Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jem drooppsa

RYZYKO ROZKRECENIA WASNEJ DZIAŁALNOSCI CZY POSADKA U KOGOS? CO LEPSZE?

Polecane posty

Gość jem drooppsa

MAM POMYSL NA DZIALALNOSC - ALE NIE WIEM CZY SIE UDA. MAM TEAZ STALA PRACE. 8 H DZIENNIE ZA 1500ZL. CO LEPSZE? PROBOWAC ROZKRECIC SWOJ BIZNES CZY PRACOWAC TAM GDZIE PRACUJE?

Gość bella sonia
nie wiem :-O

Gość to zależy jaki masz pomysł
i możliwości

Gość jem drooppsa
pomysl taki, ze mysle, ze na 99% się uda. zresztą dzilalem juz w tym kierunku, chodzi o pracę powiazana z komputerem - projektowanie i wykonasto stron www/grafiki/reklam. kolega, ktory tym sie zajmuje wyciaga nawet do 6 koła miesiecznie.

Gość kh.jk.jk
a nie możesz tego potraktowac jako prace dodatkową. 8 godz w stałej pracy, reszta w swojej firmie. mniejsze ryzyko zostania bezrobotnym. a Jak się porządnie rozkręci będziesz mogł siezwolnić

Gość to zależy jaki masz pomysł
skoro tak, to zakładaj własną firmę :) tylko musisz zdawać sobie sprawę z tego, że ta praca zajmie ci dużo więcej niż 8 godz. dziennie no i dochodzi jeszcze papierkowa robota

Gość krytykantka5
ja wolalaalbym wlasny biznes...no ale zalezy ,o masz za pomysl...wiesz niektorzy ludzie s apusci i np. otworza jakis maly sklepik spozywaczy tuz obok biedronki i potem zonk...poza tym staal prace tez mozesz stracic,wiec to nic pewnego tak czy siak.

Gość jem drooppsa
a czy płaca 1500 satysfakcjonuje was?

Gość krytykantka5
taaa.jase robic 8 h w jednej pracy a kiedy m,ialaby wlasny interes rozkrecic? zreszta autorko moesz nam powiesz o co konkretnie beiga.?

Gość krytykantka5
1500 ---- JAK NAJNABARDZIEJ NIE!!!!!!

Gość kh.jk.jk
czytaj to będziesz wiedziała krytykantko. Chodzi o projektowanie stron www/grafika itd. więc lepiej miec cos stałego i dodatkowo to robić niż siedzieć na bezrobotnym. Jak zdobędzie doświadczenei i znajdzie dużo klientó to wtedy może zając się tylko własna firmą. ja tak bym zrobiła bo mniejsze ryzyko stracenia jakiegokolwiek dochodu

Gość jem drooppsa
autorze.:) chodzi o projektowanie stron www, projektowanie grafiki uzytkowej i form reklamy. jestem po kierunku dosc mocno artystycznym, jednak poki co pracuje w sklepie. wiecej nie powiem :) bo jesczze ktos mnie rozpozna. faktycznie przy 8 h nie ma kiedy ciagnac tej 2 sroki za ogon.

Gość sdfAWSedfwEVI
Takich firm jest na pęczki. Najlepsi może i wyciągają 6 koła, ale najlepsi jak wiadomo to nieliczna grupa. Ryzyko, że rozkręcając swój biznes zarobisz 1500 też jest spore - do tego będziesz sama sobie księgową, sekretarką i przedstawicielem handlowym.

Gość kh.jk.jk
ja tez pracuje po 8 godzin i rozkręcam własny biznes. powoli ale się rozkręca. Branża komputerowa tez jest dość oblegana więc o klientów będziesz musiała zawalczyć. więc co do tego czasu? Jak się chce można to pogodzić. Szczególnie ty, przy projektowaniu możesz robić to w domu więc nie rozumiem w czym problem. Jeśli chce się do czegoś dojść trzeba się poświęcić i napracowac.

Gość fakt racja

Gość moim zdaniem na poczatek
tylko dodatkowo, opróćz etatu - a dopiero później się zwolnić - chyba, że masz odłozony kapitał co najmniej na 1 rok życia bez dochodów! niestety firma min pół roku się będzie rozkręcać, a jeszcze trzeba będzie na poczatek dokłądać, na reklamę, na dojazdy do klientów, brakujący sprzet, papirologie - zusy itp ja to znam z autopsji - zawód podobny, 3 lata temu wściekłam się i rzuciłam robotę - do tej pory jeszcze z długów nie możemy wyjść - choć już jest bardzo ok i oprócz dochodów już 2x dostaliśmy dofinansowanie z UE! jakbym 2x miała zaczynać, to wolałabym zpieprzać na 2 etaty przez jakiś czas, żeby tylko się nie martwić z czego w przyszłym miesącu zus zapłacę - gybym wtedy tak zroiła, teraz byłabym już na prostej, a tak jeszcze muszę spłącać różne rzeczy.....

Gość jem drooppsa
z tą unią to dobry pomysl, masa znajomych z tego korzysta. jak wysokie dofinansoanie dostalas?

ps co do zarobków- to z tego cozauwazyłam - to większośc drobnych przedsiębiorców, chwaląc się podaje najwyżesz dochody z jakiegoś tam miesiąca - a większość branż jest zezonowa - projekowanie stron też!!!! i nie ma tak, że równo miesięcznie zarobisz tyle a tyle - raz zarobisz te 6tys, a 2x będziesz musiała do interesu dołożyć lub wyjdziesz ledwo na 0 - a tym się zazwyczaj nikt nie chwali :P

dostałam na otwazcie firmy z PUP kasę - wtedy - 3 lata temu to było 11tys (teraz 18 jest).... teraz dostałam z tego programu strategia spójności 65 tys (projekt na 100tys - 3 lata prowadzenia i no część wkładu własnego) no i jeszcze biorę z PUP na pracownika doposażenia stanowiska 18 tys na jednego pracownika, ale do końca roku muszę drugiego zatrudnić więc jeszcze raz będę startować o kolejne 18 tys (tych ludzi musze zatrudniać 2 lata - ale i tak ten projekt na 100tys muszę prowadzić przez kolejne 3 lata, więc mi to rybka)

najbardziej w branzy informatycznej opłaca się startowac z tego programu 882 - pieniądze na e-biznes - bo tam dają 82% wartości przedsięwzięcia i mozna sobie wliczaś w projekt zusy i takie tam inne pierdoły - tyle że to strasznie ciężko dostać - ostatnio nabór skończyłsię po bagatela.... 3 sekundach :P

Gość agusia2828
jak masz dobry pomysł i wiesz, że mozna na tym zarobić, to ryzykuj :)

Gość jem drooppsa
chyba aby z uni dostac kase to troszkę trzeba sie na tym znac, prawda?

Gość pooodnosze

Gość chce bobaska
hmm. znajomy dostal kase z uni, ale ponoc ciezko z tym jest,

Gość szczeciniankaaa
wlasna dzialalnosc=wlasna kasa,a nie ochłapy.

NOWY REWELACYJNY SPOSÓB NA ZNACZNE ZASILENIE SWOJEGO KONTA - Piąta Głębokość Twoich Finansów Jaki jest Sekret Piątej Głębokości? Dzięki bezpłatnej rejestracji w Interaktywnym Programie Partnerskim "Piąta Głębokość Twoich Finansów" dowiesz się, jak uzyskasz z Internetu zasilenie swojego konta, ponieważ mamy rewelacyjnie prosty, szybki i skuteczny sposób na znaczne polepszenie jakości Twojego życia. Wykonaj 4 Kroki, by na Piątym Osiągnąć Finansowy Sukces! Sam zadecydujesz, czy i kiedy rozpocząć najważniejszy Krok, czyli Skok na Pierwszą Głębokość, który już nieodwołalnie doprowadzi do Doładowania Twoich Prywatnych Finansów. Jak zostaniesz Aktywnym Partnerem przekażemy Ci proste reguły sukcesu, dzięki którym w sposób łatwy, niewielkim nakładem pracy i bez ryzyka osiągniesz szybkie korzyści finansowe. 100% Wartości z Piątej Głębokości W Internecie jest dla Ciebie tylko ten jeden tak prosty i skuteczny serwis, który zapewni Ci korzyści finansowe potwierdzone Gwarancją 100% Satysfakcji. Wiedzę dostajesz BEPŁATNIE, jednak od Ciebie tylko zależy, czy uzyskasz minimalne Doładowanie Twojego Konta Bankowego, czy wielokrotnie większe przez wiele miesięcy. Warunek jest tylko jeden: Musisz chcieć, musisz mieć motywację do tego, aby w prosty i uczciwy sposób pozyskać pieniądze i podzielić się tymi możliwościami z innymi użytkownikami Internetu. Oni też potrzebują szybko doładować swoje finanse. Poznaj Teraz Wyjątkowy Sekret Najbardziej Prostego, Szybkiego i Skutecznego Doładowania Twojego Konta Bankowego! Szybko zapisz się na listę osób otrzymujących informacje na temat Wtajemniczenia Piątej Głębokości, a uzyskasz dostęp do informacji opisujących proste zasady, które zapewnią Ci wyjątkowe korzyści wspomagające spełnienie Twoich marzeń. Pomogę jeśli rejestracja będzie z tego linku. Tylko wówczas mogę widzieć osobę w moim panelu http://depth.com.pl/?ID=2972