Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stooooopki

pielęgnacja stóp - pytanie

Polecane posty

Gość stooooopki

Witam Was 🌼 Stopy są wizytówką każdej kobiety, a ponieważ nie do końca jestem pewna słuszności swojego postępowania, to postanowiłam zaciągnąć Waszych opinii na ten temat :) po wszystkich zabiegach pielęgnacyjnych smaruję swoje stopy oliwą z oliwek, następnie owijam je folią przezroczystą nie wiem czy dobrze robię :D wiem, że oliwa z oliwek ma zbawienne działanie, a ponieważ chcę swój "nowo odsłąnięty naskórek" dobrze nawilżyć, to postanowiłam spróbować z oliwą z oliwek. Siedzę teraz z zawiniętymi stopami i zastanawiam się czy dobrze robię. Poradzi ktoś? :)

Gość stooooopki
sory za błąd, powinno być "odsłonięty" :]

jestem z zawodu manikiurzystką i wykonuje takie zabiegi jak pedicure ale powiem ci że o oliwie i foli jeszcze nie słyszałam :) jeśli pomaga to ok :)

Gość stooooopki
no właśnie nie wiem czy pomaga :) naczytałam się wiele o oliwie z oliwek, ogólnie, że oliwki bardzo dobrze działają na skórę wiem, że oliwa bardzo dobrze wpływa na moje włosy, świetnie je nawilżyła, zwłaszcza końcówki a ze stopami to jeszcze nie wiem, bo raptem 2 raz kombinuję z folią :D

Gość stooooopki
czyżby nikt nie dbał o stópki? :D pogadajcie no ludzieska :D

Gość hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
ja co drugi dzień przy kapieli traktuje je pumeksem,później mocno wcieram krem scholl do stóp i ubieram bawelniane skarpetki.Kiedyś scieralam pięty co kilka dni tarka i jeszcze bardziej pekala mi skora.Przeczytalam gdzies o sposobie z pumeksem co drugi dzien i teraz stópki jak u dziecka

wywal pumeks!!!!!! to składowisko brudu i bakterii oraz grzybów !!!!!!!!!!!!!!!! tarkę należy używać i po każdym użyciu umyć i dokładnie osuszyć

Gość JaJolka2010
Dodatkowo do stópek polecam dobry krem do stóp, według mnie lniany krem marki eva natura jest no1 na rynku. Świetne działanie. Polecam!

Gość ghjkl
potwierdzam sposób z pumeksem. Tez tarka jeszcze gorzej rozorałam sobie piety.I nie wiem dlaczego miałbybyć siedliskiem brudu skoro b często wymienia sie go,przeciez to kosztuje grosze.

Gość gosik-lodz
Ja oprócz lnianego kremu do stóp marki eva natura, polecam jeszcze nowy lawendowy kremik do stóp. Działa przeciwgrzybiczo i super odświeża zmęczone stopy. Zresztą cała seria lawendowa do stóp im się udała. Super kosmetyki!

Gość ania005
Często chodzę na refleksoterappię stóp. Polceam te masaże jeśli chcemy poprawić kondycję naszych stóp oraz ogólnie organizmu. Najleszym masażystą w tej dziedzinie jakiego znam jest pan Tylman z Chanta'l . Zawsze wie jak i gdzie naciskać stopy, w odróżnieniu do innych fachowców.

Gość magness
100% naturalne składniki-sole do kąpieli stóp-nowość na polskim rynku:www.magness.aromagroup.pl