Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lekko zdziwiona ona

Wyszlam dzis wczesniej z pracy i sie zdziwilam

Polecane posty

Gość lekko zdziwiona ona

Wyszlam po 14 zadowolona ze raz na ruski rok moglam wczesniej skonczyc, rozradowana wolnym czasem poszlam do centrum handlowego, mysle nie bedzie ludzi, spokojnie pochodze, poogladam...guzik! W centrum pelno ludzi, tak jak w weekend, patrze kosze przepelnione, (oczywisice nie mam na mysli dzieciarni ktora jest tam zawsze lub chodzi na wagary) Ale powiedzcie mi bo czego nie rozumie, kto siedzi o tej godzinie w centrum??? Bezrobotni?? tak ale raczej na takie zakupy nie mogli by sobie pozowlic, to jaka ci ludzi musza miec prace lub do ktorej pracowac?? bo czegos tu nie rozumie :/ Aha pozniej wracajac do domu przechodze obok silowni, a tam tez masa ludzi o tej godzinie, no naprawde czegos tu nie rozumie :/

Gość ooh layla
to pewnie częściowo studenci relaksujący się przed sesją :P, częściowo osoby mające nieunormowany czas pracy, częściowo ci, którzy się z niej urwali/mają wolne/urlop/chorobowe. zresztą centra handlowe to taki trochę inny świat bogatych ludzi, których nie dotyczą przyziemne sprawy i problemy ;-) aha - w 1 os. l.poj. piszemy "nie rozumiem", a nie "nie rozumię" :O

Oni wyszli dziś wcześniej tak jak Ty:)I też się dziwili,że np.jesteś:) No ja też tego nie rozumiem.:)

tez tak mam:/ na przeciwko mojego biura jest fitness club. Kiedy ja pracuje masa kobiet i facetow poprostu sobie cwiczy. i tak codziennie juz od 12. tez sie zastanawiam jaka to praca, gdzie mozna sobie o 12 13 14 15 isc do silowni:/

Gość Wolvfram
być może kurują się na lewych zwolnieniach lekarskich :)

Gość niektorzy ludzie pracuja
na zmiany albo mają urlop :)

Gość nagietkaa
nie wszyscy pracują od 7 do 15 czy od 8 do 16 ewntualnie od 9 do 17 czy 10 do 18:)niektórzy sporą część pracy wykonują w domu,niektórzy mają wolne zawody i nienormowany czas pracy:)

Gość madziuskaaaaa
Parrot96.mondozoo.com

Gość moze pracuja na pol etatu
albo na chorobowym siedza lewym

Nawidoczniej sie uczyli i teraz sa szefami wlasnych firm, a wy chodzilisci na wagary i teraz do 3-4 pracujcie:)

Gość lekko zdziwiona ona
No wlasnie chcialabym wiedziec jaki ci ludzie maja zawod ze nie musza harwac do 18stej :/i jeszcze na dodatek tyle kasy~!

Gość taki zawód to na przykład
tłumacz wolny strzelec pracujący w domu. pracuje kiedy chce, na zakupy idzie kiedy chce i na fitnes też.

Gość mmmajajuuuaha
o jejku ale powod do zdziwienia moze poprostu KOBIETY NIE PRACUJA BO NIE MUSZA!!!mzoe niektorzy sa na urlopie, na zwolnieniu itp. boze ale to dziwne....

Gość fgdfghfghghghghfghjdghj
akurat bycie szefem z nauką zbyt wiele nie ma współnego :O

Gość inzynier pracujacy na pol
etatu ma 6 tysiecy, na caly etat 12 tysiecy. wiec oni wola pracowac mniej, a miec wiecej pieniedzy dla siebie

Gość Lekka_88
hahaha autorko pomysl czasem zanim zadasz dziwne pytanie( podobno nie ma glupich):P

Gość to zony na utrzymaniu
mezow, materialistki, ktore za pieniadze meza chodza po galeriach, zamiast robic mu obiad

Gość fgdfghfghghghghfghjdghj
ja jestem inzynierem magsitrem i zarabiam 1700 i moi znajomi rownierez, nawet ci ktorzy byli prymusami na stusiach :O Nie pierdolcie o inzynierach jak gowno wiecie :O

Gość djpas
ja jestem samodzielną księgową i prowadzę księgowość 7 firmom- pracuję w domu kiedy chcę i mam czas wolny kiedy chce a na utrzymanie mam- kiedyś pracowałam w biurze rachunkowym to też od 8-16 a potem pracowałam na pół etatu więcszybko miałam wolne tylko kasa taka sobie a teraz jest w sam raz tylko pracując w domu trzeba też sobie narzucić reżim i ja mam swój "gabinet" zamknięty na klucz i swoje kilka godzin odsiaduje ale kiedy to już moja sprawa a tak to właśnie fitness, spotkania z kumpelami, zakupy itd.

Gość ja pracowalam jako ksiegowa 3
lata i to byly najgorsze lata w moim zyciu - paskudna robota :O

Gość lekko zdziwiona ona
lekka 88 - sluchaj laleczko jak ci sie temat nie podoba to nie musisz sie udzielac dowidzenia!

Gość djpas
widocznie się nie nadawałaś - ja uważam że jest spox- jak już załapiesz bakcyla i jestes dokładna i poukładana to idzie z górki i jest pewna niezależność - możesz pracować w biurze a możesz i na własny rachunek- ale nie każdy się nadaja tak jak nie każdy nadaje się na prawo, medycyne, polonistykę, fizykę itd. w tej pracy nie ma nic "paskudnego" chyba że ty nie ogarniałaś generalnie tego :D

Gość djpas
napisz co było dla ciebie paskudnego w rachunkowości??

Gość te przeliczenia i jakies
prawa podatkowe to okropna rzecz

Gość djpas
przeliczenia dla mnie są git- nawet powiem że mnie to w jakiś sposób satysfakcjonuje jak mi wsio wychodzi jak trzeba ale takie zboczenia miałam już od szkoły - zawsze lubiłam liczyć, rozwiązywac i takie tam- nie lubiłam za to wkuwac na pamięć i oczywiście do tej pory prawo podatowe jest dla mnie niezbyt ale jak sie śledzi jakoś te zmiany na bieżąco i ma sie znajomych w branży i jeszcze są niezłe możliwości zarobkowe i niezależność zawodowa to w sumioe wybieram to i jużza bardzo cenię sobie możliwość wzięcia urlopu wtedy kiedy mi pasuje itp. dla każdego co innego a najfajniej mi było na studiach jak mogłam pracować na pół etatu i mała kasa mi stykała na kosmetyki, ciuchy szkołe i takie tam i nie musioałam utrzymywac nikogo optrócz sibie- to były czasy :D Przepraszam za błedy

Gość sfsf
nikt tu nie słyszał o systemie zmianowym?

Gość jak ktos pracuje na zmiany
to raczej o 12 godzinie nie ma jak gdzies chodzic. jesli sie pracuje na nocke to potem spi sie do 17, a jak na druga zmiane do 22, to potem spi sie do 10 cos je i do roboty. ewentualnie sa osoby co pracuja po 12 godzin badz czasem w weekendy i za to maja wolne dni

Niekoniecznie. To moze byc moj kolega z pracy, ktory jest na wyzszym stanowisku i pojechal wlasnie zalatwic jakas arcywazna, zajmujaca kwadrans sprawe firmowa. A ze z pracy ma 15 min do domu - wpadl akurat przy okazji po zone i dzieci i pojechali na zakupy oraz pizze :P Wbrew pozorom, sporo jest takich osob

Albo moj drugi kolega, ktory caly czas jest w firmie, ale jakos go nikt nie widzial :P i ktory wychodzi na papierosa i wraca po 5 godzinach z papierami z ZUS-u, kurczakiem na wynos i 4 siatami zakupow, po czym mowi "ale sie dzisiaj napracowalem" :P :P