Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalalallaaaaaa

Czym malujecie się na co dzień?

Polecane posty

Gość malinkowa_oo
teraz ja :D podkład- Revlon Colorstay puder - Rimmel tusz do rzęs - Maybelline róż - avon moj codzienny makijaż :P

korektor pod oczy, odżywka do rzęs, mascara. trochę kredką brwi (samym bokiem kredki, delikatne pociągnięcia), czasem BB cream, z zasady kocie oko i czasem jasny cień. I to tyle.

Gość gość
podklad loreal true match tusz do rzes max factor 2000 calorie curved brush czasem eyeliner eveline czasem kulki brazujace oriflame tyle

Gość Lucrezia
Mój dzisiejszy makijaz: Podklad Diorskin Nude odcien 010 Kredka do brwi The Body Shop, dla blondynek Tusz Clarins Instant Definition Biala kredka Guerlain 'Kohl me ivory' Eyeliner w plynie Guerlain, czarny Róz Bourjois , odcien Rose d'Or.

Gość seskowska2
Ja tak sie zastanawiam nad makijażem permanentnym. Jednak trzeba iśc z duchem czasu i zdecydować sie na cos co bedzie tez dla nas taka wygodą.

Gość gość
A ja tam na permanentny bym się nie zdecydowała, bo uwielbiam robić makijaż. Na co dzień podkład, puder sypki transparentny, bronzer jako róż(tylko latem), czarna kredka, eye liner w żelu lub ciemny matowy cień, tusz, neutralna pomadka(nie lubię błyszczyków).

puder sypki biały (firmy nie pamiętam) grafitowy cień do zrobienia rozmytej kreski (firmy brak -dodatek do jakiegoś piśmidła sprzed lat :classic_cool:) tusz Astor podkręcający róż z avonu Generalnie nie wydaję majątku na kolorówkę:D

Gość gość
Na co dzień to tak: krem nawilżający, podkład Bourjois 123 lub Rimmel Wake Me Up, puder sypki Inglot, tusz do rzęs Max Factor Masterpiece (od wielu lat ten sam, mój ukochany, najlepszy na świecie i widzę, że wśród komentujących tutaj też popularny :) ). Latem zamiast podkładu krem koloryzujący z filtrem 50+ z Avene lub jakiś BB. Mam straszne przebarwienia na twarzy, stąd nie mogę się obejść bez czegoś, co choć trochę wyrówna koloryt. Ale żadnych cieni, kredek i reszty mazideł na co dzień nie używam, bo z rana mi się zwyczajnie nie chce :p Wyjście na imprezę natomiast to już zupełnie inna bajka - wówczas do gry wchodzą wszelkie bazy, korektory, bronzery, róże, podkłady, kredki, cienie, eyelinery, fixery, pomadki. A najbardziej lubię "przydymione oko" :)

Gość i dobry dla mnie bądź
fluid/podkład bądź puder. tusz do rzęs. eyeliner. to podstawa. jak mi się chce robie bardziej wymyślne, ale to na co dzień

Gość gość
krem pod oczy i na facjate podklad mineralny korektor anty na prychole puder dla dzieci babydream masc witaminowa na usta

Gość gość
Mnie wystarczy woda, mydło, pomadka:D Nie wyrobiłabym mieć tyle tapety na twarzy.

Gość Karolina300392
Krem BB z firmy AA :D Róż Bell, megaaa, uwielbiam go, a kosztował marne grosze w biedronce Puder w kamieniu z synergen Tusz do rzęs wibo albo essence, różnie to bywa Pomadka, albo błyszczyk, firmy nie podam, bo to różnie bywa :D

Gość dossskowa23
Tylko własnie ja też w sumie stosuje tylko podkład do tego bo rzesy to lifting rzes. Wiec tak czy inaczej budze sie już piekna.

Gość klloska
Jesli juz decydujecie sie na przedłużanie rzęs, to tez warto pytac o to na czym pracują Wasze kosmetyczki i jakie rzeski Wam zakładają. Ja teraz przeszłam tylko na Nouveau Lashes . Ich klej Pro5 jest odpowiedni dla alergików, Klej prox5 mocniejszy, ale nie śmierdzi tak bardzo jak produkty konkurencyjnych marek. A dla mnie to bardzo wazne poniewaz noszę szkła kontaktowe.

Gość ceijska
No dobrze wiedziec, bo ostatnio na tych innych szkoleniach to jest tak ze wciskaja obojetnie co i potem własnie dzieje sie tak ze klientki wychodza z salonu po aplikacji niezdowolone.

Gość daga266
Nie wyobrażam sobie wyjścia z domu bez delikatnego makijażu : ) Kwestia gustu i przyzwyczajenia, niektóre kobiety nakładają na siebie o 7 rano ciemne cienie i czerwone pomadki ; ) Jeśli chodzi o mnie to ja używam tuszu http://www.maybelline.pl/Produkty-do-makijazu/oczy/maskary/volum-express-the-classic-washable-mascara.aspx, kremu BB, teraz mam od Garnier, na usta błyszczyk, lekko różowy i dla wykończenia róż na kości policzkowe.

Gość gość
Czasem krem BB Garnier, zwykle tylko puder, ostatnio używam mąki ziemniaczanej, spisuje się okej, nie uczula,matuje. Do tego eyeliner lovely od lat, czasem cień i kreska cieniem z palety sleek, tusz aktualnie bell. Miałam loreal,ale kiepski. Brązer rimmel. I wsio. A jak mi się chce, to cień sypki z Inglota jako rozświetlacz.

Gość gość
Nie szaleję za duzo z kosmetykami. Mam o tyle prościej, że zrobilam sobie permanentne brwi i gorne kreski tutaj: https://www.facebook.com/makeup.makijaz.permanentny.warszawa/ twarz nawet bez codziennego mejkapu wyglada dobrze :) taki trwaly makijaz jest bardzo naturalny, pani Dominika cudnie go wykonala, zabieg przebiegl w milej atmosferze :)

Gość gość
Stosuję bardzo delikatny makijaż. Na początek pierwsza warstwa podkład czyli tzw fluid o lepkiej konsystencji, jak już go wklepie to sięgam po korektor troche pod oczami kłade ale nie za dużo, potem sypki puder. Oczywiście nie zapominam o umalowaniu brwi rzęs i ust. Moj makijaż jest tak delikatny że tylko raz ubrudziłam w sklepie biała bluzkę podczas przymierzania. Fluidem, bo szminką to tylko filiżanke w kafejce.

Gość gość
Krem, primer, podkład, rozświetlacz, bronzer, brwi kredką, potem cieniem, na koniec żel, cienie, czasami liner, tusz do rzęs i puder ryżowy. Czasami szminka albo błyszczyk, zawsze wazelina do ust. Nie używam korektorów, na szczęście mam bardzo w porządku cerę i nie mam sińców pod oczami.

Gość juliakowalska
Moim zdaniem super opcją jest makijaż permanentny. Nie musimy się codziennie martwić o to, aby nasz makijaż wyglądał perfekcyjnie. Ja robiłam brwi i kresi w Vici Clinic w Krakowie za pomocą urządzeń i produktów marki Biotek. Zabiegi wykonywał przemiły Pan Krzysztof. Efekt jest naprawdę super, nic nie blaknie, a makijaż wygląda naturalnie.

Gość zabkazielona
Od kiedy za namową koleżanki zdecydowałam się na makijaż permanentny, dużo mniej czasu spędzam każdego dnia przed lustrem. Zabiegi robiłam w Vici Clinic w Krakowie, gdzie pracuje przemiły pan Krzysztof. Pracuje na marce Biotek. Polecam wypróbować - same zdecydujecie, czy było warto.

Gość prada_
Zachęcam do wykonywania makijażu permanentnego. Efekt jest naprawdę bardzo ciekawy. Polecam wybrać się w tym celu do Vici Clinic w Krakowie. Kolory nie blakną, bardzo fajnie taki makijaż prezentuje się w wielu różnych sytuacjach.

Gość Konwalia

Na co dzień - podkład pod makijaż z Pierre Rene, podkład Skin Balance również Pierre Rene, tusz do rzęs Miyo Must Have Mascara, eyeliner bądź czarna kredka, no i podkreślam brwi (najczęściej pomada Light Brown też z Pierre Rene). Żeby trochę rozświetlić twarz na policzki kładę róż Rouge Powder 03 także z Pierre Rene 🙂 Czasem od wielkiego święta nakładam jeszcze jakąś pomadkę bądź błyszczyk na usta, ale najczęściej zastępuję to bezbarwną pomadką do ust 🙂