Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fiziak150

DRĘTWIENIE i MROWIENIE w ciąży

Polecane posty

Gość fiziak150

Jestem pod koniec 5 tygodnia ciąży i od kilku dni czuję zwłaszcza w nocy jak drętwieje mi ręka czy noga. W dzień też odczuwam takie mrowienie jakby mrożenie. W pierwszej ciąży niczego takiego nie doświadczyłam zaś przed pierwszą ciążą bardzo często i właściwie zapomniałam co to za uczucie, a teraz martwi mnie to, bo pewnie mam jakieś niedobory, a wizytę u lekarza mam dopiero za 3,5 tygodnia:( Czy powinnam się martwić? Któraś z Was też tego doświadczyła?

Gość mama radzi...............
pewnie ucisk na kregoslup lub jakis nerw. na wizycie konieznie powiedz lekarzowi. nie mozna lekcewazyc niczego niepokojacego w iazy.

Gość ja tego doswiadczylam
i szczerze mowiac bardzo sie ciesze, ze jestem juz dawno po porodzie, bo chyba dluzej bym nie wytrzymala!!!!!!!! To okropne uczucie, ale mialam tyle szczescia, ze gdzies w polowie ciazy mnie dopadlo :) z tego co pamietam, to chyba zelazo musialam brac ..... moze poczytaj sobie w necie, albo na stronie z poradami lekarzy, moze popros o opinie ?

Gość fiziak150
No tak, czyli do lekarza... nie wiem, może do ogólnego pójść teraz? Co za jakieś durne czasy nastały, że nawet prywatnie trzeba tak długo czekać:O

Gość już niedługo.......
drętwienie i mrowienie zazwyczaj jest oznaka braku magnezu

Gość fiziak150
A jaki preparat z magnezem można przyjmować w tak wczesnej ciąży? tylko brak magnezu?