Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monisia 1986

Zelixa czy Ktoś zna ? część 2

Polecane posty

Gość xmamuska
puncia 19 czy ty schudłaś 30 kg w 3 miesiące jezu dziewczyny ja też nie moge spać w nocy dobrze, i suszy ciągle ;/ dziś zjadłam śniadanie 3 kromeczki z pasztetem drobiowym obiad 3 tosty hawajskie kolacja pół szklanki płatek kukurydzianych z orzechami i mleczko pół jabłka 1 cukierek toffi :D tylko spróbowałam,był malusi herbata czerwona 2 kawy sypane z mleczkiem woda niegazowana :D poćwiczyłam troszkę ok 50 brzuszków zrobiłam i coś tam na pupkę i uda :D i zaraziłyście mnie rowerkiem, rozważam zakup, a może bardziej rozważam gdzie mogła bym go postawić :)

Gość monisia 1986
hej laseczki ja dzis zjadlam : rano 125g twrozku z 2 lyzeczkami cukru i 2 kromeczkami cieniutenkimi razowego chleba i na obiadek zjadlam pol woreczka kaszy gryczanej z soseem z pomidorkow cebuli i mieskiem wieprzowym i kilka paluszkow i z 3 litry wody 1 siemie lniane i niemoge juz nic dzis zjesc po tym sycacym obiedzie :-) dzis jakos jestem taka spiaca ze niedam rady cwiczyc ale jutro nadrobie :-) puncia 19 jestem ciekawa czy faktycznie cie oklamal czy poprostu ja faktycznie wycofuja przeciez lekarz musi wiedziec ze te tabletki niesluza sercu przed calymi tymi ich badaniami podejrzane to jest ja dzis postanowilam zeby sie nie zalamywac ze juz moge niedostac nastepnej recepty to stwierdzilam ze jak zostanie mi z 21 tabletek to bede powoli odzwyczajac organizm najpierw przez kilka dni co drugi dzien potem co trzeci itd a jesli zdarzy sie cud i dostane to jeszcze na 2miesiace wezme opakowanie 10mg i koncze z zelka obojetnie ile uda mi sie schudnac ... a kupie sobie potem jakis dobry spalacz tkanki tluszczowej i bede cwiczyc i ograniczac jedzonka tak jak teraz i nie ma szans ze nie schudne jak sie zawezme 30kg :-) w sumie mysle razem z efektami zelki a czekam na informacje od kolejnej osobki jak bedzie u lekarza po recepte :-D pozdrawiam was cieplutko i kobietki nie zalamujcie sie bo kilka osob ma fatalny humorek ale to chyba przez ta pogode bo ja tez jakos taka sie czuje ospana buziolki :-*

Mi41 gdzie dostalas recete? jestesmy z tego samego miasta i tez potrzebuje tego leku

Gość mi41
do anccik jesteś z Częstochowy? normalnie poszłam do internisty i poprosiłam , nie było żadnych problemów

z bardzo niedalekich okolic, walsnie ja nie moge nigdzie dostac, nie wiem moze gdyby isc do lekarza w miescie, po pierwszej wizycie jest szansa?

Gość mi41
ja dostałam na pierwszej , powiedziałam , ze zrobiłam wszystko co byłam w stanie zrobić i nic nie pomogło i potrzebuje czegoś co mi pomoże no i przepisał zelę

Gość mi41
a ile masz do zrzucenia?

nie mam zbyt wygórowanych wymagan, dobre byłoby nawet 10 kilo

Gość mi41
anccik ja mieszkam na 1000 leciu , przychodnia na kiedzrynskiej

nie ma chyba takiej pateki, zeby dalo sie to kupic bez recepty?

Gość mi41
nie ma :( na receptę tylko

czyli czeka mnie kolejna wyprawa do przychodni, lekarze sa uprzedzeni na te wspomagacze:(

Gość mi41
moj nie , jezeli tylko mi pomaga a nie szkodzi. Jestem zdrowa nic mi nie jest , wiec przepisał

Gość mi41
nie to ten sam lex , skracamy sobie nazwe do zeli hihih pełna nazwa to zelixa

ciesze sie, ze wam pomaga mam nadzieje, ze bede miala szanse sama sie przekonac

Gość Puncia19
Tak schudłam 30 kg i w sumie tak 10 kg na miesiąc ale ćwiczyłam i nie przekraczałam 600 kalori w sumie 15 Lutego bedą 4 miesiące bo biore zele od Października ostatnio jem dość wiecej ale nie tyje jak narazie zobaczymy co będzie później.

Gość ledaaa
Dziewczyny nie tlyko internista przepisuje..probowala ktoras z was isc do ginekologa?? Ja od takiego dostałam. zawsze mozna powiedziec ze masz probklemy hormonalne itp. Ja zapytalam swojej czy zna tel lek..powiedziala ze tak poprosilam i przepisala.

Gość mi41
ale cisza się zrobiła nikt nic nie pisze czy ja zawisłam gdzieś?

hejka laseczki :) Ja w prawdzie receptę dostałam bo mam znajoma pielęgniarkę , która mi przepisuje to o co ją poproszę - i załatwiłam też znajomej:) ale się nie obawiam, iż w najbliższym czasie zabraknie tak szybko Zeli:) Obdzwoniłam chyba z 8 aptek pytając o cenę i tylko w jednej Pani mi powiedziała, że wycofano jedne tabletki ale teraz Wam nie powiem czy to była Meridia bo rozmawiałam z nią jeszcze na temat jakiś tabletek na L , ALE O ZELI NIC NIE POWIEDZIAŁA :) zapasy mają ;) Biore Zele 10, a poprosiłam o 15 bo się zastanawiałam czy nie zwiększyć, ale mi odradzili , bo podobno po 15 bardziej odczuwa się niektóre skutki uboczne . Wiadomo większa dawka. Także dalej biore 10, działa, więc po co zwiększać. ostatnio kupiłam Zelke 10 - 30 tabl. za ok. 45 zł a po moich telefonach znalazłam za niecałe 22 zł. SZOK!!!!!!!!!! miałabym 2 opakowania :( Teraz jestem mądrzejsza :) Człowiek uczy się na błędach :) Kochane noski do góry i uśmiechy na ustach , po co się dołować BĘDZIE OK :) Pozdrawiam Was gorąco i piszcie, piszcie, piszcie bo niektórzy czytają i mało piszą, ale sercem i duszą są z WAMI . BUZIOLE :):):):):)

Cześć dziewczynki. I znów dziś już 2 dzień nie wzięłam zelki bo chora na amen. Katar, gardło, bóle stawów i zatoki dają o sobie znać, a fuu. Ale już jutro to biorę zeby nie wiem co. I tak całe szczęście, że wczoraj mimo, ze nie wzięłam nie miałam zbyt apetytu ale to zapewne chodzi o to, że chora jestem a wtedy zawsze się nie ma ochoty na jedzenie.

Gość puncia19
Mamuśka była u lekarza i potwierdził ta infomacje ze zelixe mają wycofać;/ ale recepte jeszcze dostała ahhh aż mi się lepiej na serduchu zrobiło poprostu ide zapasy zrobic a jak zabraknie nam zeli to bedziemy musialy same się uporać z kg. Albo meridium stosować tylko ponoc te tabletki są drogie. Buziaki i miłego dnia:*

Witajcie, dziś oglądałam program Pytanie na sniadanie i mowili o meridii oraz pochodnych tego leku czyli zeli. No i faktycznie maja ja wycofać :( lekarz dietetyk się wypowiadał że powoduje wzrost ciśnienia, a co za tym idzie udary i zawały serca. co prawda powiedział że powinna być stosowana pod nadzorem lekarza u osób z bardzo dużą nadwagą, a nie u kaprysnych panienek!!! TERAZ BĘDĘ BRUTALNA WIĘC MOŻEMY TERAZ PODZIĘKOWAC TYM WSZYSTKIM PANIENKĄ CO MAJĄ DO STRACENIA KILKA KILOGRAMÓW I ZA WSZELKĄ CENĘ ZDOBYWAJĄ RECEPTY I STOSUJĄ LEK. Teraz napewno rozpocznie się dyskusja ale to jest moje zdanie i będę je powtarzać przy każdej okazji. A wszystkim idiotką GRATULUJĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mają wycofać, podaję link do art: http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/grozny-lek-wycofany-z-aptek_128277.html Apteki wycofują się ze sprzedaży meridii, leku na odchudzanie, który może być niebezpieczny dla zdrowia i życia. Resort zdrowia i producent leku zdecydowali o tym dopiero po interwencji "Super Expressu". Niestety, wciąż reklamuje się i sprzedaje zamienniki meridii, równie niebezpieczne jak ona! Meridia, modny lek na odchudzanie, może powodować zawał serca, udar, a nawet śmierć. Ostrzegała przed tym ponad tydzień temu Europejska Agencja Leków i zaleciła wycofanie specyfiku ze sprzedaży. Resort zdrowia ostrzegł o tym pacjentów dopiero w czwartek po naszej interwencji. Nasz artykuł poskutkował też tym, że firma produkująca lek zaczęła rozsyłać do aptek komunikaty o wstrzymaniu sprzedaży. Przeczytaj koniecznie: Meridia - zabójczy lek na odchudzanie Niestety, apteki wciąż oferują zamienniki meridii. Są to: zelixa, lindaxa, afibon, ectiva, minimacin, minimectil, obesan, sibutral, zelium. Wszystkie zawierają sybutraminę, przed którą ostrzega Unia. Specjaliści nie mają wątpliwości. - Powinno się je jak najszybciej wycofać ze względu na ryzyko działań niepożądanych - uważa dr Maciej Hamankiewicz (55 l.), wiceprezes izby lekarskiej w Katowicach. - Tych niebezpiecznych leków z narkotyczną sybutraminą jest coraz więcej. A na otyłość nie ma lepszego lekarstwa niż ograniczanie spożywanych kalorii i ćwiczenia - dodaje Hamankiewicz.

Mają wycofać :( tu jest link do art: http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/grozny-lek-wycofany-z-aptek_128277.html Apteki wycofują się ze sprzedaży meridii, leku na odchudzanie, który może być niebezpieczny dla zdrowia i życia. Resort zdrowia i producent leku zdecydowali o tym dopiero po interwencji "Super Expressu". Niestety, wciąż reklamuje się i sprzedaje zamienniki meridii, równie niebezpieczne jak ona! Meridia, modny lek na odchudzanie, może powodować zawał serca, udar, a nawet śmierć. Ostrzegała przed tym ponad tydzień temu Europejska Agencja Leków i zaleciła wycofanie specyfiku ze sprzedaży. Resort zdrowia ostrzegł o tym pacjentów dopiero w czwartek po naszej interwencji. Nasz artykuł poskutkował też tym, że firma produkująca lek zaczęła rozsyłać do aptek komunikaty o wstrzymaniu sprzedaży. Przeczytaj koniecznie: Meridia - zabójczy lek na odchudzanie Niestety, apteki wciąż oferują zamienniki meridii. Są to: zelixa, lindaxa, afibon, ectiva, minimacin, minimectil, obesan, sibutral, zelium. Wszystkie zawierają sybutraminę, przed którą ostrzega Unia. Specjaliści nie mają wątpliwości. - Powinno się je jak najszybciej wycofać ze względu na ryzyko działań niepożądanych - uważa dr Maciej Hamankiewicz (55 l.), wiceprezes izby lekarskiej w Katowicach. - Tych niebezpiecznych leków z narkotyczną sybutraminą jest coraz więcej. A na otyłość nie ma lepszego lekarstwa niż ograniczanie spożywanych kalorii i ćwiczenia - dodaje Hamankiewicz.

Gość -MEA-
Hejka Mysiapysia77-niestety sie z Tobą zgadzam w 100%..właśnie przez takie dziewczyny,które mają do zrzucenia po 5 kg.i sięgają po zelixe,meridie itp. mają ją wycofać. Gdyby każda (a przynajmniej większość) pacjentek stosowała te proszki z głową,pod ścisłą kontrolą lekarza i mając naprawde sporą nadwagę/otyłość to by do tego nie doszło no ale cóż...miejmy nadzieję,że zanim ją na dobre wycofają to potrwa to jeszcze przynajmniej kilka miesięcy i każda z nas zdąrzy zrobić sobie zapasy na ciężkie czasy:):) >>>>>>>MIŁEGO DNIA

Dziewczynki to jeszcze nie jest ostateczna i definitywna decyzja. Poza tym wydaje mi się, że te efekty uboczne były widoczne u pacjentek, które są również pod opieką lekarza i dlatego chcą się zdecydować na taki krok. Nie ma co nikogo obwiniać. Mamy się tu wspierać kobietki i pomagać sobie.

Gość tulipkate
Czesc dziewczyny, wlasnie wrocilam od lekarza...dowiedzialam sie ze nabawilam sie anemii, dodatkowo do tego zelixy nie chcial mi juz przepisac. gdy zapytalam sie co jest powodem to powiedzial ze jest wycofana. Przeciez to co oni teraz robia to jest tylko smiechu warte. i tak bedzie mozna kupic te srodki nielegalnie co oznacza ze bedzie wiec osob z problemami zdrowotnymi bo nie beda sie kontaktowac z lekarzem. a za jakis czas jak sprawa ucichnie znowu ktos wymysli zloty srodek na odchudzanie z tymi samymi substancjami i zaczenie sie wszystko od nowa. Wczoraj po zeli czulam sie strasznie...ukochany chcial mnie wiesc do szpitala ale udalo sie go przekonac i jak pisalam bylam dzisiaj u lekarza. To nie zelixa na mnie tak dziala tylko anemia...tak zawsze bardzo chcialam byc szczupla ze malo witamin w moim jedzeniu bylo...mozna powiedziec ze to dlatego ze jedzenia tez prawie wogole nie bylo. Wszyscy zawsze sie zastanawiali od czego sa te moje kilogramy...i szczerze ja tez. Robilam badania i zawsze bylam zdrowa, a jednak waga sie utrzymywala a ja nigdy nie chudlam tak jak chcialam. Teraz mam jesc 5 posilkow dziennie. :) sama nie wiem jak to wykonac bo nie potrafie:) Dzisiaj na sniadanko kilka lyzeczek platkow z mlekiem i kawa a na obiad jeden nalesnik ze slodkim serkiem. i na tym koncze bo wiem ze i tak juz w siebie nic nie wepchne a nawet gdybym chciala to nie bedzie czasu. Dziewczyny wierze sie nam uda...piszac tutaj i czytajac wasze posty zawsze jest mi lepiej...jestem bardziej zywa i optymistyczniej podchodze do zycia:) Czuje ze uda nam sie stracic nasze kilogramy a to dlatego ze jest nas tyle:) Trzymajcie sie Kochane:)