Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasikonikowa

PYTANIE DO PRAWNIKA- HELP!

Polecane posty

Gość kasikonikowa

prosze o pomoc. pytanie dotyczy naprawy reklamacyjnej z salonie forda. w 2008 roku zostala przywrócona gwarancja antykorozyjna na blachę. Przywrócona przez dilera forda,pomimo braku przeglądów antykorozyjnych podbitych w ksiażce przez 2 lata z rzędu. Została wykonana naprawa - reklamacyjna- lakierowanie i szpachlowanie połowy samochodu. Teraz zgłosiłam kolejna reklamację- czekałam na odpowiedź 4 miesiące- odpowiedź odmowna. jako powód podali brak wbitej pieczątki za przegląd antykorozyjny za rpok 2008. Fizycznie jest tam wbita pieczątka i stoi jak byk: "przywrócenie gwarancji". Diler który wykonywał 2008 naprawę reklamacyjna zwinał interes. Odmówiono mi odpowiedzi na piśnie. Pracownik podał mi odpowiedź ustnie przez telefon. pytanie: na jaką podstawę prawna moge sie powołac w odwołaniu od decyzji odmownej wykonania naprawy reklamacyjnej?

Gość kasikonikowa
samochod jest z rocznika 2002 a gwarancja jest przewidziana na 12 lat. nie musze dodoawac ,ze ford g.. wort obawsiam sie ze co roku bede musiała lakiewrowac i szpachlować pół samochdou, go rdza go zjada systematycznie

Gość kasikonikowa
co jest? nikt nie wie? same biedaki widać , nikt porządnego samochodu nie ma. to się walcie. niczego nie można tu osiągnąć

Gość kasikonikowa
podszyf wypad, mi tu ford rdzewieje a ty se jaja robisz :D chce ich zmusic- czyli forda do uwzględnienia mojej reklamacji.

Gość kasikonikowa
w końcu ford jako firma ponosi odpowiedzialnośc za działania swoich dilerów/serwisów i to co oni wpisuja klientom do książek serwisowych- w tym przypadku przywrócili mi gwarancję (choć teoretycznie nie powiini byli)

Gość Ewaldi
jest taka zasada nie pisana , nie wolno kupować aut , których nazwa producenta zaczyna się na literę " F " !

Gość czipsy octowe
to foldzfegena tez nie mozna kupywac?

Gość kasikonikowa
eh... powie kto co madrego?

Gość kasikonikowa
kurcze szukam w necie i nie moge nigdzie znaleźć tresci umowy gwarancyjnej.... Twoja uwaga blokers jest dobra....