Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość abcdefghmmmm

Polska to CHORY kraj POMOCY juz nie mam sil!!!

Polecane posty

Gość abcdefghmmmm

Od okolo roku wypadaja mi wlosy, bralam praktycznie wszystko skrzypowite, krzem, cynk, merz special, radical, wcierki z radicala i placenty, witaminy, czarna rzepe, szampon z vichy z aminexilem i dalej wypadja jak glupie:( poszlam we wrzesniu do dermatologa, powiedziala mi ze nie widzi oznak lysienia bo odrastaja nowe wloski, powiedziala ze to moze od stresu i kazala myc wlosy szamponem vichy ale wlosy dalej wypadaly... poszlam do lekarza pierwszego kontaktu, powiedzial ze on mi skierownaia na badania nie da bo jeszcze nie podpisal umowy z nfz i mam sobie zrobic prywatnie dzis bylam u innego dermatologa, zrobila ze mna wywiad, dala skierownaie do poradni endokrynologicznej i przepisala loxon2, bo powiedziala ze moze to byc podwyzszony poziom androgenow. Ale teraz czytam sobie na necie o tym loxonie i lysieniu androgenowym i ja chyba tego nie mam, bo miesiaczki mam regularne, nie mam lysiny na czubku glowy, ani lojotku, dodatkowo czytalam ze po loxonie na poczatku wlosy wypadaja jeszcze bardziej, a co jesli mam androgeny w porzadku? bo ona nie zlecila m izadnych badan po prostu jestem zalamana, chyba bede musiala isc sobie zrobic badania prywatnie bo nikt nie chce mnie skierowac:( jak to wszystko podliczylam to wychodzi: ob 10zl hormony tarczycy : 3x15zl testosteron: 25zl nie mam kasy, jestem tylko biedna studentka, zarabiam 600zl, ale co mam zrobic, pozycze kase i zrobie te badania ale jakie jeszcze inne hormony powinnam zbadac? blagam pomozcie mi, napiszcie co jeszcze powinnam zbadac, bo juz odchodze od zmyslow:(

Gość abcdefghmmmm
dzis zadzwonilam do poradni endokrynologicznej i terminy sa na polowe padziernika dopiero:( chyba ze jakis nagly przypadek to wczesniej ale trzeba przyjsc z wynikami badan, wiec summa summarum i tak musze te badania na wlasny koszt zrobic

Gość nie farbujesz
a daj sobie spokój z tymi lekarzami,trzeba mic zdrowie zeby do nich chodzic,przestan chodzic,a zobaczysz i włosy beda geste:)

Gość abcdefghmmmm
nie farbuje wlosow, przestalam jak zaczely mi wypadac w sumie lacze wypadanie wlosow z dwoma faktami: jednego dnia zafarbowalam wlosy dwukrotnie bo mi wyszedl zly kolor palenie papierosow nie wiem czy to od tego? tylko to bylo w kwietniu ubieglego roku

nie szalej jak ci włosy odrastają to wszystko ok ja też tak miałam- włosy płukaj wodą z octem , ocet zakwasza i niszcz wszystkie bakterie odpowiedzialne za wypadanie włosów \to jes sprawdzone ,skóra jakmna odczyn kwaśny to jest zdrowa

Gość abcdefghmmmm
dzieki Rosa za odpowiedz! wlasnie dlatego sie zdziwilam po co mi przepisala loxon - plyn na lysienie androgenowe, bez zadnych badan hormonalnych! dodatkowo powiedzialam jej ze nie mam problemow z miesiaczka, lojotoku ani nadmiernego owlosienia! wlosy mi rosa, mam lekka aureolke nowych

Gość abcdefghmmmm
Rosa a Tobie tez wypadaly wlosy? tylko ten ocet Ci pomogl czy stosowalas cos jeszcze?

Gość podnoszeeeeeeeeee
up

Gość ktoś Cię przestał głaskać
tylko kto?

Gość abcdefghmmmm
no nikt mnie nie glaska, ale co to m do rzeczy?

Gość ja mialam niedobor witamin i m
nie pomogla belissa.moze u ciebie jest to samo.kup ja sobie i zazywaj jedna tabletke dziennie.trzeba belisse stosowac conajmniej 3-4 miesiace zeby zadzialala.wiem tez ze jesienia zima i wczesna wiosna z powody braku witamin w organizmie moga wlosy wypadac.stosuj belisse!

mi włosy nie odrastały pomogło biotyna i oliwa z oliwek i cytryna nacieranie głowy seboradin lotion do włosów wypadajacych dogomed