Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość michasia2485876

matematyka, pola figur płaskich

Polecane posty

Gość michasia2485876

1) Punkty B=(2,3), D=(-2,-3) są przeciwległymi wierzchołkami rombu ABCD o boku równym 5. Oblicz wspólrzędne wierzchołków A i C oraz pole rombu. 2) W równoległoboku o polu równym 120 cm2 przekątne przecinają się pod kątem 150 stopni. Oblicz długość krótszej przekątnej, jeżeli dłuższa wynosi 16 √3 cm. Wskazówka: podziel równoległobok na 2 trójkąty, których podstawą jest dłuższa przekątna (wynik: 10 √3 cm) 3) Oblicz pole trapezu, którego podstawy wynoszą 19 cm i 40 cm, a ramiona są równe 17 cm i 10 cm. (wynik: 136 cm2) 4) W okrąg o promieniu α wpisano sześciokąt foremny. Następnie otrzymany wielokąt wpisano w koło, a w niego nastepny sześciokąt foremny. Oblicz różnicę pól tych sześciokątów, wiedząc że ich wierzchołki zawierają się w trzech wspólnych osiach symetrii. (wynik: 3/8 α²√3 5) W trójkąt równoboczny o boku 6 cm wpisano kolejny trójkąt równoboczny tak, że jego boki są prostopadłe do boków trójkąta zewnętrznego. Oblicz różnicę pól tych wielokątów. (wynik: 6√3 cm² bardzo proszę o pomoc

Gość
jak ja sie ciesze, ze zakonczylam swoja edukacje😭:classic_cool:

Gość niedouczony burak
to za zawirowania jak dla mnie bomby miny karabiny, wcale nic nie rozumiem , co prawda jestem niedouczonym chamem ale nawet nie potrafie odczytać żadnego z tych wyrażen matematycznych.Moja laska kończy studia a ja bez matury , obciach jak skurwysyn