Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jowita.

Pytanie o dni płodne

Polecane posty

Gość Jowita.

Jestem w 14 dc , do wczoraj miałam dużo białego śluzu a dzis rano zauważyłam jakąś niewielką ilość śluzu przezroczystego, ciągnącego się. Rozumiem że chyba zaczeły albo zaczynaja mi sie dni płodne tak? Przez ile dni od dzisiejszego dnia ( jesli to dni płodne) mam szanse zajść w ciąże? Prosze o poważne o na temat odpowiedzi.

Gość Jowita.
Halooo

Gość uppppppppppppp

"Rozumiem że chyba zaczeły albo zaczynaja mi sie dni płodne tak?"- Tak"Przez ile dni od dzisiejszego dnia ( jesli to dni płodne) mam szanse zajść w ciąże?"- To nie takie proste. Do 3 dni po zaniku śluzu płodnego przy 3 wyższych temperaturach. Musisz mieć przynajmniej 6 temp. przed wzrostem, by móc wyznaczyć wyższe. Można się opierać oczywiście tylko na szczycie, ale zanik sluzu płodnego (bez obrazu temperatury) nie jest gwarancją przebycia owu może być nieudana przymiarka i śluz może nawrócić.Jeśli się starasz, to współżyj co 2 dni przy śluzie płodnym aż do 3 dni po szczycie; za szczyt uznaje się ostatni dzień z choćby jedną z cech: przejrzysty, wodnisty, rozciągliwy, śliski, mokry. U każdej kobiety trwa to różnie. U jednej śluz płodny trwa 3-4 dni; u innej 10 dni ma cechy płodne.

no jak przezroczysty to płodny a ile bedzie trwał hmm... twoje ciało wiec trudno powiedziec bzykaj sie dzis

Gość Jowita.
No właśnie chodzi o to że w sobote dopiero mój facet wróci :P Dlatego pytam przez ile dni jest możliwość zajaścia w ciąże Dzieki za odpowiedzi