Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agattta24

Farbowanie włosów w ciąży - to nie mit?

Polecane posty

Gość Agattta24

Witam, Zapewne takich tematów jak i wątpliwości jest i było wiele. Ja nie należe do przesądnych więc pofarbowalam włosy w 5 miesiącu jak już odrosty mi dokuczały, ale ku mojemu zdziwieniu moje ciało (mimo iaz to była ta sama farba co zawsze i ten sam fryzjer co zawsze) zareagowało negatywnie. spuchła mi cała twarz, az mialam czerwone wybroczyny, a to było na dzien przed moim własnym slubem! Na szczescie po całodniowych okładach z lodu i piciu wapna przeszlo, ale teraz sie boje robic to znów. Jak to jest? Można czy nie można? Wystarczajaco mało atrakcyjnie sie czuje, a jeszcze te odrostyyyyyyyyyyyyy :(

a nie naciągasz trochę?;-) Ogólnie to aż mi się nie chce wierzyć że wybroczyny zeszłyby ci po 1 dniu. Po drugie NIGDY nie farbuje się włosów dzień przed jakimś ważnym wydarzeniem. A ciąża nie ma tu nic do tego. DOstałaś uczulenia od farby i tyle. Wielu lekarzy nie poleca natomiast farbowania włosów w ciąży (mój np mi nie polecał) bo farba jak wiadomo każda niszczy i osłabia włosy. Po porodzie niektóre kobiet tracą dużo włosów (po prostu wypadają i tyle) i jeśli jeszcze będę dodatkowo podniszczone farbą to po prostu może być nie za dobrze. Aczkolwiek to nie reguła.

hm... nie koloryzujesz ??? wiesz farbowac włosy dzień przed ważnym dniem to troche czysta głupota poza tym wierze że ci kolor nie przyjął ( mi tez nie przyjął wiec dałam spokój z farbowaniem ) uczuliła cie farba i tyle

Gość fiki miki dwa guziki
ja farbowalam w ciazy wlosy. Sa przesady z ejak ufarbujesz czy zetnesz to dziecko bedzie łyse. Smiechu warte. U mnei bylo wszystko ok, Tylko umowilam sie na taka godzine zebym nie musiala za duzo chemii wdychac w salonie, Pozniej w domu mi farbowała

Gość fiki miki dwa guziki
Moim zdaniem tez zwyczajnie farba Cie uczuliła, ale kto farbuje wlosy zaraz przed slubem!?

Ja nie należe do przesądnych więc pofarbowalam włosy w 5 miesiącu jak już odrosty mi dokuczały a to było na dzien przed moim własnym ślubem! dwie sprzeczne rzeczy jak dla mnie i mocno naciągane hmmmm mi lekarz nie zabronił farbowania jedynie o ile dobrze pamiętam nie farbowałam w pierwszym trymestrze

fifki miki dokładnie to przesady ze łyse sa rozbrajające :D a niekotre wierzą jedynie co to moze kolor nie przyjąc za sprawą hormonów

Gość saleminka8
ja włosy podcinałam w 36tc(około 15cm) i dziecko łyse nie jest hehe

ja tez farbowałałam ścinałam i . . . maly miał cała główke we włosach :D

ja też w ciąży nie farbowałam. Po porodzie mi zaczęly bardzo wypadać mimo to. Zcięłam "na chłopaka" żeby nie mieć odrostów i teraz mam piękne zdrowe włosy. I dodatkowo swój kolor, który mi się spodobał i każdy mówi żebym więcej nie farbowała:-) W ciąży warto sobie odpuścić farby itd i zregenerować włosy...zwłaszcza że większość kobiet nie pracuje. Tyle że rozumiem: odrosty są straszne.

Ja też farbowałam i ścinałam i to całą ciąże- farbowanie średnio co 1,5 miesiąca:) I dziecko z długimi, czarnymi włoskami się urodziło. A włosy po porodzie owszem wypadały mi , ale to normalne zjawisko. Teraz jest już ok, nie wyłysiałam;)