Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mimimimi

Jak zadbac o serce młodego mężczyzny?

Polecane posty

Gość mimimimi

Witam Wszystkich Szukałam takiego zagadnienia na forach,ale nic nie znalazłam,więc zapytam :) Jestem młodą żoną mojego też młodego męża,bardzo się kochamy i dlatego chcialabym żeby żył jak najdlużej. Często się słyszy że faceci w średnim wieku 40-50 lat umierają na zawały serca itp, a przecież człowiek w takim wieku jest w pełni życia, czasem nawet jeszcze nie ma wnuków.... Moje pytanie brzmi: JAK ZADBAC O SERCE MĘŻCZYZNY JUŻ W MŁODYM WIEKU , żeby uchronić go przed zawałami ,wylewami i chorobami serca w jego w przyszłości? czy sa jakieś sposoby żeby już teraz o to zadbać? wiadomo ze nie ma cudów, ale może chociaż coś co wzmacni organizm mężczyzny albo zmniejszy ryzyko zawału w średnim wieku?

Gość uprawiajcie razem sport
bo kobiety też dostają zawału wszystko co się nazywa higieniczny tryb życia, czyli sen, ruch i zdrowa dieta, prawidłowa waga ciała, dbałośc o tzw dobrostan psychiczny Wtedy ryzyko zawału jest małe Jeśli chodzi o dietę to w anszym klimacie przez okres zimowo jesienny wskazane ejst spożywanie kwasów omega (m in obniżają poziom złego cholesterolu) - może t ainformacja Ci się przyda

Gość mimimimi
Bardzo dziękuje to już duża pomoc, faktycznie o sporcie nie pomyślalam. A np eliminacja jakiego składnika z diety będzie również skuteczna?

oszczędzajcie na tłuszczach zwierzęcych. kontrolujcie poziom cholesterolu i trójglicerydów. Wszystko w umiarze nie jest szkodliwe.

Gość mimimimi
Dzięki! od dziś basen , omega 3 do wiosny , i zdrowe jedzonko :) Pozdrawiam