Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dziaułcha.joSebede.pl

lepiej zdawac biologie czy historie na maturze???????

Polecane posty

Gość kghk
ja zdawałam jeszcze stara mature, ale i tak byla poszerzona, bo byla na profilu humanistycznym, zdawalam historie, polecam :D

Gość clementine.
Ja zdawałam biologię :) Na historię nie namówiliby mnie nawet torturami :P

też zdawałam starym systemem,biologię.Trafił mi się temat obieg materii w przyrodzie

Gość nitka..22
a co chcesz robic potem??

Gość nitka..22
na ochrone środowiska raczej biologia, wejdź na strony uczelni i zobacz wymagania rekrutacyjne

tam biora do wyboru z posrod kilku przedmiotów jest tam geografia albo bilogia jeden punktowany. aa jesli zdam historie i geogrfaie to moge tez startowac na ochrone skoro oni licza tez geografie????

Gość nitka ..22
ja studiuje ale zdawałam starą, mój brat nową. Powinni napisać jakie przedmioty punktują i co się liczy

Gość papą żeli 68
biola! :D

Gość ...........oj............
skoro piszą że biorą pod uwagę tylko jeden przedmiot biologie LUB geografię to czego ty nie rozumiesz? Nie zrobią dla Ciebie wyjątku i nie "zapunktują" ci obu przedmiotów. Jeśli zdasz maturę z gegry i bioli to wezmą pod uwagę najwyższy wynik z tych dwóch i za to przyznają Ci punkty. PS. Studiuję na dziennych prywatnych, największa wioska jaka może być- wg niektórych tutaj a mam wrażenie że potrafię lepiej czytać ze zrozumieniem od Ciebie;)

Gość nitka ..22
albo wszystkie 3

miałąm zdawac 3 ale to za duzo nauki i chyba nie dam rady a skoro wszedzie jest punktowana geografia i to nie ma znaczenia czy masz jeszcze bilogie to moze tlyko ten jeden przedmiot zdac. jak to jest???? nie ch mi ktos to wyjasni..

Na twoim miejscu zdawałabym na rozszerzonym to w czym się czuję mocniejsza lub jeśli byłby mi on niezmiernie potrzebny do rekrutacji na studia. Nie warto zdawać kilku przedmiotów po łebkach. Lepiej jeden a porządnie. A czy któryś z tych przedmiotów jest ci potrzebny w wersji rozszerzonej żeby dostać się na któreś z tych kierunków co wymieniłaś? Z tego co pamiętam, jak ja zdawałam 3 lata temu historie na maturze to rozszerzona potrzebna była tylko na historie. Nawet na prawo przyjmowali z podstawą.

na ochrone srodowiska chce złozyc i na ekonomie oraz informatyke bo zdaje matme. lubie hist zawsze sie jej uczyłam wiec chce zdawac a gegra mi sie przyda na ochrone czy inne kierunki przyrodnicze bo do konca nie wiem czy chce robic. a z rozszerzeniem mam wieksze szanse przyjęcia. tylko sie zastanwiam jak oni na to patrza jesli ja zdam geografie i histroie a ktos geo i biologie to ta druga osoba ma juz większe szanse????

oni nie patrzą na to ile ktoś zdawał przedmiotów i jakich tylko jak mają na stronce napisane że przyjmują ludzi którzy zdawali dajmy na to geografię rozszerzoną i język obcy to faktycznie przy przyjęciu i podliczaniu punktów biorą pod uwagę tylko te przedmioty których wymagają przy rekrutacji. Mają głęboko w nosie czy zdawałaś inne przedmioty i nie dostajesz za nie punktów.

czyli na to wychodzi ze po co sie mi meczyc i zdawac wszystkie 3 skoro wszedzie licza gegre wiec chyba zdam tylko gegre i złoze wszedzie. jesli mowisz ze jest tak to powinni do Krakowa mam nadzieje mnie przyjac bo tam chce sie dostac teraz tlyko musze zdac dobrze mature......moze wezme jeszcze tylko historie...a z biologi zrezygnuje.

Jeszcze raz, może będzie jaśniej;) piszesz: "tam biora do wyboru z posrod kilku przedmiotów jest tam geografia albo bilogia jeden punktowany. " czyli jak zdasz gegre i biole to wezmą pod uwagę ten przedmiot z którego masz wyższy wynik potem piszesz: " zastanwiam jak oni na to patrza jesli ja zdam geografie i histroie a ktos geo i biologie to ta druga osoba ma juz większe szanse????" moim zdaniem nie, skoro biorą pod uwagę tylko jeden przedmiot z pośród iluśtam które możesz sobie wybrać. Prościej chyba nie potrafię wytłumaczyć. PS. Moim zdaniem historii nie opłaca się zdawać jeśli nie jest ci potrzebna do dostania się na jakieś studia. Jest bardzo mało kierunków na których historia jest przydatna a jeśli już są to kierunki humanistyczne. A humanistów ci u nas dostatek;)

czyli tylko geografie rozszerzona zdam ...z bioli zreyguje przyłoze sie bardziej do gegry a nad hista jeszcze pomysle najwyzej zdam ale przyłoze sie bardziej do gegry. zawsze sie uczyłam histori wiec szkoda mi z niej rezygnowac. biologi podstawy tez sie osttanio uczłam ale wicej czasu chyba juz nie bede marnowac. dziekuje ci za to ze jako JEDYNA na tym kafe mi pomogłAS BO pisze juz od kilku dni i nikt mi nic na ten temat nie napisał...