Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agness19903

Kobiety ktore staraja sie o dziecko

Polecane posty

Gość Agness19903

Witam Okres Mialam 15 stycznia byl on dosc krotki bo do 18 a zawsze mam gora 5-6 dni..w Poniedzialek 25 i 24 stycznia kochalam sie z mojim chlopakiem on doszedl w srodku chcialabym sie dowiedziec czy duze jest prawdopodobienstwo ze bede w ciazy??Bardzo chcemy miec dziecko..A ja nie wiem czy wczoraj byly dni plodne??I kiedy moge zrobic test ciazowy..Dodam ze wczoraj i dzisiaj pobolewaly Mnie jajniki..Z gory dziekuje :-)

Dni płodne możesz wyznaczyc tylko Ty sama. Zacznij od mierzenia temp przez trzy cykle. Wtedy poznasz długość fazy lutealnej. A jak długie masz cykle? Ogólnie nawet jeśli trafisz w dni płodne masz max 40% szans na ciążę

a jak to jest kiedy bierze sie tabletki anty 3 miesiace i z 4 opakowania wziełam tlyko 4- ostatnią wzięłam 20 stycznia i 21, 22, 23, 24 kochałam się z mężęm bez zabezpieczenia mam jakieś szanse na ciążę?

mam takie pytanko...czy w ostatnie 2 dni miesiaczki mozna zajsc w ciaze...? dni plodne mam 29 stycznia a kochalam sie z moim narzeczonym 23 i 24 stycznia i on dochodzil kilka razy we mnie... czy w takim razie plemniki przezyja tak dlugo i czy to mozliwe ze moge byc w ciazy??? prosze o sensowne odpowiedzi...pytam profilaktycznie...doradzicie cos??

nowa ciężko stwierdzić. Wg niektórych źródeł plemniki żyją nawet do 7dni. Generalnie każde współżycie bez zabezpieczenia może wiązać się z ciążą :) natalka wszystko jest możliwe, chociaż wątpię. W każdym razie nie radzę robić takich eksperymentów. Masz zaburzoną gospodarkę hormonalną i lepiej nie ryzykować

co z tego jak masz burzę hormonalna i możesz poronić? Znam to z życia :( Najważniejsze jest poczekać do @ i zrobic badania. Po tabsach lekarze zalecają 3-6miesięcy odczekania na ciążę a ciąża w trakcie @ to bardzo częsty przypadek wbrew pozorom :) Są różne przyczyny m.in. krótkie cykle czy też poprzedni bezowulacyjny. Długo by pisać

i jak np we wtorek bym tescik zronila to myslicie ze by mi moglo cos wykazac...? czy to jeszcze by bylo za szybko na test...? :)

To tym bardziej, jeśli aż 8dni trwała miesiączka. Idź lepiej do lekarza, bo to trochę zbyt długo. Wg npr za bezpieczne uznaje się pierwsze 6dni cyklu. Nie wydaje mi się, żebys była w ciąży, ale różne cuda się zdarzają. Test bedzie wiarygodny po dwóch tygodniach

skoro plemniki moga zyc do tygodnia ... a ja kochalam sie kilka razy bez zabezpieczenia z finalami w srodku... 23 i 24 stycznia podczas minimalnych oznak @ wiec naprawde moze byc prawdopodobienstwo ze nie jestem w ciazy...? :(

my bardzo chcialibysmy miec dzidziusia...tylko tak na niespodzianke...ze nie bedziemy wiedzieli ze takie cos mialo miejsce...wiecie o co mi chodzi? nie chcemy np zaplamowac tak ze ooo dzis sie spusc we mnie itp... chcielibysmy tak zeby to bylo dla nas zaskoczeniem- niespodzianka :)

jeśli współżyjesz w blisko owulacji masz max 40% szans myślę, ze Twoje szanse są bardzo małe

szkoda:( bo nie chcialabym tak planowanej ciazy...chcialabym by to niespodzianka byla:) zrobie test za tydzien i zobaczymy:) moze akurat sie nam uda:)

"dziś się spuść we mnie" -??!! rozumiem, że tak może mówić jakaś nastolatka, ale nie kobieta, która myśli o dziecku. Potomostwo jest chyba raczej owocem miłości a nie "spuszczania się" :> jak można tak wulgaryzować stosunek między dwoma kochającymi się osobami?

fakt - mój błąd (tak to jest gdy sie nie czyta tekstu przed wysłaniem) :)