Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalalallaaaaaa

Czym malujecie się na co dzień?

Polecane posty

Gość lalalallaaaaaa

(tylko proszę nie pisać, że kupą :P) Jestem ciekawa, bo widuję zarówno kobiety w pełnym makijażu, jak i w ogóle bez... Myślę, że ja akurat wyrabiam "średnią krajową" :P Jak jest z Wami? Ja: podkład - Revlon Colorstay dla cery mieszkanej/tłustej korektor pod oczy - Max Factor Mastertouch róż - Bourjois Pastel Joues puder - Rimmel Stay Matte eyeliner - Rimmel tusz do rzęs - Max Factor Masterpiece Max kredka do brwi - Bourjois Mam 21 lat, studiuję. Kosmetyki raczej średniopółkowe, kupuję na allegro, bo taniej ;-)

Gość miałam je
tusz i cień Loreala na co dzień, na wyjście dodatkowo puder w kulkach tez Loreala, błyszczyk Inglota

Gość .....ot..co......
ja stosuje puder w kremie, roz, do tego jakis cien i eyeliner, jakas kredke na dolna powieke na koniec maskara

podklad + puder, krem nawilżający, kredka, tusz i pomadka. Ale to jak gdzieś wychodze. JAk siedzę w domu to daje skórze odpocząć. Ogolnie 2 razy dziennie używam kremu nawilżającego (bez tego ani rusz). Przynajmniej raz w tygodniu maseczka no i zel do twarzy.podklad + puder, krem nawilżający, kredka, tusz i pomadka. Ale to jak gdzieś wychodze. JAk siedzę w domu to daje skórze odpocząć. Ogolnie 2 razy dziennie używam kremu nawilżającego (bez tego ani rusz). Przynajmniej raz w tygodniu maseczka no i zel do twarzy.

Gość
błyszczykiem z brawo girl :D

Gość taka tam uczennica
podkład- Maybelline affinitone tusz do rzęs-nawet nie wiem jaki, starła się marka :D a dawno go kupowałam i nie pamiętam.

Gość
ja generalnie inwestuje w akwarele:classic_cool:

Gość ncnfnvlnvn
Nie potrzebuje sie malować. Znajomi mówią mi, że jestm jedna z bardzo niewielu kobiet, które bardzo ładnie wyglądaja bez makijażu :) Używam tylko kremu i pomadkę ochronna nivea :)

Gość lalalallaaaaaa
to strasznie Wam zazdroszczę - ja bez makijażu wyglądam zwyczajnie brzydko. mam tłustą, trądzikową cerę, o którą dbam i którą leczę, ale bez satysfakcjonujących efektów, blisko osadzone oczy, rzadkie brwi, niewyraźne kości policzkowe. kapa jednym słowem :P

A ja: podkład: MaX Factor, puder: Rimmel Stay Matte, tusz do rzęs: Rimmel, kredka do oczu z Avonu, kredka do brwi z avonu i róż nie pamietam... :) i czasem cienie- Bourjois. :)

Gość laskjdhdfdfghhjgik78ghj
ja pierd wy sie tym wszystkim na codzien papracie???? Podziwiam, ja na wesela nie nakładam na siebie az tyle tapety :O Moj makeup - tusz do rzes, obecnie rimmel i finito Ojazyjnie uzyje jakiegos podklady, raz na ruski rokk kredki. Nie lubie wytapetowanych pustych ciź

Gość jsjssbaa
Ja tylko uzywam krem do twarzy, tusz do rzęs, pomadka ochronna i czasami jakis cień do powiek. Kiedyś malowałam się mocno: podkład, puder w kamieniu, cienie, kredka, blyszczyk i tusz ale teraz mi się nie chce, poza tym lepiej wyglądam w lekkim makijażu i nie musze ciagle poprawiac i martwic sie czy cos mi sie rozmazalo :)

Ja: podkład: AVON tusz: AVON puder: INGLOT róż: nie pamiętam:P jeszcze zimą jakaś szminka ochronna na usteczka:)

Gość laskjdhdfdfghhjgik78ghj
powiem wam ze te wszystkie blyszczyki, roze, cienie itd tak naprawde nic urodzie nie dają, a tylko dziewczyna wygląda jak choinka, tapeciara Ja rozumiem, jak ktos ma problemy skorne, to trzeba uzyc podkladu czy pudru, jak ktos ma biale rzesy to trzeba uzyc tuszu i zrobic henne, itd ale te wszystkie roze, cienie i tym podobne mazidla to sa o chuja dupe roztrzaskac :O

podkład - Max Factor puder matujący - Sally Hansen tusz do rzęs -Max Factor Masterpiece Max cień do powiek pastelowy- Revlon krem do twarzy-ale to nie do malowania :P

Gość Ja używam...
Podkład Revlon Tusz Maybelline Kredka do brwi z Sephory Róż Sephora Eyeliner Maybelline Jakiś balsam na usta i już, czasem szminka, czerwona albo jagodowa bardziej :) A ponoc jestem dosyć "wymalowana"

Ja jak mam rano więcej czasu (uda mi się wstać normalnie a nie po kilku dzwonkowych drzemkach ;) to poza poniższymi kosmetykami używam podkładu Max Factor Lasting Performance i maluję oczy cieniami. Ale, że tak zdarza się bardzo rzadko, a cerę mam dość gładką więc standardowy zestaw, który jest wystarczający to: puder prasowany Max Factor Creme Puff Puder brązujący Max Factor (do modelowania twarzy) Róż Bourjois Tusz do rzęs Max Factor Masterpiece Max Jakiś błyszczyk/pomadka Pozdrawiam :)

Gość lalalallaaaaaa
laskjdhdfdfghhjgik78ghj - piszesz, jakbyś była ograniczona i nie umiała się malować :O to, że ktoś używa większej ilości kosmetyków niż Ty, nie znaczy że jest pustą tapeciarą... dobrze wykonany makijaż jest w stanie naprawdę wiele zdziałać - powiększyć oczy, skorygować rysy twarzy, dodać kilka godzin snu :P

Gość Ja używam...
Mam ponoć bardzo ładną skóre, ale wolę uzywac podkładu bo wygląda jeszcze lepiej, zresztą praktycznie wszytkie dziewczyny uzywają teraz podkładu albo chociaż pudru, nie trzeba od razu sie pieklić że to tona tapety! Tonę tapety to ma solara. Dobry podkład wygląda naturalnie, zupełnie jak twoja własna skóra.

Gość ja tyko
kredka i tusz. nie mogłabym sie czuc jak tapeciara. nie moj styl:)

podklad loreal true match puder transparentny max factor czasem roz rozswiatlajacy ale nie zawsze avon tusz do rzes max factor false lase effect

Gość przed30stką:)
Mi rodzina ciągle przynudza że niby na codzień za mocno sie maluję.... I już nie wiem czy mają czy nie mają racji Na codzień : puder prasowany lub jakiś sppki (ew. sypki mineralny) do tego średni-jasny brąz cienie i czarny eyelinier lub kredka i tusz... do ust nic bo mam takie z nimi problemy jak tylko czymś je umaziam że szok...ostatnio dodaje róż lub brązer.... A więc widać że stawiam na same oczy ,twarz prawie zero i usta zero Ale zastanawiam się by Zrezygnować z brązowych cieni i samą kredkę używać bo mi rodzina ględzi że niby to jest wieczorowy kolor .

Gość obdarowana przez obcego
podklad: bell perfect skin albo dopasowujący yves rocher puder: bardzo rzadko, tylko w lato, ostatnio lumene mineralny róż: golden rose w kulkach rozświetlacz: też nie zawsze ale jeśli już to collection2000 tusz: lumene, ale ostatnio wolę odżywkę baza pod cienie: hean, chyba że używam podkładu bell, on na powiekach działa jak baza cienie: ostatnio essence, bardzo jasne, rozświetlające kolorki kredka do oczu: yves rocher, ale rzadko używam ­ taka rada do koleżanki wyżej, zamiast ciemnych kolorków to polecam jasne, rozświetlające, one wyglądają delikatniej, świeżej, ja bardzo lubię taki makijaż, na co dzień jest świetny

Gość kosska09
Jesli chodzi o rzęsy to ja polecam Wam dziewczyny maskarę Nouveau Scara. To jest taka aplikacja tuszu półpermanentnego. I dla nie to jest niesłychana wygoda bo nie musze malowac rzes a one wygladaja zawsze dobrze.

Gość sinisterrrka
wszystkim, co mi wpadnie w ręce