Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Spanikowana4321

Okres się spóźnia.

Polecane posty

Gość Spanikowana4321

Jaka jest norma? Ile dni okres może się spóźniać?

Gość Spanikowana4321
halo?

to nie ma regóły ile może się spóźniać, To zalezy od wielu czynników np zmiany klimatu, stres itp. chyba ze współżyłaś w dni płodne to może się spóźniać 9 miesięcy ;)

@ przychodni 10-16dni po owulacji. A na owulację można czekać miesiąc albo nie doczekać się wcale, wtedy @ nie przyjdzie bez wywołania nawet do pół roku

@ przychodni 10-16dni po owulacji. A na owulację można czekać miesiąc albo nie doczekać się wcale, wtedy @ nie przyjdzie bez wywołania nawet do pół roku

Gość Spanikowana4321
A jeśli okres spóźnia się ok. 6 dni, a test dał wynik negatywny to może być spowodowane to stresem?

Gość Spanikowana4321
Współżyłam zabezpieczając się... Prezerwatywa nie pękła,ani też się nie zsunęła... Miałam przez kilka dni białą wydzielinę, tak jak przed okresem... ale okresu nie ma... zaczynam panikować, dziś idę po następny test.

to jezeli sie zabespieczłaś i nic nie pożadnego sie nie stało;) to nie musisz sie martwić... wydaje mi sie ze przez to ze zyjesz w tym strachu spóźnia Ci sie @... ale oczywiście zeby sie upewnic możesz zrobić sobie ten test... zycze powodzenia :)

Gość Spanikowana4321
Dziękuję :) Mam nadzieję,że dostanę niebawem... A możecie mi jeszcze powiedzieć jak wygląda Wasz śluz przed okresem? Bo u mnie jest tak,że kilka dni przed okresem jest biały,a tuż przed okresem, mam suchość w pochwie... Jak jest u was?

Gość Spanikowana4321
halo? odp. ktos?

Gość katrina007
a wiec tak. 14 dni po terminie miesiaczki nastepuje zatrzymanie miesiaczki spowodowane mi. ciazą albo tez zmianami wewnatrzmacicznymi. do 14 dni miesiaczka moze sie spozniac -nieuregulowane miesiaczki -torbiel, cysta jejnika -zapalenie pecheza -stany grzybiczne -leki skutkują na opuźnienie -steres -choroba -osłabienie -wysiłek

Gość katrina007
ja przed okresem mam taki białawo wodny ;D

hej, mi też się zpóźnia... 6 dzień. dziwnie jakoś , bo 5 dni po ostatnim okresie miałam 2 dniowe krwawienie. zastanawiam się czy to może być przyczyną opóźniennia...

Gość Spanikowana4321
Cheryy ja miałam dokładnie tak samo... Też mialam krwawienie po okresie... Nie wiem czym spowodowane i teraz mi się spóźnia prawie tydzień...

no ja 2 dni po tym krwawieniiu robiłam test...bo czytałam o krwawieniu implantacyjnym i zaraz poszłam do apeki. wyszedł negartwny-poczekam jeszcze z 2 dni i robię drugi test. jak nic się nie zmieni to do gina. już mam dośyć tej niepewności... a coś poza tym że niemasz @ ci dolega??

Gość hahahhaaaiia
MINIA UDZIELASZ SIE NA KAZDY TEMAT I NIESTETY NA WIEKSZOSC NIE MASZ POJECIA!!!!!!!!! Otoz byłoby za proste by jesli owulacja nie wystapi nie dostac okresu!!! Myslisz,ze czemu pary sie staraja i po roku okazuje sie ze nie miala baba owulacji?Co za bzdura!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hahahhaaaiia oczywiście, że np. przy pco czy luf mimo braku owulacji @ przychodzi. Autorka zapytała, ile można czekać, więc odpowiedziałam. Zdrowa kobieta może mieć dwa cykle w roku bezowulacyjne i wtedy najczęściej konieczne jest wywołanie @. Teoretycznie @ jest wydaleniem złuszczonej błony śluzowej macicy, a przy cyklu bezowulacyjnym zazwyczaj endometrium jest też niestety cienkie i nie ma, co się złuszczać. Zakładam, że Autorka jest w tej drugiej grupie kobiet czyli zdrowych. Zadając pytanie na tego typu forum ludzie nie liczą chyba na odpowiedź eksperta, ale innych doświadczonych lub mniej użytkowniczek. Gdy ktoś chce w pełni fachowej porady idzie do eksperta czyli lekarza :)

Gość niusiaaa
pierniczenie glupot. pewnie, ze okres moze sie przesunac przez stres. szczegolnie wtedy kiedy bardzo sie na niego czeka, aby sie przypadkiem nie okazalo ze jest sie w ciazy. no stress :) jezeli zabezpieczenie bylo, prezerwatywa nie pekla itd to bedzie ok :)

niusiaaa tym razem się z Tobą zgadzam :) Zapewne chodzi o stres lub inny czynnik wymieniony przez katrinę :)

Gość spanikowana4321
Cherry ... Miałam 3 dni wzdęć... To również mnie zaniepokoiło... Robiłam również test ciążowy, kilka dni temu, wyszedł negatywny. Kupiłam 2 , zrobię jutro rano... Ta niepewność jest najgorsza...

Gość spanikowana4321
Kobietki? Wypowie się któraś jeszcze?

Skoro nie miałaś ryzykownej sytuacji w ciąży raczej nie jesteś (no chyba, że ktoś Ci szpilkami przebił prezerwatywy jak w serialu :) ). A tak poważnie napisz więcej: jak długie masz cykle kiedy była ostatnia @ kiedy współżyłaś Tak jak pisałam u zdrowej kobiety @ jest następstwem owu, a ta może się z wielu powodów przesunąć lub nawet jej nie być i wtedy może dojść do zaburzeń. W Twoim wypadku stres jest ważnym czynnikiem

Gość spanikowana4321
Szczerze CI powiem,że nie wiem dokładnie kiedy są dni płodne, kiedy nie. Mam problem z ich obliczeniem , w sumie to nawet nie jest możliwe skoro nie mam regularnych miesiączek. Tak więc... Ost. miesiączke miałam 23 grudnia. Jakiś tydzień po okresie miałam plamienia... Nigdy wcześniej mi się to nie przytrafiło. Współżyłam kilka razy z facetem od ost. okresu. Zawsze się zabezpieczyliśmy. Owszem pieściliśmy się trochę 'bez zabezpieczenia' ale zawsze uważaliśmy żeby nic się nie dostała do środka pochwy... Sprawdzaliśmy non stop czy któreś z nas 'ma mokro'. Mój partner wyklucza ciąże, bo jak mogło do niej dojść skoro się zabezpieczamy? Robiłam test kilka dni temu,wynik negatywny. Sama już nie wiem co mam myśleć.

Gość spanikowana4321
Dodam jeszcze,że to pieszczenie narządów odbywało się na zewnątrz... nigdy wewnątrz bez zabezpieczenia.

czyli masz 38dc. Dużo. To rzeczywiście powód do niepokoju, chyba że często tak masz. Zrób test jeszcze raz, a jeśli wykluczy ciążę idź do gina. Tak jak pisałam przy cyklach bezowulacyjnych dostaje się luteinę na wywołanie i w ciągu kilku dni do max 2tygodni powinna przyjść miesiączka

Gość spanikowana4321
Skoro znasz się na tych obliczeniach to wg. Ciebie kiedy powinnam dostać,a nie dostałam?

Gość niusiaaa
ale nie tylko stres przeciez moze byc powodem spozniajacego sie okresu. moga byc to tez zmiany pogodowe, antybiotyki jesli bylas chora i wiele innych..