Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maniakkkk

Czy ktos z kafeterian czyta ksiazki? czy tlko glupie portale internetowe?

Polecane posty

Moja ulubiona ksiązka to Jana ze wzgórza latarnii jedna z serii Lucy Maud Montgomery cztałam ja ze 100 razy odkad skończyłam 14 lat

Gość zastanawiam się nad tym
wracam do Ogniem i mieczem... jednego razu czytałam to siedząc z mapą Ukrainy w ręku i śledząc ich każdy krok.. fajnie było, choć niektórych miejsc nie byłam pewna

ale cztacie tak konkretnei np tylko historyczne albo romanse czy jak leci bo ja to wszystko Harlequiny to wszystkie przeleciałam ale to sie czyta jak gabke he he

Abraja, czy Ty jesteś moją siostra bliźniaczką, czy jak? ja też uwielbiam jej książki, choć najukochańsza to Błękitny Zamek... stoi na honorowym miejscu w domu, obok paru innych ukochanych

w sumie czytam, co mi w ręce wpadnie - oprócz Harlekinów :P

a Historynkę pamiętasz?

Mój maz zawsze mówi ze nikt juz ksiązek nie czta a takie osobniki jak ja to skazane sa na zagłade...Dlatego pokaze mu dzis ten topik zeby mu oko zbielało hehe W bibliotece kobiety pokazywały mnie palcem jak przychodziłam i brałam po 10 ksiazek.Jedna kiedys mi powiedziała ze nie wierzy ze je wszystkie czytam.To poprosiłam zeby sprawdziła co czytałam w ostatnim miesiacu i na slepy traf jej zrecenzuje.To sie zdziwiła hehe

Moja mama kiedyś była poważnie zajęta Harlekinami, ale przeszło jej. Trzymała te książki wszędzie :D Ja trochę podczytywałam, ale nigdy nie mogłam dojść do końca :)

Ja chyba przeczytałam wszystkie ksażki L>M Montgomery i Musierowicz i wogóle...A z tematyki obozowej to normalnie mi sprowadzali bo cała pólke przeczytałam

w mojej bibliotece jestem częstym gościem. panie tam wiedza co lubię ja, co mój mąż i odkładają mi co ciekawsze rzeczy z nowości. tez wynoszę po 10 książek, hehehe, targam takie siaty z biblioteki :)

mało takich osób jest, oj mało w moim otoczeniu...

no wiem a piszez tez listy moze? na urodziny wysyłasz kartki? zamiast smsa lun maila?

wysyłam kartki, ale listów już nie piszę od paru lat. nie mam z kim. jeszcze z 5 lat temu pisałyśmy listy z moją bardzo dobrą koleżanką, teraz pozostaje internet jako narzędzie komunikacji. nie wiem, czy ktoś to pamięta, ale w latach 90 było takie pismo Nasza Miss i tam były ogłoszenia ludzi - zaproszenia do korespondencji. korespondowałam długi czas z kilkunastoma osobami poznanymi w ten sposób. ale to było w czasach przed internetem

Gość
Uwielbiam czytać ostatnio skończyłam Krainę Chichów super :) Obecnie czytam parę książek na raz,i nie mogę się tego oduczyć :o

Gość maniakkkk
jestem bardzo zadowolona i nie bede ukrywac ze zdzwiona ze tyle osob sie wpisalo, bardzo mnie to cieszy ze ludzie jeszcze czytaja ksiazki:) coraz rzadziej mozna spotkac ludzi w bibliotece... PISZCZCIE JAKIE KSIAZKI WARTO PRZECZYTAC:) bede wdzieczna:)

Gość ja czytam za dobre ksiazki
zeby znalezc rozmowce na odpowiednim dla mnie poziomie lietrackium na kafeterii 🖐️

Gość
Biblioteki to uwielbiam antykwariaty też :) ,jest już fajny topik o książkach które warto przeczytać

za dobre, czyli jakie?

n ja pamietam bo tez pisałam z 2 kolezankami z ogłoszenia a potem kontakt sie urwał...teraz pisze długie maile z jedna osoba nieznajoma mi wcale i jakos tym sie zadowalam ;) naprawde musisz byc pokrewna dusza uwaga wysyłam ESD

takw podstawowce przeczytalam cala montgomery - tez bl;ekitny zamek i jana to moje 2 ulubione ksiazki. cala montgomery, nienackiego i niziurskiego. ale to nie sa ksiazki, do ktorych miloscia teraz wypadaloby sie chwalic :) czytacie badziewia no moze poza dziewczynka co czyta ogniem i mieczem az wstyd

vonnegut, steinbeck, mann, golding, kesey z tych "glupszych" komercyjnych amelie nothomb generalnie klasyka literatury swiatowej sorry dla mnie wiekszosc wymienionych tutaj to badziewia, a jeszcze jakby ktos napisac paulo coelho to bym juz w ogole tu nie weszla. a tak to weszlam, napisalam i ide czytac buszujacego w zbozu :) pa

ruscy pisarze najlepsi są bez dwóch zdań a kto się kłóci ten cymbał:P Bułhakow wymiata

o orwella jeszcze bardzo lubie ogolnie wiele ktorych nazwisk sobie teraz i tytulow nie przypomne bo czytalam naprawde wiele te sa ulubione do ktorych wracam