Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubiona jak cholera

GDZIE JA MAM SIĘ ZGŁOSIĆ ŻEBY SIĘ PRZENIEŚĆ DO KOŚCIOŁA PROTESTANCKIEGO????

Polecane posty

Do luterańskiego konkretnie? Bo ja już nie zniosę tej obłudy i udawania, chodzę do katolickiego a się z nim nie zgadzam, to nie fair i dla mnie i dla KK. Gdzie mam się zgłosić? :(

Gość Icnoclast
Proponuje poczytać na Wikipedii historię,zasady i przede wszystkim poznać założenia teologiczne różnych kościołów chrześcijańskich, wybrać ten który jest najbliższy twojemu sercu, następnie odnaleźć najbliższy fizycznie zbór/parafię whatever tego kościoła i iść do nich pogadać w sprawie przyłączenia się do ich wspólnoty. A jak to już nastąpi to iść ze świadkami do swojej parafii i złożyć akt apostazji, albo napisać anonimowy donos do Biskupa,że jesteś heretykiem i może ekskomunikują cię sami :)

ja już od lat nic tylko czytam o kościele ewangelickim, chodzę do kościoła ewangelickiego kiedy tylko mam taką możliwość i siedzę sobie spokojnie z tyłu. Jestem mentalnym ewangelikiem zapisanym do kościoła katolickiego, to rozdarcie mnie rozbija. Wiem że taki fakt że jest się gdzieś zapisanym nie powinien mieć znaczenia w skali "Bóg", ale mnie to strasznie uwiera. Z tym Biskupem to dobra rada ;) Dzięki za odpowiedz.

ja już od lat nic tylko czytam o kościele ewangelickim, chodzę do kościoła ewangelickiego kiedy tylko mam taką możliwość i siedzę sobie spokojnie z tyłu. Jestem mentalnym ewangelikiem zapisanym do kościoła katolickiego, to rozdarcie mnie rozbija. Wiem że taki fakt że jest się gdzieś zapisanym nie powinien mieć znaczenia w skali "Bóg", ale mnie to strasznie uwiera. Z tym Biskupem to dobra rada ;) Dzięki za odpowiedz.