Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monisia 1986

Zelixa czy Ktoś zna ? część 2

Polecane posty

Gość monisia 1986
marta_ski nio ja zanim postanowilam z lekarka porozmawiamc zeby mi przepisala to mialam kontrolowane tentno cisnienie morfologie mocz tsh bo mam niedoczynnosc tarczycy i ja zdawalam sobie sprawe ze ten lek jest bardzo niebezpieczny wiec zadnej nowosci sie niedowiedzialam a pozatym osoby ktore maja do zrzucenia 10kg i mniej to jakim prawem lekarz przepisuje taki lek a potem sa zawaly itd no sorry tak samo jak ktoas ma nadcisnienie to przeciez pisze w ulotce ze niewolno ich stosowac

Gość marta_ski
Do monisia 1986- No Kochana ja też mam regularnie robione badania krwi, ciśnienie itp i myslę, że jakby cos było nie tak to lekarz by mi tego nie przepisał. Tylko dziewczyny sie zastanawiały czy wycofają Zelixe czy nie to napisalam czego sie dowiedzialam. Troche mnie to wystraszylo, ale na spokojnie sobie przemyslalam moja sytuacje i raczej nie mam sie czego obawiac, tylko z glowa podchodzic do calego tego odchudzania. Pozdrawiam

Gość monisia 1986
marta_ski no ja tez tak mysle jesli jestes pod kontrola lekarza i masz co zrzucac to napewno nie bez powodu ci lekarz je wypisal nio przepraszam jak cie urazilam super ze napisalas co sie dowiedzialas od lekarza to sa cenne informacje tylko sie wkurzam jak pomysle ze lekarze sa tak bezmyslni tylko niektorzy ze prz majej nadwadze przepisuja ten lek a teraz go wycofaja bo jest duzo chorob z powodu ich brania kazdy bierze je na wlasna odpowiedzialnosc i jak cos jest nie pokojacego to trzeba isc do lekarza ktory przepisal albo odstawic bo napewno gdybym sie cos zle czula bym ich niezarzywala :-) a ty ile masz do zrzucenia i ile juz jestes na zelce ? i ile juz zeszlo ? pewnie gdzies pisalas ale tyle dziennie tych wpisow ze nieda sie wszystkiego zapamietac :-)

Gość Donia878787
heyka dziewczynki. Jestem nowa na forum, aczkolwiek od jakiegoś czasu już was czytam. Ja może opiszę swoją historię odchudzania. Może komuś niektóre rady pomogą :) Wszystko zaczęło się jeszcze w podstawówce. Zawsze byłam grubasek, największa w klasie. I tak całą szkołę mi dokuczano. Potem było gimnazjum. Zaczęłam sobie dorabiać po kilka zł w weekendy i tak oto nabyłam rowerek treningowy. Ćwiczyłam 2-3 razy w tyg., szczerze, to wcale nie schudłam po tym, tyle tylko, że pomimo iż pulpecik miałam tak jakby bardziej zbity mój tłuszczyk, a nie lejące się fałdki. Tak więc jakiś tam rezultat był. Jak poszłam do technikum wyczytałam w necie, że jest cudowny spalacz tłuszczu o nazwie "thermal pro". Wtedy był legalny i normalnie dostępny, teraz już jest nielegalny, ale nadal dostępny. Cudowność tych tableteczek polegała na tym, że brało się je przed ćwiczeniami, żeby były bardziej skuteczne. Za opakowanie 120 szt 150 zł. Efekt? Po trzech miesiącach z 90 do 63 kg :D Aczkolwiek przyznaję, że dzień w dzień po 2 godziny ostrej jazdy na rowerku i dietka wysokobiałkowa. Dopiero później wyszło na jaw, że te tabletki zawierały efedrynę. Ale efekt piorunujący. Dodam jeszcze, że jestem niskociśnieniowcem - 90/60, dlatego czułam się po nich b. dobrze :) Potem był stały chłopak i hormoniki...... I z 63 na 75 w dwa lata. Potem rozstanie, duże ilości czerwonej herbaty i zielony meizitang, którego nie tknę już nigdy więcej chociażbym 150 kg ważyła! Owszem w miesiąc schudłam 6 kg, ale po miesiącu dostałam takich odczynów na skórze, że już nigdy w życiu nie ubiorę kostiumu ani bluzeczki na ramiączka :( teraz znowu kg powróciły tj. 74 kg przy wzroście 170. Ledwo co mieszczę się w rozmiar 44, czuję się fatalnie. Mój kochany przyszły mężuś twierdzi, ze i tak mnie kocha, że może by się przydało kilka kg mniej, ale i tak jestem śliczna. Tak więc jeszcze w tym tygodniu idę do swojej lekarki po zelixe :) Mam tak cudowną lekarkę, że już myślałam, że takie wyginęły. Normalna starsza babka. Bardziej jak kumpela niż lekarka. Przyjmuje państwowo, ale zawsze ma czas wszystko wytłumaczyć, pogadać, zapytać jak tam z chłopem czy pracą. Jak coś się jej zasugeruje, to się nie wymądrza, że to ona po medycynie. Wysłucha, przedstawi plusy i minusy, skieruje na badania itp... :) De facto muszę prawie całe miasto do niej przejechać, zawsze do niej tłum ludzi, ale bardzo warto :) Ma specjalizacje i chirurga i internisty, tak więc zawsze wiedza trochę większa :D A propos jestem z Łodzi i u mnie w mieście jest promocja zelixa 15 mg 60 tabl tylko 39,90 :D Pozdrawiam i odezwę się już po wizycie u doktorki kochanej :D

AgataNogąZamiata tak racja nie lubię wstawać o 4 ale będąc w pracy nie myślę tak o jedzeniu:) ale jest nadzieja na przyszły tydzień mam popołudniówki hihihi jeszcze lepiej niż ranna zmiana

Cześć wszystkim. Właśnie założyłam sobie tu konto. Z początku czytałam wasze wypowiedzi na temat zelixy. Kupiłam. No i pierwszą tabletkę wzięłam w tą niedzielę (31 stycznia 2010). A więc dziś rano już drugą :) Jak na razie nic mi nie jest poza tym, że cały czas mam sucho w buzi no i dziwnie się czuję bo nie chce mi się nic jeść. Po prostu śniadanie i obiad zjadłam z rozsądku i to też w małych ilościach. Wogóle jak widzę kanapki to robi mi się niedobrze jedynie jak już mam jeść to np jogurt albo płatki coś takiego niedużego i lekkiego. Jakoś tak dziwnie mi trochę z tym ale liczę na to, że uda mi się schudnać. U mnie problemem nie jest waga ale obwód w biodrach i brzuszek po ciąży bleee Chodzę od 2 tygodni codzinnie na basen i dodatkowo co któryś dzień robię w domu brzuszki. Chciałabym Was zapytać jak było w waszym przypadku? jak schudłyście to gdzie to było widać najbardziej? No i jak z odstawieniem? ja myślałam aby to pobrać z 2/3 miesiące codziennie, potem przez miesiąc co drugi dzień i koniec. Jak było po odstawieniu? czy wróciło uczucie głodu? z jakim nasileniem?? Z góry dziekuję za odpowiedzi.

Gość marta_ski
Do monisia 1986 - przestań nie uraziłaś mnie :) bo i czym... no ja mam do zrzucnia około 30 kg :( eh w ciąży strasznie przytyłam i zostało mi to wszystko. Zielixe biore od 4 dni :p takze poczatki... chyba najtrudniejsze :) będę się ważyła w srode, bo czytalam, ze najlepiej tak co tydzien :) zobacze czy cos na mnie dziala, mam nadzieje,. że tak bo inaczej to nie wiem co zrobie... ;)

Gość xmamuska
Wiecie co ?? .... jutro rano się ważę :D

HEJKA ZELINKI!!! Mam na imie Iza i 24 lata. Mam wspanialego 3 letniego synka i super meza. Dzieki zeli schudlam 12 kg w 3 mies. .... niby nie duzo na taki okres czasu, ale dla mnie to naprawde ogromny sukces 🌻 Przed ciaza wazylam 55 kg, a po ciazy 77...... totalna masakra..... Ale dzieki zeli waze 65 kg i jest super!!!! :) Maz patrzy na mnie inaczej i czesciej no wiecie.... :) Sama w sobie czuje sie lepiej, czesciej sie usmiecham, nawet do wlasnego odbicia w lustrze :) ALE MAM PEWIEN PROBLEM..... moj lekarz nie chce mi juz przepisac zeli...... Chetnie odkupie od kogos zele..... prosze pomozcie.... W zamian dam jeszcze 70 probek roznych kosmetykow, dozuce cienie do powiek, pilniczek i 2 apaszki.... JAKBY KTOS MIAL JAKIES INFO DLA MNIE TO PISZCIE NA MOJE GG 13428883. Pozdrawiam i buziaki

Gość AgataNogąZamiata
xmamuska - ja też jutroo!!!! DZIEWCZYNY POOMMOOOCCCYY!!! Zawsze miałam dobre rady a teraz sama potrzebuję pomocy. Czy ktoś tak miał? 22 tabletka i jakiś szał na jedzenie. Panowałam nad tym jakoś ale ssało mnie cały dzień. Do okresu jeszcze dobre 10 dni jak nie więcej, więc nie to. Czy ktoś miał podobnie??? CZY TO MINIE??? Zjadłam: rano kubek soku z pomarańczy w pracy: serek wiejski lekki plus kromka chleba pumpernikiel, 3 mandarynki, jabłko i cukierek czekoladowy w domu: galaretka z piersi kurczaka i troszku sałatki warzywnej - tej tradycyjnej, tak, tak - z MAJONEZEM Napoje herbaciano - kawowe i wodno - zmineralizowane w ilościach przekraczających standardy śmiertelników:))

Gość xmamuska
A ja mam jadłowstręt, mogła bym nic nie jeść cały dzień,tylko woda ! ale jestem mądra dziewczynka i wiem że musze ! Dziś: śniadanie 2,5 kromeczki z szynką obiad kasza z sosem, bez mięsa bo myślałam że oczy mi wypłyną ;/ kolacja 3 kromeczki chlebka fitness z serkiem żółtym i szyneczką :D 1 czerwona herbata i 1 kawa dużo wody 1 pomarańcza + 2 sucharki :D hmm chyba nie jest źle co ? jutro melduje się z rana zaraz po warzonku :D a tym czasem Dobrej nocki :)

hehe ja nadal jem, póki się trzymak jest oki, ale jak coś sprubuję to już masakra, chyba potrzeba bardzo silnej woli również do tego. śniadanie skibka chleba drugie jogurt ale ten 400g obiad kubuś kolacja no właśnie miało nic wiecej nie być a była sałatka z gyrosa, pare wafelków i skibka chleba, no kurcze masakra no i do tego 2 jabłka.... no jak zawsze wieczoram mam ochotę jeść czekam z utęsknieniem na popołudniówki ps osoby które mnie nie widziały cały styczeń twierdzą ze coś schudłam....czyli jakby jakiś sukces.... byle do przodu

Gość monisia 1986
marta_ski bo tak mi sie wydawalo ze moglabys mnie zle zrozumiec z ta opinia dzis w poludnie ale ciesze sie ze odebralas to tak jak powinnas czyli bez zadnych aluzji :-D pisalam to tak ogolnie a jakbys mnie zle zrozumiala to by bylo heheh :-D bo jestem tu po to by podzielic sie opiniami a nie klocic sie :-D a apropo wagi to ja startowalam z 90.4kg dzis jest 84.1 po 16 tabletkach wiec rewelacja tak mysle kolo 60kg moim marzeniem bylo by wazyc przy wzroscie 170cm ale jak bedzie 65kg to tez bede w siodmym niebie :-D WIEC JEDZIEMY NA TYM SAMYM WOZKU :-D BO MIALAM ZAMIAR 30KG SCHUDNAC JUZ TROCHE ZA MNA ALE DALEKA DROGA JESZCZE 3MAM KCIUKI DZIS NIE ZARZYLAM 2DZIEN TABLETKI I JAKOS MALO WYPILAM ZJADLAM : RANO BULKA GRAHAMKA Z SZYNKA I ZOLTYM SEREM I SIEMIE LNIANE KOLO12 ACTIVIA 15 TRZY ZIEMNIAKI Z PAROWNIKA I SIEMIE WIEC NIEDUZO CZUJE TERAZ GLOD ALE ZARAZ NAPIJE SIE WODY I IDE JEZDZIC NA ROWERKU KUPILAM DZIS PAS NEOPRENOWY I L KARNITYNE W ZELU DO SMAROWANIA BRZUSIA UDEK I POSLADECZKOW :-d ZOBACZYMY JAK ZADZIALA BUZIOLKI 3 MAJCIE SIE CIEPLUTKO DO JUTERKA

Gość ledaaa
Dziewczynki Kochane ja sie rozchorowalam :( dzis mialam wziasc 3 tbl i nie wzielam bo dalej nie wiem czy przy Zelce mozna cos brac na przeziębienie. Zjadlam dzis krmke chleba rano pomarancze u popoludniu troszke surowki i maly trojkacik kotlecika, kawalek jabuszka po Małej i serew wiejski z pomidorem. staram sie nie jesc dzis troche bylo mi niedbrze ale przeszlo:( Ale..hoho nie wiem co jest grane czyzby to juz sie zaczelo diete trzymam od srody tbl zaczelam brac od piatku i rowerek codziennie wieczorem dzis jak sie zwazylam w pracy bo bylam po papiery rozne 2 kg mniej? czy to mozliwe? Sama sie zastanawiam. Co do wycofywania zelki mysle ze tu nie chodzi o to czy ktos ma 10 czy 30 kg do zgubienia wszystko zalezy tu od organizmu bo kazy inaczej reaguje na leki. Czym sa spowodowane takie skutki uboczne - nie wiem byc moze osoba wysokim RR lub innych schorzeniach dstala w swoje rece TBL i skonczylo sie t nie ciekawie. Kazda z nas mniej wiecej orientuje sie co do swjego zdrwia ( bo jesli ma wysokie cisnienie to nie da sie tego nie wyczuc..badz leczy sie na inne schrzenia) i badz c badz sama decyduje sie na branie tych lekow bo nik ja do tego nnie zmusza..no procz ogrmnej presji schudniecia. Ja nigdy nie mialam problemu ze zdrowiem..RR ksiazkwe zadnych chorob przed w trakcie i po ciazy. balam sie troszke ale postanowialm wziasc dalej sie boje sama przylozylam trzy palce pod nadgarstek wyczulam puls i przez minute liczylam wyszlo 70ud/min wiec dobrze postaram sie wykurowac jaknajszybciej wytrzymac w diecie i zaczac brac od nowa mam nadzieje ze sie uda :)

AgataCoNogąZamiata ja tez tak miałam.Rozmawiałam z moją trenerką na siłowni i ona mówiła że za mało jemy. Organizm sie wygładza i wtedy mamy ochotę pochłonąć wszystko.I może Ty też tak właśnie masz. W sumie jak jeździłam do dietetyczki to jak mi diete rozpisałą to nie dawałam rady zjeść tego wszystkiego. a ona powiedziała że muszę bo wtedy schudnę i to fakt , jak nie zjadałam wszystkiego to ubyło mi 2 kg w miesiąc, a jak jadłam to 5kg. może faktycznie coś w tym jest. Moje jedzonko 01.01.2010 sniadanie 2 kromki razowego chlebka , 2 plasterki szynki i sałata. obiad 4 placuszki z jabłkiem kolacja makrela w galarecie i kromka chlebka to wszystko zjadłam do 18. Teraz wróciłam z siłowni i jak zawsze chce mi się jesc zjadłam 4 małe pomidorki. Pozdrawiam , trzymajcie się cieplutko :)

Witam obserwuje wasze wypowiedzi i chcialabym wam cos powiedziec.Otoz zazywajac ten lek i nie cwiczac nie spalacie kalorii lecz glikogen i wode.Niemożliwym jest spalenie tłuszczu nie zmieniejąc nawyków żywieniowych i nie uprawiająć jakiegoś sportu. To co wam poleciało to początkowo glikogen i woda (stad tak duża utrata, co też jest absurdem i błędem!!!!) i potem mięśnie, które zamiast sobie spokojnie pobierać spożywane białko i gromadzić aminokwasy, oddawały je do uzupełniania glikogenu (paliwa potrzebnego do zwykłego funkcjonowania).Takze nawet jak wam poleci z wagi to nie beda to tluszcze po czym predzej czy pozniej nie robiac nic dalej wrocicie do wagi startowej.Wiem to przykra prawda ale tak wlasnie jest

witam mile panie ! jestem pierwszy raz i dopiero zdecydowalamsie brac zele . ale po krotce. moja waga jeszcze w marcu w zeszlym roku to 85 kg udalo mi sie wlasnymi silam ok 17 kg schudnac,pomyslalam super az tu nagle stanelo i nic w dol nie idzie ,po prostu rozpacz ni diety, ani cwiczeni , jestem w ciaglym ruchu w pracy i tez nic nie wiem co jest grane , a jestem bliska celu ,i co teraz rosnie w gore jest juz 68 kg ,mam 160 a chce tyklo 9kg do pelni szczesci i tak to nie bedzie waga , sprzed ciazy ale ja uwazam ze starczy a jak uda sie wiecej to bedzie super. milutko tu u was. pozdrawiam.

do postu powyzej :) nie wiem co mi sie spaliło ale duzo tego było :) i najwidoczniej w nadmiarze :):) agata wiadomosc na mailu :) od zmiennokolorowj istotki :)

LEDAAA: Kochana ja mialam tak w tamtym roku zlapalo mnie jakos po tygpdniu od brania tabletek,ale to do tego stopnia,ze nie bylam w stanie sie podniesc z lozka... myslalam nawet o szpitalu. Nie wiem czy to byla wina tabletek czy pogody czy moja,ale odstawilam. Dobrze wiec,ze nie bierzesz. Ja nie wzielam w weekend... pisalam w poprzednim poscie dlaczego...dzisiaj hmm....wzielam...zjadlam: kukurydze gotowana, mala roller z kurczakiem, na obiadek: putu z Cus Cus z parowka i ogorkiem kolacja- ryzowe snacki plus 4 ciasteczka zbozowe... duzo? w sumie tak biorac pod uwage,ze wypilam chyba z 4 kawy...od tego akurta nie moge sie powstrzymac.... masakra... nie wiem czy ta waga ruszy czy nie....boje sie cholernie powiem wam... AGATANOGAZAMIATA- Moja droga...tez tak mam...mialam sama nie wiem...jakos tak jem...za duzo wydaje mnie sie zdecydowanie za duzo a biore juz fakt z 30 tabletek wzielam kurdele :( a kg wcale nie ida w dol? ja nie wiem co mam zrobic z tym naprawde...moze zelixa na mnie nie dziala? sadzisz,ze moze tak byc...bo ja juz zielenieje... A TAK W OGOLE...KIEDYS KTOS NAPISAL,ZE OSOBY Z WIEKSZA NADWAGA TRACA KG W SZYBSZYM CZASIE...MOZE DLATEGO MNIE TAK WOLNO SCHODZI NIE WIEM NIE WIEM...ALE POWIEM WAM,ZE JUZ POMALU TO NIE DAJE WIARY...

własnie poczytałam co mi sie wytraciło :) mówiac po ludzku cukier który daje energie organizmowi ,mój maz chodzi na siłownie . Sposoby uzupełniania glikogeniu to : herbatka z duza iloscia miodu lub herbatka z duża iloscia cukru trzcinowego lub mozna na łatwizne :) maz kupi na siłowni ,, carbo ,, i miarka na szklaneczke wody. Beda miesnie, nie bedzie tłuszczu Pozdrawiam KOCHAM GOOGLE

Gość mi41
witam drogie koleżanki :) jakoś tak mi wesoło chociaż nie wiem sama dlaczego no cóż wracając do odchudzania moja waga znowu stanęła :( ale tak chyba jest przed miesiączką ( w zeszłym miesiącu też tak miałam) po 40 dniach zażywania zeli mam 6 kg mniej Powoli ale może to lepiej . Nie poddaję się , jestem uparta :) posłusznie melduje tez , ze dziś pochłonęłam 2 kromki razowca z wędliną 3 jabłka, kiełbaskę drobiową surówkę z czerwonej kapustki łyżkę sałatki jarzynowej i tylko 2 herbatki ( nie mogę się zmusić do picia :( ) no i rozbeczkowało mnie strasznie ale to chyba po tej kapuście , jutro ja wydalę i będzie ok buziaki

Gość MADZIORNOoo..
MAM OCHOTE PIZGNAC TE TABSY W KAT ;/ Kurde wczoraj tez nie wzielam tabl bo nie moglam mieszac ich z innymi lekami i co? kilo wiecej;/ a jadlam tylko 2 kromki chleba, jogurt z platkami i zupke pomidorowa ost posilek o 17 ;/ Jak tak ma byc po odstawieniu to wielkie dzieki;/

Gość xmamuska
Witam Kochane :) jestem z rana jak zapowiedziałam waga początkowa 98,2 dziś po 7 tabletkach 95,7 Czyli 2,5 kilo mniej :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D superr ale się ciesze, mam motywacje na następne tygodnie bo widzę rezultaty !! Ale się ciesze, jezu no fajowo :) ide na śniadanie :)

Cześć dziewczyny Dziś wzięłam zelkę 3 raz. Nie czuję głodu nic a nic. Zero. Mogłabym nie jeść nic. Jem z rozsądku i to muszę uważać aby nie zapomnieć. Wczoraj zjadłam: 1 kromka chlebka ciemnego z szynką 1 jogurt light 1 serek wiejski Mała miseczka płatków z chudym mlekiem Dziś jak na razie 1 mała kromka chleba z masłem. Normalnie jeszcze jakiś jogurt czy płatki to zjem ale jak widzę chleb albo coś słodkiego to odrazu mi jest niedobrze. Jak pomyślę o pizzy albo o jakiś fast foodach które tak lubiłam zawsze to bleee. Ale nadal nikt nie napisał czy spadła wam tylko waga czy miałyście efekty widoczne w tali, brzuchu ?? nie chodzi o kilogramy tylko centymetry.

Gość MADZIORNOoo..
wzrokowo spadl brzuch i tluszczyk na boku to sama widze ale zostal flak po ciazy chyba z sadelkiem lepiej to wygladalo... JA nie jestem zadowolona z efektow;/ ech... ciezko mi sie chudnie choc trzymam diete... Mam dola!!!

MADZIORNOoo.. nie smuć się proszę. A jak można by się pozbyć tego flaczka? może jakiś robienie brzuszków?? kurcze sama nie wiem. Niech się ktoś wypowie i podpowie mnie i MADZIORNOoo co zrobić?

Gość xmamuska
Ja właśnie dziś się zmierzę w pasie, biodrach udach i szyi i zobaczymy za tydzień jaki będzie wynik, bo w tamtym tygodniu nie wpadłam na to :( a szkoda

Gość xmamuska
Madziorno myśle że dobry balsam ujędrniający i ćwiczenia na brzuch, ja również mam świadomość że jak zrzuce kilka kilo, to mój brzuch nie będzie idealny :( ale cóż wole troszkę zwiotczałą skure nić cycki na brzuchu :D

xmamuska no bo własnie o to chodzi aby zrobić coś żeby poprawić sylwestkę a nie kilogramy. Jka dla mnie to waga najmniej ważna. A brzuch po ciąży to beznadzieja. Myślałam nad abdominoplastyką (nie chodzi już nawet o te 8 czy 10 tysięcy ale o to że to poważna operacja i potem długo się goi i niektórzy też są po niej średnio zadowoleni o czym można na różnych forach przeczytać).