nie bardzo ma fundusze. Dobra suszarka, dobra prostownica, i dobre kosmetyki (choć średnio w takie wierzę) to nie jest sposób dla oszczędzających. A jedwabiu na dłuższą metę nie polecam, ponoć wysusza.

Gość stapizzzzzzz
to linia bardzo dobrych i bardzo tanich kosmetykow do wlosow! litrowy szampon kosztuje na allegro ok 10zł maska kg ok 25zł olecam serie z jedwabiem ja stosuje od ponad roku , cala moja rodzina i wszystkie znajome juz tego uzywaja i wszyscy chwala:d

Gość jedwab nie jest odżywką
on tylko nabłyszcza 🖐️:O

Gość wwrrr
Zaciekawił mnie ten Stapiz, ale nie mogę znaleźć składu. Masz może gdzieś?

Gość wwrrr
Ok, już znalazłam. Nieciekawy ;)

Gość .....ot..co......
nalozenie jakiegos preparatu, obojetnie jak drogiego i dobrego, tylko jeden raz nic nie pomoze. jedwab nie tylko nablyszcza wlosy, chroni je takze, gdy nalozy sie go na wlosy przed suszeniem czy prostowaniem. http://www.stylistka.pl/piekna-dzieki-matce-naturze-1/

Gość .....ot..co......
ja stosowalam juz chyba wszystko na wlosy lacznie z nafta i waxem. do tego dochodzil krem nivea, roznorakie odzywki do wlosow itp. i jak na razie to wlasnie wax najbardziej mi pomogl. uzywalam go co 2 dni. po umyciu wlosow nakladalam go, na glowe zakladalam albo cienka reklamowke albo czepek i ogrzewalam wlosy suszarka przez ok 20 minut. pamietajcie, ze ta odzywka dziala pod wplywem ciepla

Gość ewwoska
Co do szamponów to polecam Timotei z różą z Jerycha. Na 100% bedziesz zadowolona z efektów. To bardzo dobry szampon.

Gość gość
Na pewno ktos czeka na twoja odp po 3 latach.

Gość gość
wejdź na blog anwen

Gość gość
Ja zaczelam pic siemie lniane,podobno po miesiącu widać swietne efekty..zobaczymy.

Gość gość
Przestań używać prostownicy na jakiś czas albo kup taką która nie niszczy włosów ( sa takie). Jeśli musiśz wyprostować to pryskaj włosy kosmetykiem termoochronnym najlepiej profesjonalnym. Kup sobie w aptece lub w necie olej np. jojoba i nakładaj na całe włosy i trzymaj godzinę po czym spłukuj. Zainwestuj w odżywcze maski i odżywki do włosów i staraj się ich nie przesuszać.

Gość gość
Na cholerę ci ta prostownica patologiczna kobieto? Jak mnie drażnią te wszystkie laski, które z uporem maniaka psują swoja urodę, bo uwidziały sobie, że lepiej wyglądają jak: - wyprostują sobie włosy - oczy zrobią na misia pandę - na ryja nałożą tonę pudru - tusz skapuje im z rzęs - na włosy nakładają tony lakieru itd itp Myj te włosy szamponem i odwal się poza tym od nich.

Gość gość
To, że ktoś prostuje włosy to nie znaczy jeszcze, że przesadza z makijażem.. ehhh stereotypy.

Gość gość
ale ktos tu frustracje i jad wylal :D i co, lepiej Ci, skoro juz przekazalas, ze tylko patologia uzywa prostownicy :)?

Gość gość
Poczytaj o olejowaniu włosów i odstaw prostownicę.

Gość gość
Tutaj na pewno zastosowanie odpowiedniego szamponu jak jednego z moich ulubionych Timotei z wyciągiem z róży Jerycha na pewno bedzie dla Ciebie właściwy.

Gość gość
Żeby olej rycynowy przyniosł efekty to trzeba czasu. Nie wiem jak on działa na zniszczone włosy - bardziej zapobiega wypadaniu. Ja na wysuszone pasma stosuję olej kokosowy. Daje radę.Możesz też wypróbować naftę kosmetyczną.

Gość xxxxxoso
Ja wiem ze swietne efekty daje Timotei a przeciez to nie sa takie drogie szampony wiec mozna sobie na nie pozwolic.