Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda.matka

dieta 14-miesięcznego dziecka

Polecane posty

Gość młoda.matka

Chciałam się was, drogie mamy poradzić, czy nie przesadzam ze "zdrowotnością" posiłków dla mojej córki, bo sama mam odpał na punkcie zdrowego jedzenia, ale wiadomo, że nie wszystko co dobre dla mnie dobre też dla Małej. Przykładowe menu śniadanie - chleb razowy z pomidorem, oliwą i świeżą bazylią lub z rzodkiewką i kiełkami. 2 śniadanie - jajko na miękko lub wafelek ryżowy obiad - ryba lub cielęcina + zależy co mam: brokuł, marchew, ziemniak, burak, groszek, fasolka szparagowa, gotowane na parze, skropione oliwą i posypane ziołami podwieczorek - mandarynka lub mus owocowy kolacja - kaszka bezglutenowa na mleku modykikowanym Zup Mała raczej nie chce jeść, soków z sokowirówki też nie chce. Do picia w ciągu dnia podaję jej herbatki ziołowe, niegranulowane. Nie używam soli. Czy nie przesadzam z rybami lub tą oliwą?

Gość troche malo tego nabialu
ale ja sie nie znam, az tak

Gość młoda.matka
Córka ma skazę białkową i dlatego nie moge jej dać produktów mlecznych. A czy powinnam jej rano też dawać jeszcze mleko modyfikowane?

Gość trochę małe halo masz
ale rano dawaj jeszcze produkty mleczne, dziecko potrzebuje wapnia.

Gość to i ja napisze tez
nie bede wnikac az tak bardzo w sam zestaw , ale powiem Ci , ze jestes szczesciara.Bo ja mam wnuczke14.-miesieczna i czesto tak jest, ze caly dzien nic nie chce jesc.Kola z rzedem temu kto potrafilby ja namowic do zjedzenia czegos.Takze ,nie martw sie az tak bardzo tymi zestawami, wazne, ze je i rosnie.

Dziecko musi pic mleko 2 razy dziennie.Moj syn dostaje kubek rano i wieczorem :) A ogolnie jest w porzadku.Zdrowa zywnosc to podstawa;)