Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szczeciniankaaa

CHCIAŁABYM MIESZKAĆ W WARSZAWIE...

Polecane posty

Gość szczeciniankaaa

pwqniw zaraz polowa mnie wysmieje, ale to prawda, za kazdym razem jak tam jestem, czuje sie cudownie. mieszkam na pomorzu zachodnim. tu skonczylam studia i tu mam prace. tu tez mam faceta. i nie wiem jakie powinnam podjac działąnia by sie tam przeprowadzic...

Gość szczeciniankaaa
ile kosztuje wynajem pokoju/mieszkania w wawie?

Gość Wolvfram
i po cholerę Tobie jest potrzebna Warszawa ? masz blisko , przeprowadź się do dawnego enerdówka , za grosze tam kupisz dom z ogródkiem , tu w Wawie życie jest bardzo drogie

Gość szczeciniankaaa
berlin nie wiem czemu, nie rajcuje mnie wcale, choć to wielkie miasto jest...

Gość szczeciniankaaa
czy jest ktos na forum z wawy?

Gość DejwidDE
Jestem w stanie Tobie placic co miesiac 3000zl.

Gość szczeciniankaaa
tak, szkoda tylko, że pewnie wciaz jeszcze mieszkasz z rodzicami i sie uczysz...

Gość tez ta ze szczecina
bylam nie raz w wawie i tez nie wiem, co cie w niej pociaga... szczecin jest dosc nudny, ale w warszawie ludzie sa okropnie niemili, kazdy sie spieszy, nikt nie ma czasu ci cos wytlumaczyc, poza tym bilety autobusowe sa potwornie drogie (i nie ma jak u nas czasowych, tylko jeden autobus = jeden bilet), nie mowiac o mieszkaniu...

Gość DejwidDE
Nie, od dawna jestem na swoim ... po prostu nie mam co robic z pieniedzmi.

Gość są bilety czasowe

Gość szczeciniankaaa
bilety sa duzo tansze niz w zapyzialym szczecinie. przykladowo: szczecin - całodobowy dla doroslej osoby kosztuje 11 zl warszawa- 3-dniowy dla doroslej osoby - 16 zl sa bilety czasowe i sa duzo tansze. w tym obejmuja metro - o ktorym szczecin moze tylko marzyc.

Gość szczeciniankaaa
DejwidDE, wybacz, nie wiem czemu, ale jako Ci nie wierze...

Gość szczeciniankaaa
spoko.szkoda ze wycinke jeszcze ztamtego roku:")

Gość DejwidDE
Juz musialem niedawno udowadniac swoje aktywa, wiec wsparlem sie znowu poprzednim dowodem ;) A Ty bylabys w stanie otrzymywac od kogos 3k miesiecznie?

szczecinianko - miło mi, że jako jedna z niewielu osób z Polski lubisz Warszawę :) Ale do rzeczy - faktycznie drogo tu strasznie. Pokój przy rodzinie w dobrej dzielnicy nie schodzi poniżej 600 zł. Małe mieskzanie 1500-2000 plus czynsz i media. Z tymi biletami to się nie wygłupiajcie, bo normalny bilet kosztuje 2.80. Ale są czasowe np 2 zł na 20 minut, 9 zł bilet dobowy. To że każdy pędzi i nie ma czasu na pogaduchy to chyba normalne. W takim mieście życie nas do tego zmusza. Natomiast dziwię się stwierdzeniu, że nikt nie chce pomagać. Jeśli ktokolwiek o cos pyata, warszawwiak na pewno wytłumaczy i nawet doprowadzi. Być może trafialiście na przyjezdnych, którzy albo sami nie wiedzieli, albo po prostu udawali bardziej warszawiaków niż jej rodowici mieszkańcy. Pozdrawiam cię szczecinianko. Nigdy tam nie byłam, a słyszałam, że to piękne miasto

Gość jak nie ma czasowych biletów
Oczywiście, że są. Zanim coś głupio napiszesz, upewnij się.

Gość do wiesz co
dziekuje Ci za mile slowa. 600 zl za pokoj - to podobnie jak i u mnie. bo szczecin wbrew pozorom i nie wiedziec czemu tez jest strasznie drogi. jedzenie w supermarkecie ma takie same ceny w calej polsce, np taki real. predzej czy pozniej bede tam mieszkac - postanowione.

Gość DejwidDE
No to moze ja zostawie jakies namiary? ;) Zarto oczywiscie :)

Gość DejwidDE
Zarto oczywiscie* ... grrr ... wybacz pomylke, nigdy sie nie myle**

Gość DejwidDE
Poprawienie sie bylo zartem ;) Lubie sie bawic literkami, a czym Wy lubicie sie bawic?

Gość szczeciniankaaa
lubie rozne zabawki...

Szczecinianko - to może wcześniej czy później miniemy się gdzieś na ulicy :) Ja osobiście nie wyobrażam sobie mieszkać gdziekolwiek indziej, bo mieszkam tu od zawsze. Chociaż chętnie przez moment zamieszkałabym w Krakowie, a w lecie gdzieś na Wybrzeżu

Gość DejwidDE
A ludzmi lubisz sie bawic?

Gość tez ta ze szczecina
przepraszam, ale ja sie z takimi nie spotkalam, a pytalam w kiosku...:o i w szczecinie bilet na 20min kosztuje 1,10, a nie 2 zł... a to jednak znaczna roznica. a pytalam wiele osob, m.in. taxowkarzy, policjantow, nikt albo nic nie wiedzial, albo mowil ze nie ma czasu, albo proponowal ze mnie osobiscie mnie zawiezie (taxowkarze), ale powiedziec juz nie mogl :o

Gość szczeciniankaaa
ludzmi nie, bo zlo wraca do nas, tak jak i dobro.

Gość DejwidDE
Ale przeciez mozna sie nimi bawic w dobrej wierze - w sensie manipulowac ich psychika, by optymistycznie zaczeli myslec :)

Gość szczeciniankaaa
samo slowo manipulacja ma zly wydzwiek. ale poprawic komus nastroj - czemu nie...

do tej też ze szczecina Przykro mi dziewczyno, ale musiałaś źle trafić. I tak trochę bez pomyślunku za przeproszeniem wybrałaś ludzi do pytania o cokolwiek. Bo kto pyta stójkowego policjanta, skoro on po jakiejś szkole policyjnej właśnie został ustawiony na rogu ulicy a przyjechał z jakiejś niewielkiej mieściny za pracą... To skąd ona cokolwiek wiedzieć? Taksówkarz też ci niec nie powie, bo traci zarobek. Woli cię tam zawieźć niż cokolwiek tłumaczyć. Trzeba było zaczepić kogoś na ulicy i wtedy pewnie naprowadzonoby cię na właściwą drogę :) No cóż, ale w każdej miejscowości są ludzie bardziej lub mniej uczynni. Nie sądzisz?

Gość szczeciniankaaa
w jakiej dzielnicy najlepiej wynajac mieszkanie? ponooc wazne jest by bylo nie za daleko pracy ze wzgledu na korki...