Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aleee81

problem z roletą okienną

Polecane posty

Gość aleee81

Mam problem z roletą okienną materiałową. Od jakiegoś czasu, gdy jesy spuszczona do połowy okna, to sama się rozwija. Nie wiecie co może powodować ten problem i jak to naprawić?

Gość miałam podobny problem
ponieważ na końcu/początku rolety jest metalowa poprzeczka, która ma na sobie klej, który nie trzyma. Ja załatwiłam to klejem "Kropelką", odczekałam by dobrze wyschło i teraz już nie spada i nie odwija się.

Gość aleee81
No co Ty mówisz? :) To ten sznureczek z kuleczkami nie trzyma tak mi się wydaje.

Gość jak jestes taka mądra
to po co zadajesz pytania , skoro wiesz lepiej co jest grane.Uważasz, że to wina "sznureczków" to widocznie są źle założone. W takich momentach, obecuję sobie, że więcej nie będę odpowiadać:P

Gość aleee18
Napisałam, że mi się wydaje, a nie że jestem pewna :) Roleta wisi to od roku ponad, a dopiero kilka dni temu przestała trzymać, więc raczej są dobrze założone. To co dokładnie według Ciebie powinnam zrobić? :)

Gość Mati1111111
Mam to samo z moja gdy jest w polowie to juz sama rozwija sie w dół i niewiem co z tym zrobic. wyciagnalem ciezarki które sa w tym plastykowym zakończeniu i dale opada

Gość gość
w środku rury gdzie jest nawinięta roleta jest mechanizm ze sprężynkami, które trzymają żeby roleta samoistnie się nie rozwijała - jedna z tych sprężynek musiała pęknąć albo wyrobił sie plastik. Metoda naprawy - kupić nowy cena około 6,5. I po problemie.