Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magda 26

mandat

Polecane posty

Gość Magda 26

Jaki jest czas na zapłacenie mandatu kredytowego?

Gość Magda 26
a co potem? Tam nigdzie nie pisze ze 7 dni ani wogóle nic na ten temat

Gość Magda 26
co sie stanie jak sie nie zapłaci mandatu lub zrobi się to po np 2 m-cach?

Na odwrocie odcinka C powinno byc pouczenie. Jeżeli mandat nie zostanie zapłacony, to po "zuzyciu" wszystkich blankietów z bloczka funkcjonariusz zwróci go, zostaną zweryfikowane wpłaty z mandatami i niezapłacone będą egzekwowane w drodze egzekucji administracyjnej (Urząd Skarbowy).

Gość potem smierdzi pod pachami
Przychodzi komornik i zabiera ci komputerek.

Gość Magda 26
ale tak chyba sobie nie przyjdzie ten komornik, może jakies ponaglenie przyślą czy wezwanie do zapłaty? a co z odsetkami, czy kwota rośnie wraz ze zwłoką w zapłacie? ps. Blokers nie zapłaciłeś kiedyś mandatu?

Gość Magda 26
znalazłam własnie u syna w szufladzie w tej chwili jak usiadłam do jego kompa niezapłacony mandat z dnia 29.12 i się wk****łam bo wiem ze on teraz nie ma kasy a miał tyle i rozp***ił ale mandatu nie zapłacił Nie wiem czy udac że go nie widziałam, czy wydrzec sie na niego jak wróci....

Magda 26, gdy ostatnio dostałem mandat, to jeszcze były "gotówkowe" ;) Wezwania do zapłaty nie przyślą. Przyjedzie poborca skarbowy po kasiorę. Od mandatów nie ma odsetek, koszty egzekucji sa małe (jeśli zapłacisz gotówka gdy poborca przyjedzie z tytułem wykonawczym) więc generalnie nie opłaca się stać na poczcie w kolejce żeby zapłacic mandat dobrowolnie ;)

Gość Magda 26
blokers ale jestes pewien że nic sie nie stanie jak zapłacę go za np kilka m-cy? albo wtedy jak ten poborca przyjdzie? Mandat dostał syn który nie pracuje bo jeszcze sie uczy więc zabrać mu nie mają co Po jakim czasie się tak mniej wiecej o niego upomną? Pytam dlatego bo jak by miał syn miec spore kłopoty to bym mu zapłaciła ale wnerwił mnie ostatnio więc jak nic mu a to nie grozi to niech sie trochę pomartwi

Magda 26, nic się nie stanie, jestem pewny. Jak szybko mandat zostanie skierowany do egzekucji zależy przede wszystkim od tego jaki organ go wystawił. Jeśli Policja, to z pewnością w ciągu dwóch miesięcy egzekucja nie zostanie wszczęta.

Gość Magda 26
blokers---tak, został wystawiony przez policję miesiąc temu ,lezy własnie sobie obok mnie a pod nim dwa czyste druczki do zapłaty Będe udawać że tego nie widziałam Niech sam skręci kasę

Gość Magda 26
kurde ja to bojąca jestem Jak go latem złapali bez biletu w autobusie, przyszedł powiedział ze taka sprawa to mu dałam na ten mandat ale teraz to nie poprosi bo to za spożywanie alko w miejscu publicznym