Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Małgorzata1964

Błagam pomóżcie mi zgrać archiwum thunderbirda

Polecane posty

Gość Małgorzata1964

Proszę pomóżcie mi zdobyć dowody przeciwko byłemu pracodawcy którego byłam lojalną i sumienną pracownicą, a on zmusił mnie do rezygnacji za porozumieniem stron, grożąc, że w przeciwnym wypadku wystawi mi złą opinię. Na moje stanowisko przyjęta zostanie osoba zupełnie bez doświadczenia, znajoma szefa... Otóż pracowałam w tej firmie 7 lat i za nadgodziny płacono mi czasem pół normalnej stawki godzinowej, czasem całą - 100% (a powinni 150% i za soboty 200%). Nadgodzin nazbierało się ponad tysiąc, może nawet 2 (było ich sporo). Jedynym dowodem, że pracowałam po godzinach, są maile wysyłane do kontrahentów w czasie, kiedy nie powinno mnie już być w firmie. Błagam, pomóżcie!!! Byłam rzetelnym pracownikiem, wydawało mi się , że cenionym - a tu takie coś! Nie odpuszczę szefowi tych nadgodzin, tym bardziej, że to kilka tysięcy ,a w mojej sytuacji (bezrobocie, mój wiek) każdy grosz jest ważny... W przyszły poniedziałek jadę do firmy po dokumenty, mam nadzieję, że uda mi się zostać samej przez kwadrans w swoim pokoju. Błagam powiedzcie, jak odszukać archiwum Thunderbirda (gdzie się znajduje, jaką nosi nazwę, jakie rozszerzenie) i jak najszybciej je zgrać? To moja jedyna szansa żeby zdobyć dowód przeciw pracodawcy...

Gość Małgorzata1964
Może nie znam się dobrze na komputerze, nie tak, jak młodzi, ale widzę , że Ty spam wrzucasz!!!!

Gość Małgorzata1964
Nikt nie wie?

Gość qqqqqxcv
Ktoś wie, ale to nie jest tak proste, jak sobie wyobrażasz. Jest taki program - MozBackup się nazywa, darmowy, do ściągnięcia bez problemu z sieci. Ale musisz go najpierw zainstalować na komputerze, z którego zamierzasz skopiować archiwum. Odpalasz program, wybierasz, z jakiego programu chcesz zrobić kopię (thunderbird/firefox), wybierasz profil użytkownika i ścieżkę docelowego zapisu kopii.

Gość Małgorzata1964
Dziękuję, ale nie można zrobić tego jakoś inaczej? Tyle czasu na pewno nie będę miała. Czy nie wystarczy coś skopiować z dysku c? Przecież gdzieś są fizycznie zapisywane te maile! A póżniej w domu zainstalowałabym tego Thunderbirda, i ten program i jakoś odzyskałabym to archiwum? Nie można tak???

Gość Małgorzata1964
Pomóżcie! Przecież pliki Thunderbirda muszą być "gdzieś" zapisane - wszak je widzę, mogę otworzyć w programie. Do czego służy ta MozBackup? Nie można skopiować plików bez tego???