Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zastanawiam się nad tym

domy bez książek????

Polecane posty

Oglądacie czasem galerie ludzi z ich mieszkaniami, np. na deccorii? Owszem, ładne mieszkanka, ale chyba w 95 procentach nie ma w tych mieszaniach książek, to zatrważające. Czy może książki to rzecz, której należy się wstydzić i chować w pozamykanych szafach? Ja kocham książki. Nie przeładowałam nimi nadmiernie półek w pokoju dziennym, ale zajęły mi jedną całą witrynkę, uważam, że książki nadają domowi nastrój, ciepło i przytulność. Dla reszty książek są szykowane półki w innym pokoju.

Gość lalamisudoku
nie czytają, nie użwają - to ich nie ma proste

nie chodzi o wstyd, tylko raczej o czystośc i ład książki to kurzołapy, dlatego trzymam je tam, gdzie kurz nie ma dostępu, czyli w zamkniętych szafkach tylko kilka, tych, po które się sięga się często, atlas, albymy jakieś, słowniki mam na wierzchu poza tym, jak ktoś ma takie piękne przemyślane w kazdym calu wnętrze, to ksiązki trochę może nie pasują, bo każda ma inny kolor, kształt, wielkość, wprowadzają chaos

wiesz, Ewa, właśnie się nad tym zastanawiam, czy to są te powody, o których piszesz. moje książki są w szafach za szybą, kurzu dociera tam bardzo mało.

moje też jest przemyślane. i miejsce dla książek się znalazło śmieszą mnie te niektóre wnętrza, takie psute, sztywne, jeden storczyk na środku stołu i jakieś białe butelki na komodzie ale ja mam inny gust :)

ja jeszcze nie mam wszystkich, bo część została u rodziców. jak będą półki, pozabieram wszystkie. no i ciągle dokupuję...

Gość ja zrobiłam sobie bibliotekę
w domowym biurze, to taki rodzaj gabinetu, goście nie mają tam wglądu, w salonie mam witrynki z porcelaną, troche antyków i storczyka też mam :P

no, ja mam dwa, ale w kuchni :P

Gość lalamisudoku
dla jednego książki tylko zbierają kurz - w przeciwieństwie do wazonów czy innych bibelotów, dla drugiego książki to część życia - czytają codziennie, kupują, przekładają, zaglądają, żeby coś sprawdzić, zobaczyć... warto więc chyba patrząc na mieszkanie człowieka zastanowić się, czy ma jakieś książki nie uważam, żeby o bylo coś złego nie czytać książek albo chować je po kątach. po prostu - nie interesuje mnie wtedy znajomość z takimi ludźmi.